NOVOSTI 2016

Sprint utrka Svetog Nikole i dječja utrka

 

WTOC

2015

 

Halloween noćna sprint utrka i dječja utrka

Otvoreno prvenstvo Zagreba - Medvednica

Rezultati otvorenog prvenstva Zagreba održanog na Medvednici

 

 

Rezultati dječja utrka

 

Rezultati

 

Prolazna vremena

 

Analize

 

Datum objave 20.10.2016.

Vihor pre-O Adventure - prvenstvo Hrvatske u tempO disciplini precizne orijentacije

Vihor preO Adventure je natjecanje koje će se ove godine odvijati  kroz dva dana 03. i 04. rujna. Prvoga dana natjecanja će se održati prvenstvo Hrvatske u tempO orijentaciji na novoj karti u Sigetu, a drugoga dana natjecanje će se održati kod izletišta Ključić Brdo i bodovati će se za CRO-SLO-ITA  ligu.

 

Prvi start u subotu je u 16:00 sati, a karantena za natjecatelje kreće od 15.30 sati.

 

Poziv - HR

Invitation - ENG

 

Datum objave 22.07.2016.

Svjetsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji - Hrvatska šesta u štafeti

 U nedjelju 28. kolovoza iz Švedske su se na Pleso vratili naši članovi reprezentacije Hrvatske koji su nastupali na Svjetskom prvenstvu u preciznoj orijentaciji.

 

Svakako najvredniji rezultat je ostvarila Iva Lovrec osvajanjem četvrtog mjesta u disciplini tempO, no unatoč manjim oscilacijama ostatka ekipe zabilježili smo i jako dobro šesto mjesto naše štafete (Tomislav Varnica, Zdenko Horjan i Ivo Tišljar), a u disciplini preO Tomislav Varnica je drugog dana natjecanja bio četvrti, no zbog lošijeg plasmana prvoga dana ukupno je zauzeo 33. mjesto. Zdenko Horjan bio je ukupno 48, a Ivo Tišljar 8.

 

Natjecanja u Hrvatskoj u jesenskom dijelu sezone  kreću upravo preciznom orijentacijom već ovoga vikenda 03. i 04.09.2016. kada ćemo dobiti i novog prvaka Hrvatske u tempO disciplini.

 

 

Karte, bilteni, rezultati

 

 

Datum objave 28.08.2016.

IVA LOVREC - Četvrta na Svijetu u disciplini tempO u preciznoj orijentaciji - Strömstad, Švedska

U mjestu Strömstad u Švedskoj 23. kolovoza su održana kvalifikacijska i finalna natjecanja u disciplini tempO u preciznoj orijentaciji. U jutarnjim kvalifikacijskim natjecanjaima 72 natjecatelja podijeljena u crvenu i plavu grupu tražila su put među najboljih 18 u svakoj grupi koji  su nastupali u poslijepodnevnom finalu (ukupno 36 natjecatelja se plasiralo u finale). Hrvatska reprezentacija  je bila izvrsna i sa čak tri člana reprezentacije u finalu pripadala u sam vrh poretka reprezentacija. Po broju finalista dijelili smo  četvrto mjesto sa Slovačkom, a iza Norveške, Švedske i Finske, koljevkama orijentacijskog sporta. Finska je bila naujuspješnija sa čak pet predstavnika, a ukupno je bilo zastupljeno 15 zemalja u finalu.

 

Iva Lovrec i Tomislav Varnica (oboje orijentacijski klub “Vihor” iz Zagreba) su u kvalifikacijama bili izvrsni  osvojivši dvanaesto mjesto svatko u svojoj kvalifikacionoj grupi, a Ivo Tišljar (OK “Orion) bio je 16. Naš četvrti prestavnik Zdenko Horjan (OK “vihor”) jedino se nije kvalificirao i  bio je 19. i nedostajale su mu samo 4,5 sekundi za plasman u finale. Na finalnom natjecanju koje se održalo poslijepodne Iva Lovrec je izvrsnom preciznošću i brzinom potvrdila da prošlogodišnji plasman u finale Svjetskog prvenstva koje se održavalo u Zagrebu nije bio slučajnost i osvojila je fantastično četvrto mjesto i mjesto za diplomu na proglašenju (proglašava se prvih šest natjecatelja). Rezultat je tim vrijedniji kada znamo da je Iva još juniorka, a rezultat je ostvaren u apsolutnoj konkurenciji u kojoj se natječu i muški i ženski sudionici. Zlatna medalja odlazi u Norvešku, srebrna u Švedsku, a brončana u Finsku.

 

REZULTATI FINALA (u prilogu cjelokupna tablica)

1. Lars Jakob Waaler Norveška 243.5 sek

2. Marit Wiksell Švedska 256.5

3. Pinja Mäkinen Finska 262

4. Iva Lovrec Hrvatska 280.5

5. Krešo Keresteš Slovenija 288

5. Remo Madella Italija 288

17. Ivo Tišljar , Hrvatska

30. Tomislav Varnica , Hrvatska

 

Natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj se nastavljaju disciplinom preO i štafetom na kojima očekujemo još nekoliko dobrih rezultata od članova naše reprezentacije. Prošle godine naša reprezentacija na Svjetskom prvenstvu koje se održavalo u Zagrebu i Karlovcu osvojila je dvije srebrne medalje u ekipnom i pojedinačnom plasmanu u disciplini preO.

 

Rezultati tempO finale

 

Datum objave 23.08.2016.

Europski kup u preciznoj orijentaciji - Druskininkai, Litva

U mjestu Druskininkai u Litvi od 12. do 14.08. održavalo se pripremno natjecanje za Svjetsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji koje će se održati 2017. u Litvi. Dva natjecanja u preciznoj orijentaciji ujedno su se bodovala kao 7. i 8. utrka  za Europski kup. Uz navedena dva natjecanja za ukupni plasman Falco cupa se je računalo i natjecanje u tempO disciplini, a u programu je ujedno bilo i natjecanje štafeta.

 

Bogati program sa čak četiri natjecanja u tri dana počeo je štafetnim natjecanjem  12. kolovoza na kojem je štafeta Vihora osvojila izvrsno četvrto mjesto u konkurenciji 23 štafete. U konkurenciji mješanih i nacionalnih štafeta, štafeta Vihora u sastavu Ivana Gobec, Damir Gobec, Ivica Bertol bila je ujedno i najbolja klupska štafeta.

Pobijedila je štafeta Norveške ispred  mješane švedsko-japanske štafete i nacionalne štafete Ukrajine. Naša štafeta zaostala je za pobjednicima 2'36 sekundi, a za brončanim Ukrajincima 1'05''.  Iza naše štafete sa samo dvije sekunde zaostatka nalazila se štafeta Japana pa slijede Česi, Finci...

 

Drugog dana natjecanja u jutarnjim satima se održalo sedmo natjecanje europksog kupa u disciplini preO na kojem je najbolji plasman ostvario Ivica Bertol osvojivši osmo mjesto. Damir Gobec bio je 12., Ivana Gobec 14., a Marijeta Radman 51. U juniorskoj konkurenciji Jan Gobec je bio 2.  Najbolji je bio Martin Jullum iz Norveške

Poslijepodne se održano tempo natjecanje na kojem je slavio Remo MAdella iz Italije, a Ivica Bertol je bio osmi. Damir Gobec osvojio je 20. mjesto, Marijeta Radman 49.

 

Zadnjeg dana natjecanja na 8. utrci europskog kupa opet je slavio MArtin Jullum. Ivica Bertol bio je 15., Ivana Gobec

39., Damir Gobec 44. i Marijeta Radman 51. U juniorskoj konkurenciji pobijedio je Jan Gobec.

 

U ukupnom plasmanu Falco kupa Ivica Bertol je bio 7., Damir Gobec 20. ,a Marijeta Radman 50.

 

Uz sva ova natjecanja u preciznoj orijentaciji tijekom vikenda Ivana Gobec (Ž40), Jan Gobec(M14) i Damir Gobec (M40) nastupili su i na dva natjecanja dugih i srednjih staza u orijentacijskom trčanju Dzukija O- festivala.

 

Rezultati svih natjecanja u preciznoj orijentaciji

Rezultati Dzukija O-festival

Karte precizna orijentacija

 

Datum objave 14.08.2016.

Svjetsko veteransko prvenstvo Tallin - Estonija

 Završilo je  21. po redu Svjetsko veteransko prvenstvo (WMOC). Prvenstvo je održano u Estoniji (Tallinn), a nastupilo je preko 3000 natjecatelja iz 42 države u ukupno 24 dobne kategorije (od MŽ 35 na više). Prvenstvo je otvoreno za sve natjecatelje. Trče se dvije discipline u ukupno 5 utrka: sprint (kvalifikacije i finale) i long (2 kvalifikacijske utrke i finale). Najuspješniji su bili natjecatelji iz Švedske (12 zlata) i Finske (11 zlata).

 

Ove godine i Hrvatska je imala svoje predstavnike. Ivana i Damir Gobec (OK Vihor) nastupli su na sprintu u kategoriji M/W 40, a , nastupila je i Dunja van de Riet za nizozemski OLifant.

Najbolje rezultate ostvarila je Dunja van de Riet plasiravši se u oba A-finala u svojoj kategoriji (Ž45). Na sprintu je bila ukupno 13., a na dugim stazama 25. Ivana Gobec bila je 10. u B-finalu sprinta, a Damir gobec je nakon što se plasirao u A-finale sprinta nažalost ostao bez plasmana zbog pretrčavanja jedne kontrole na stazi.

 

Na popratnom natjecanju na dva sprinta sudjelovao je i Jan gobec koji je u kategoriji M14 osvojio 17. mjesto na prvom sprintu i 15. mjesto na drugom sprintu.

 

Rezultati WMOC

Rezultati popratna utrka

Fotografije WMOC

 

Datum objave 14.08.2016.

Thermenland open - prvenstvo Hrvatske na duge staze

Na prvenstvu Hrvatske na duge staze koje je održano u subotu 18. lipnja u Varaždinskim toplicama u sklopu natjecanja Thermenland open sudjelovalo je tridesetak članova kluba. Za natjecanje je korištena nova karta pod nazivom Duga greda. Izuzetno težak teren zbog mnogo porušenog drveća, velike visinske razlike i "zelenih" područja iziskivali su mnogo snage i energije te su vremena pobjednika bila nešto veća od očekivanoga.

 

Članovi Vihora osvojili su osam medalja, a titulama prvaka Hrvatske okitili su se: Paula Pavlin (Ž14), Maja Cvitković (Ž45), Jan Gobec (M16) i Nenad Lovrec (M55). Srebrne medalje osvojili su Marta Kukec (Ž14), Mia Lovrec (Ž20), Karlo Težak (M16), a brončanu Jura Kukec (M16).

 

Za ukupni plasman natjecanja Thermenland open računali su se rezultati sva tri natjecanja koja su održana 18. i 19. lipnja za sve kategorije osim za dječje kategorije MŽ12-14. (Prvenstvo Hrvatske, noćna utrka i utrka za kup Hrvatske u nedjelju) što je mnoge natjecatelje ostavilo bez ukupnog plasmana jer nisu sudjelovali na noćnoj utrci. Drugog dana natjecanja za Kup Hrvatske po kišnom vremenu korištena je nova karta Vrtlinovec koja se dijelom preklapala sa kartom prvoga dana.

 

U ukupnom plasmanu zlatne medalje su osvojili Marta Kukec (Ž12), Paula Pavlin (Ž14), Mia Lovrec (Ž20) i Francisco Delgado (M21B). Srebrne medalje osvojili su Tomislav Varnica (M21E) i Maja Cvitković (Ž45), a brončane medalje Javier Luri (M21B) i Tomislav Vuk (M35).

 

Na sprint natjecanju "Thermenland open" održanom  12. lipnja u Varaždinu na zaraslom terenu uz Dravu malobrojni članovi Vihora osvojili su četiri medalje, a od toga tri zlata. U kategoriji Ž20 slavila je Iva Lovrec ispred Mije Lovrec (obje Vihor). U kategoriji Ž16 slavila je Paula Pavlin ispred predstavnice OK Ivan Merz Dore Kermek, a u M16 slavio je Jan Gobec ispred dva natjecatelja iz Mađarske.

 

Rezultati

Fotografije

Precizna orijentacija - proljetna natjecanja

Na natjecanju u preciznoj orijentaciji koje se održalo u subotu 04.06.2016. na Ponikvama i bodovalo se za kup Hrvatske nastupilo je 20 natjecatelja.

U kategoriji elite slavio je Ivica Bertol sa 16 bodova ispred Dore Težak sa 13 bodova (oboje "Vihor"), a treći je bio Ivo Tišljar (OK "Orion") sa 12 bodova. U kategoriji A slavila je Bernardica Stipić sa 9 bodova ispred Ede Krša sa 7 bodova i Marte Kiš sa 6 bodova (svi OK "Vihor").

Natjecanje su organizirali Iva Lovrec i Tomislav Varnica, a tri kontrolne točke su poništene radi grešaka.

 

PRVENSTVO HRVATSKE

Na Menina planini u Kamniškim alpama 11. i 12. lipnja 2016. održan je vikend sa tri natjecanja u preciznoj orijentaciji. Prvo i treće natjecanje su se ujedno bodovala i za CRO-SLO-ITA ligu, a drugo natjecanje bilo je noćno natjecanje u preciznoj orijentaciji.

Prvo natjecanje je bilo i pojedinčano prvenstvo Hrvatske na kojem je slavio Tomislav Varnica, a natjecatelji sa kasnim startom imali su dodatno otežavajuću okolnost jer su vremenski uvjeti bili izuzetno loši i kišni.

U ukupnom plasmanu u elitnoj kategoriji nakon tri natjecanja slavio je Remo Madella iz Italije ispred Jana Furucza i Dušana Furucza iz Slovačke.

U A kategoriji Magdalena Megi Težak iz Vihora je osvojila treće mjesto.

Ostatak vremena iskoristili smo i za malo planinarenja i obilazak kulturnih znamenitosti i katedrale u Gornjem Gradu u Sloveniji.

 

Rezultati

Karta preO - prvenstvo Hrvatske

Fotografije

 

Istoga dana kada je u Sloveniji održano drugo natjecanje poslijepodne se u Varaždinu 12. lipnja održalo i natjecanje u tempO orijentaciji na koje su čak i stigli neki natjecatelji direktno iz Slovenije pa su tako na postolju od Vihoraša  bili Zdenko Horjan (2. mjesto) i Ivica Bertol (3. mjesto). Pobijedio je Zoltan mihaczi iz Mađarske.

 

Rezultati

 

Datum objave 04.04.2016.

•Otvoreno prvenstvo Samobora

U nedjelju 05.06. na dobro poznatom terenu u okolici Samobora kod botaničkog vrta Suban u Manja Vasi održano je četvrto natjecanje za Kup Hrvatske u orijentacijskom trčanju. Nastupilo je više od četrdeset članova kluba koji su osvojili čak 13 odličja.

 

Zlatne medalje osvojili su: Iva Lovrec (Ž20), Vlatka Stupalo (Ž21B), Nenad Lovrec (M55), Jan Gobec (M16) i Teo Tutić (M14).

Srebrni su bili: Marta Kukec (Ž12), Mia Lovrec (Ž20), Maja Cvitković (Ž45), Paula Pavlin (Ž14), Jura Kukec (M16), Damir Gobec (M21A)

Brončani su bili: Karlo Težak (M16), Darinka Lovrec (Ž45).

 

Rezultati

Datum objave 06.06.2016.

•Europsko prvenstvo i europski kup u preciznoj orijentaciji

Zdenko Horjan je postigao nove velike uspjeh za Hrvatsku i klub Vihor. Na prvenstvu Europe u preciznoj orijentaciji koje se održavalo od 23.-28. svibnja 2016. kod mjesta Jesenik u Češkoj  u disciplini pre-O nakon dvije održane utrke i zbrajanja rezultata osvojio je izvrsno četvrto mjesto. Svoj plasman  je drugoga dana natjecanja popravio  za 8 mjesta osvojivši drugo mjesto drugoga dana natjecanja. Čestitamo Zdenku. Zdenko je ujedno i najbolji ne skandinavac. Tomislav Varnica zauzeo je ukupno 26. mjesto,  Dalibor Perković 71. mjesto, a Jasminka Cindrić Perković 74. mjesto.

 

Rezultati, karte, rješenja - ETOC

 

Prije europskog prvenstva Zdenko je zajedno sa Tomislavom Varnicom 21. i 22. svibnja sudjelovao i na natjecanjima europskog kupa u blizini Bratislave u  Slovačkoj gdje je također pokazao izvrsnu formu i u disciplini precizne orijentacije osvojio je treće mjesto. Tišljar Ivo bio je 34., a Tomislav Varnica 72.

 

Rezultati preO - ECTO

Karta preO

 

Datum objave 29.05.2016.

•Tečaj orijentacije

U četvrtak 28. travnja 2016. počeo je tečaj orijentacije OK "Vihor" uvodnim predavanjem u prostorijama kluba.

Tečaj je nastavljen teoretskim predavanjima i praktičnim vježbama 30. travnja na Medvednici. Predavanja su se održala u planinarskom domu "Runolist".

Slijedeće vježbe i predavanja održani su 30.04. i  01.05.  na Runolistu. U  nedjelju su teme predavanja bile osnovna upotreba kompasa i osnovna tehnika orijentiranja.

Predavanja pod  tjednom  četvrtkom su održali   Damir Gobec i Zdenko Horjan i to  iz taktike orijentiranja i precizne orijentacije. Dodatne vježbe održale su se  u nedjelju 08.05.2016. na Kalnniku, a prva natjecanja na kojima su sudjelovali polaznici tečaja su Pokal Zagreba u Maksimiru, Vihor preO Adventure  na Ponikvama i Prvenstvo Samobora na Manjoj Vasi.

Predavana i vježbe održani su i na na Ponikvama za vikend 14. i 15. svibnja. U dva dana predavači Dora Težak, Bernardica Stipić, Ivica Bertol i Ivana Gobec su polaznicima tečaja dodatno približili tehniku orijentiranja, upotrebu kompasa, opreme....Uz predavanja održana su i dva treninga te vježbe sa kompasom.

 

U parku Ribnjak u Zagrebu u četvrtak 12.05.2016. održan je praktični dio predavanja iz precizne orijentacije kao nastavak na teoretsko predavanje.

 

Zadnjega dana tečaja  u četvrtak 16.06. u prostorijama kluba svoju inicijaciju je prošla i nova generacija orijentacista koja je završila tečaj orijentacije. U sklopu tečaja kao što je vidljivo polaznici su savladali sve osnove našeg sporta, slušali o zanimljivim temama orijentacijske tehnike, taktike, opreme, a naravno i o raznim granama orijentacijskog sporta pa su polaznici savladali i osnove precizne orijentacije i orijentacije brdskim biciklima. Polaznici su sudjelovali i na cijelom nizu pratičnih vježbi, natjecanja i treninga na Medvednici, Kalniku, Maksimiru...

Na završnom danu tečaja pisao se ispit, a svi polaznici dobili su priznanja o završenom tečaju te unikatne domaće sapune i trake za ključeve sa logotipom kluba.

 

Fotografije

 

Datum objave 04.04.2016.

•Pokal Zagreba

Na "Pokalu Zagreba" u organizaciji OK Maksimira koji se održao 21. i 22. svibnja  na terenu fakultetskog dobra u Maksimiru članovi Vihora osvojili su osam medalja i to sve u kategorijama juniora, kadeta i djece.

Pobjede u kadetskim kategorijama ostvarili su Paula Pavlin i Jan Gobec. Srebrni su bili u Ž12 Marta Kukec, u M16 Jura Kukec i u Ž20 Iva Lovrec. Brončani su bili Petar Korlaet u M12, Teo Tutić u M16 i Mia Lovrec u Ž20.

 

Drugoga dana natjecanja 22. svibnja 2016. održala se mix štafeta (miješani muško-ženski sastav štafete).

Po lijepom i toplom vremenu u parku Maksimir sakupio se veliki broj štafeta u tri konkurencije, kadeti, seniori i veterani.

U kadetskoj konkurenciji slavile su dvije Vihorove štafete. Pobjednici su bili Paula Pavlin i Karlo Težak, a drugoplasirani Marta Kukec i Jura Kukec.

Kod veterana slavila je također Vhorova štafeta u sastavu Maja Cvitković i Josip Matijašić.

U senirskoj konkurenciji slavile su štafete Japetića, a Vihorova najbolja štafeta bila je četvrta u sastavu Jan Gobec, Ivana Gobec i Damir Gobec.

 

Rezultati

Fotografije

Fotografije organizatori - prvi dan

Fotografije - organizatori drugi dan

 

Datum objave 23.05.2016.

•Svjetski dan orijentacije

OK Vihor je u suradnji sa OŠ Ivana Gorana Kovačića, Tehničkom školom Ruđera Boškovića  i  Geodetskom tehničkom školom  organizirao tri događanja na kojima je nastupilo 567 sudionika. Od toga je njih 159 nastupilo u Geodetskoj školi, 193 u školi Ivana Gorana kovačića i 215 u školi Ruđera Boškovića.

 

U  tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Zagrebu  je sudjelovalo 215 učenika, profesora, članova klubova pa čak i društva umirovljenika sa Pešćenice.

Unatoč kiši u poslijepodnevnim satima svi su sa zadovoljstvom prošli jednu od dvije ponuđene staze, a neki su čak prošli i obje staze. U krugu škole i okolici postavljeno je dvadesetak kontrolnih točaka,  a za potrebe obilježavanja Svjetskog dana orijentacije izrađena je nova orijentacijska karta područja škole i okolice.

 

U osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u Zagrebu u organizaciji prof. Sanje Žužić, OK Vihor i učenika same škole je sudjelovalo gotovo 200 učenika.

U krugu škole i okolici postavljeno je petnaestak kontrolnih točaka, a za potrebe obilježavanja Svjetskog dana orijentacije dorađena je postojeća orijentacijska karta područja škole.

Većinu organizacije sproveli su učenici škole same što je dodatno motiviralo učenike.

 

Geodetska tehnička škola sudjelovala je sa 159 učenika, a organizaciju su sproveli članovi Vihora te prof. Nenad Lovrec i Iva Lovrec.

 

 

Fotografije TŠ Ruđera Boškovića

Fotografije OŠ Ivana Gorana Kovačića

 

Datum objave 12.05.2016.

•Dječji orijentacijski kamp

07. i 08.05.2016. na Kalniku se održao dječji orijentacijski kamp u organizaciji OK "Vihor".

U dva dana intenzivnog rada djeca su pod nadzorom iskusnih orijentacista odradila deset vježbi na terenu od kojih je jedna vježba bila i po noći. Djeca su naučila koristiti kompas, uzimati azimut te su zajedničkim snagama naučila riješavati razne zadatke interpretirajući kartu.

 

Drugog dana nakon odrađene dvije vježbe trčali su i trening trku uz upotrebu elektronskih čipova.

 

Da bi sva djeca prošla zadatke i sve sa uspijehom savladali oko njih su se brinuli cijelo vrijeme: Marijeta Radman, Adisa Gergić, Maja Cvitković, Ivana Gobec, Ma Tea Sršen, Paco Delgado, Ivek Bertol, Boško Opalić i Damir Gobec.

U nedjelju je stazu za utrku postavio Tomislav Varnica, a pokupio je Zdenko Horjan. Obradu rezultata vodile su Ivana Težak i Dora Tezak.

 

Fotografije

Datum objave 09.05.2016.

•Predavanja u tehničko školi Ruđera Boškovića i na planianrskoj školi PD Ericsson N.Tesla

U sklopu priprema za Svjetski dan orijentacije i promocije orijentacijskog sporta u tehničkoj školi Ruđera Boškovića u srijedu 27.04. održano je predavanje o orijentacijskom sportu. Učenicima je predstavljen Svjetski dan orijentacije te su upoznati sa osnovama orijentacijskog sporta. Predavanje je održao Damir Gobec uz pomoć profesorice Branke Dimić.

Istoga dana u večernjim satima u osnovnoj školi Vrbani u sklopu planinarske škole PD Ericsson Nikola Tesla održan je blok predavanja iz planinarske orijentacije, upotrebe orijentacijskih i planinarskih karata te o upotrebi GPS-a. Predavanja je održao Damir Gobec.

Datum objave 28.04.2016.

•Sprint kup Hrvatske - Pregrada i Črnilovec

Protekla dva vikenda članovi kluba sudjelovali su na četiri natjecanja. U nedjelju 10.04. sudjelovali su na dva natjecanja u Pregradi od kojih se jedno natjecanje bodovalo za sprint kup Hrvatske, a tjedan dana kasnije 17.04. sudjelovali su na "Neninoj utrci" u mjestu Črnilovec pokraj Jastrebarskog. "Nenina utrka" koja se održava u spomen na Nevenku Novosel jednu od prvih voditeljica kluba "Jelen" imala je dvije utrke i obje su se bodovale za Kup Hrvatske.

 

U Pregradi je u ukupnom zbrojenom plasmanu nakon obje utrke osvojeno 8 medalji. U kategoriji M16 slavio je Jura Kukec ispred Jana Gobeca i Tina Kodbe, u kategoriji M35 slavio je Tomislav Vuk, Marta Kukec bila je treća u Ž12, Paula Pavlin druga u Ž16, Iva Lovrec bila je druga, a Mia Lovrec treća u Ž20.

 

Rezultati Pregrada - http://www.orienteeringonline.net/CompetitionBasicInfo.aspx…

Na do sada najboljem sprintu u ovoj sezoni prema ocijenama trkača održanom u Črnilovcu u organizaciji OK "Jelen" Vihoraši su osvojili također cijeli niz medalji (10). U kategoriji Ž12 slavila je Marta Kukec ispred Magdalene Težak, u kategoriji M16 slavio je Jan Gobec ispred Jure Kukeca i Vida Kodbe, u kategoriji Ž20 slavila je Iva lovrec ispred Mije Lovrec. U seniorskim kategorijama drugi je u M21 bio Tomislav Varnica. Također drugi bili su i Tomislav Vuk u M35 i Nenad Lovrec u M50.

 

Rezultati Pregrada

Rezultati Črnilovec

Fotografije Črnilovec

 

Datum objave 18.04.2016.

•Tečaj orijentacije - 2016.

Orijentacijski klub "Vihor" kreće sa svojim tradicionalnim tečajem orijentacije 28. travnja 2016. Tečaj će se održavati na nekoliko lokacija u Zagrebu i na Medvednici vikendom. Uz predavanja predviđen je i cijeli niz praktičnih vježbi te sudjelovanja na natjecanjima.  Tečaj je otvoren za sve uzraste i bez obzira na fizičku kondiciju.

 

Ove godine sam tečaj je besplatan, a polaznici plaćaju  godišnju članarinu klubu te startninu za sudjelovanje na tri natjecanja.

 

Program tečaja

Web stranice tečaja

Prijave za tečaj

 

Datum objave 04.04.2016.

•Svjetski dan orijentacije 11.05.2016.

Orijentacijski klub "Vihor" priključiti će se projektu obilježavanja  "Svjetskog dana orijentacije"  u organizaciji Svjetskog orijentacijskog saveza.  "Svjetski dan orijentacije"  održati će se 11.05.2016.

 

OK "Vihor" planira organizirati dvije trening utrke na dvije lokacije u gradu u OŠ Ivana Gorana Kovačića na Šalati i tehničkoj školi Ruđera Boškovića, a  u pripremi je još jedna lokacija u dječjem vrtiću Jarun. Događanja će se održati u srijedu, dakle na radni dan. Do sada se u projekt uključilo više od 300 lokacija u 45 različitih država u svijetu.

 

Više o svemu na web stranicama "World Orienteering Day"

 

Datum objave 04.04.2016.

•Slavonija i Baranja open - Marti Kukec dvije pobjede

Otvoreno prvenstvo Slavonije i Baranje održano je 02. i 03.04.2016. u Belom Manastiru. Na dobro poznatim terenima gradskog središta i Zlatnog Brda održane su dvije utrke. U samom gradu održana je utrka sprint kupa Hrvatske, a na terenu Zlatnog Brda na kojem je održano već i prvenstvo Hrvatske prije par godina održala se utrka za Kup Hrvatske na srednjim stazama. Na natjecanju su sudjelovali natjecatelji iz Mađarske, Srbije i Hrvatske.

 

Klub je nastupio sa dvadeset natjecatelja, a najuspješnija članica  bila je Marta Kukec koja je u kategoriji djevojčica Ž12 pobijedila oba dana. Na sprintu su još osvajali medalje Teo Tutić (M12 - 1. mjesto), Iva Lovrec (Ž20 - 2. mjesto), Mia Lovrec (Ž20 - 3. mjesto) i Jasminka Vlahović (Ž35 - 3. mjesto). Na srednjim stazama drugoga dana medalje su osvajali uz Martu Magdalena Težak u Ž12 - 3. mjesto, Iva Lovrec u Ž20 - 2.mjesto te Jasminka Vlahović u Ž45 - 3.mjesto.

 

Rezultati 1.dan

Rezultati 2. dan

Datum objave 04.04.2016.

•Dječja Uskršnja utrka

Tradicionalna dječja Uskršnja utrka održana je 28.03.2016. na terenu Dotršćine u organizaciji OK "Vihor". Nastupilo je 96 malih natjecatelja iz Zagreba, Bjelovara, Ludbrega i drugih mjesta.

Stazu dugu oko 1450m sa 6 i 8 kontrolnih točaka svi mališani su sa uspjehom završili, a najbolje plasirani u kategorijama dječaka i djevojčica do 10 i 12 godina dobili su i posebne medalje namijenjene pobjednicima.

 

Startne liste

Rezultati

Fotogalerija

 

Datum objave 28.03.2016.

•Lipica open

12. i 13. ožujka u okolici Lipice održana su dva dvodnevna natjecanja u orijentacijskom trčanju i preciznoj orijentaciji. Članovi Vihora sudjelovali su na sve četiri utrke u obje grane sporta. Ujutro su nastupali na natjecanju u orijentacijskom trčanju na kojem je nastupilo više od 1200 natjecatelja, a poslijepodne na natjecanjima u preciznoj orijentaciji. Klub je nastupio u slijedećem sastavu: Marta Kukec, Magdalena Težak, (Ž12), Paula Pavlin (Ž14), Mia Lovrec (Ž18), Iva Lovrec, Dora Težak (Ž20), Jasna Mandac, Jasminka Vlahović, Maja Kušt, Vlatka Stupalo, Bernardica Stipić (Ž21B), Ivana Gobec (Ž35),  Jan Gobec (M14), Jura Kukec, Karlo Težak (M16), Marko Gamberger, Tomislav Varnica (M35), Damir Gobec (M40). Samo na natjecanju u preciznoj orijentaciji nastupili su još Zdenko Horjan i Ivica Bertol.

 

Nakon dva dana natjecanja u orijentacijskom trčanju najbolji rezultat od članova kluba ostvarila je Ivana Gobec osvojivši ukupno 6. mjesto u kategoriji Ž35.

 

U preciznoj orijentaciji najbolji plasman ostvario je Ivica Bertol koji je u zbroju rezultata u disciplinama preO i tempO osvojio ukupno treće mjesto u kategoriji Elite. Ivica je ujedno bio i pobjednik prvoga dana ispred Tomislava Varnice. Drugoga dana natjecanja u disciplini tempO izvrstan rezultat ostvarila je i Iva Lovrec osvojivši četvrto mjesto odmah iza braće Furucz iz Slovačke i Reme Madella iz Italije koji spadaju u Svjetsku klasu ove discipline (Jan Furucz je aktualni viceprvak Svijeta).

U kategoriji A drugo mjesto osvojio je Jan Gobec.

 

Fotogalerija

Rezultati

Prolazna vremena

Rezultati pre-O - zbrojeno oba dana

Rezultati pre-O

Rezultati tempO

Karta tempO sa rješenjima

Pre-O - E staza sa rješenjima

Datum objave 20.03.2016.

•KBC 39. Memorijal Stipice Mesića i Vihor Kvarner Bay pre-O Challenge

OK "Vihor" je u suradnji sa Ursus Outdoorom organizirao dvodnevno natjecanje u preciznoj orijentaciji (Kvarner Bay Vihor pre-O Challenge) i dvodnevno natjecanje u orijentacijskom trčanju (Kvarner Bay Challenge 39. Memorijal Stipice Mesića) kod mjesta Beli na otoku Cresu. Natjecanja su se održala 05. i 06. ožujka 2016. Na memorijalnoj utrci nastupilo  je 170 natjecatelja  iz  Slovenije, Austrije, Finske, Češke, Bugarske , Italije i Hrvatske. .Na natjecanju u preciznoj orijentaciji nastupilo je 28 natjecatelja iz Slovenije i Hrvatske. Natjecanja su se bodovala za Kup Hrvatske u obje grane sporta, a u preciznoj orijentaciji i za CRO-SLO-ITA ligu.


U ukupnom plasmanu nakon oba dana na Memorijalu od Vihoraša su medalje osvajali: Marta Kukec (2. u Ž12), Kira Sršen Delgado (3. u Ž12), Matea Sršen (3. u Ž35), Maja Cvitković (1. u Ž45), Darinka Lovrec (2. u Ž45), Teo Tutić (3. u M12), Jan Gobec (1. u M16), Tin Kodba (2. u M16), Karlo Težak (3. u M16), Nenad Lovrec (1. u M55), Joisp Matijašić (3. u M55).

 

U preciznoj orijentaciji nakon dva dana natjecanja slavio je Zdenko Horjan (Vihor) ispred Tomislava Varnice (Vihor) i Jasminke Cindrić Perković (Međimurje). U A kategoriji slavio je Dario Štambuk (Merz) ispred Ane Beblek (Jelen) i Bernardice Stipić (Vihor),

 

Fotogalerija

Rezultati 39. Memorijal Stipice Mesića

Prolazna vremena

Rezultati, rješenja, karte pre-O

Internet stranice natjecanja

 

Datum objave 20.03.2016.

•Zimski treninzi

Prvi zimski orijentacijski  trening održan je 14.02.2016. u parku Maksimir. Staze je osmislila Sanja Žužić, a postavila Dora Težak.


Drugi Vihorov zimski orijentacijski trening održan je 21.02.2016. na terenu Dotršćine. Staze je smislila i postavila Ivana Gobec, a dječju stazu postavio je Jan Gobec.


U nedjelju 28. veljače na terenu Ponikvi održan je treći zimski orijentacijski trening u organizaciji kluba. Sudjelovalo je nešto više od 30 ljudi iz klubova Jelen, Sljeme, Matica, Maksimir, Merz i Vihor.

Trening je bio zamišljen kao "one man relay" sa tri izmjene karte, a ujedno su se rezultati zbrajali za najbolju ekipu-štafetu.Na raspolaganju su još bile i staze sa dvije izmjene, dječja staza i master staza sa svim kontrolnim točkama u šumi kojih je ovoga puta bilo 21.

 

20. ožujka na terenu Ponikvi održan je i četvrti zimski orijentacijski trening. Staze su zamislili i postavili Maja Cvitković i Josip Matijašić, a svi koji su sudjelovali mogli su birati između običnih staza različite dužine i staza sa koridorima također različite dužine i širine koridora. Sudjelovalo je tridesetak članova kluba.

 

Fotogalerija 21.02.2016. - Dotršćina trening

Fotogalerija 28.02.2016. - Ponikve trening

 

Datum objave 20.03.2016.

•Predavanja na specijalističkom studiju i studiju sportske rekreacije Kineziološkog fakulteta

Na Kineziološkom fakultetu u sklopu specijalističkog studija sportske rekreacije 11.02. i 22.03. održano je niz predavanja iz orijentacijskog sporta. Studenti su slušali predavanja iz osnova orijentacijskog sporta i čitanja karte, a održane su i praktične vježbe na karti oko fakulteta. Predavanja je odradio Damir Gobec.

 

Datum objave 22.03. 2016.

•O-FER

Početak sezone u Hrvatskoj već tradicionalno obilježava najveća orijentacijska utrka u zatvorenom prostoru koja se održava u prostorijama fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Utrka je ove godine održana 07.02. sa početkom u 19:00 sati, a baterijske lampe bile su sastavni dio opreme svakog trkača.

 

I ove godine se organizator potrudio ponuditi neke novitete pa je tako proširena karta, a i samo natjecanje je bilo postavljeno u sistemu "one man relay".

 

Vihoraši su se i ove godine snalazili jako dobro po hodnicima i stepenicama FER-a pa je tako u najjačoj seniorskoj kategoriji slavio Tomislav Vuk. U kategoriji veteranki Maja Cvitković ispred Darinke Lovrec. U kategoriji mlađih juniorki slavila je naša Paula Pavlin dok je na B stazi tata Domagoj bio treći. U ženskoj B kategoriji slavila je Sanja Žužić, a Ivana Gobec je bila treća. U kategoriji mlađih veterana slavio je Zdenko Horjan ispred Nenada Lovreca.

 

Datum objave 08.02. 2016.

•Svjetsko prvenstvo u časopisu IOF-a

Godišnje izdanje časopisa međunarodne orijentacijske federacije (IOF-a) ima čak tri pune stranice posvećene preciznoj orijentaciji i organizaciji Svjetskog prvensvta koju je Vihor proveo 2015. na terenima u Zagrebu i Karlovcu.

Iz teksta ćemo izvući dio koji nama kao organizatorima stvarno godi i dokazuje da smo uloženi trud u protekle tri godine pretočili u projekt koji je postavio nove standarde organizacije na međunarodnoj sceni:


Autor: Joaquim Margarido

Global excellence

Taking on its shoulders the responsibility of an organisation of huge complexity, the Orienteering Club Vihor, with the support of the Croatian Orienteering Federation and the IOF, welcomed a total of 123 competitors to the 12th WTOC which was held in Zagreb and Karlovac. Bulgaria and Turkey were represented for the first time. WTOC 2015 will be remembered for its high organisational level, carefully planned in every detail. Words are inadequate to praise the quality of the provision for all who had the chance to be in Croatia, both in terms of the excellence of maps and courses, as for the availability and friendship of the hosts who did everything possible to provide the best conditions for all participants. For all these reasons, but also for the many surprises that the competition turned out to offer, this WTOC 2015 will be etched in everyone’s memory as an event of reference and an example for the future. Čitav časopis možete u boljoj rezoluciji skinuti na poveznici

Datum objave 22.01. 2016.

•Proglašenje sportaša grada Karlovca

Svečanost proglašenja laureata sporta grada Karlovca za 2015. godinu održano je u prepunoj dvorani Gradskog kazališta u Karlovcu u petak 22. siječnja 2016. Uvodni govor i pozdravnu riječ u ime sportske zajednice grada Karlovca održao je predsjednik zajednice Želimir Feitl.

Posebno priznanje Karlovačke športske zajednice za suorganizaciju Svjetskog prvenstva u preciznoj orijentaciji dodijeljeno je CEIK-u Braća Seljan čiji je predstavnik Mladen Kuka iz ruku predsjednika organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva ispred OK Vihor Damira Gobeca primio posebnu plaketu.

Godišnjoj svečanosti karlovačkih sportaša nazočili su brojni gosti, predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora za lokalni sport Siniša Krajač, a iz Zagreba su stigli i Slaven Zambata, poznata Dinamova “plava devetka”, “trener svih trenera” Miroslav Ćiro Blažević, prof. dr. Branko Kuleš, Ivan Jarnjak – bivši ministar unutarnjih poslova i karatist, te Vjekoslav Šafranić.

 

Datum objave 23.01. 2016.

•Ivica Bertol interview

Datum objave 21.01. 2016.

Jedan od vodećih orijentacijskih novinara u Svijetu - Joaquim Margarido napravio je interview sa članom Vihora Ivicom Bertolom. Članak

Datum objave 22.01. 2016.

• Skijaški team building članova kluba

Članovi Vihora i prijatelji jučer su atletski trening zamijenili skijaškim team buildingom na Medvednici. Na noćnom skijanju okupili su se vrsni znalci i oni koji su tek počeli sa usvajanjem skijaških tehnika. Uz stručni nadzor čak tri učitelja skijanja svi smo uživali u dobroj zabavi, kuhanom vinu i čaju i ugodnom noćnom druženju. Moramo priznati da su nas naši početnici Berni, Megi i Dora ugodno iznenadili i već nakon par sati rada spuštali su se niz padine bijelog spusta.

 

Datum objave 22.01. 2016.

• Kategorizirani sportaši kluba od strane HOO-a

Hrvatski Olimpijski Odbor je na temelju postignutih rezultata dodatno rangirao članove kluba po vrijednosti rezultata koje su ostvarili pa je tako orijentacijski klub "Vihor" ponosan na svoje kategorizirane sportaše (redom po vrijednosti ostvarenih rezultata od 1. kategorije koju ostvaruju najbolji seniorski natjecatelji do 6. kategorije koju ostvaruju perspektivni i daroviti natjecatelji):

1. kategorija - vrhunski sportaši - Tomislav Varnica, Ivica Bertol, Zdenko Horjan,

3. kategorija - vrhunski sportaši - Dora Težak, Iva Lovrec, Damir Gobec

4. kategorija - vrsni sportaši - Ivana Gobec

6. kategorija - daroviti sportaši - Jura Kukec, Jan Gobec, Mia Lovrec (u postupku dobivanja)

 

www vihor.hr

vihor@vihor.hr

IBAN HR6524840081101296342

OIB  50138912140

ORIJENTACIJSKI KLUB "VIHOR"

Ribnjak 2, 10000 Zagreb

HRVATSKA

ORIENTEERING CLUB "VIHOR"

Ribnjak 2, 10000 Zagreb

CROATIA