• OK "Vihor" pobjednik kupa Hrvatske

Orijentacijski klub "Vihor" devetu je godinu za redom klupski prvak Hrvatske osvojivši 12892,04 boda. Ovo je klubu 14. titula klupskog prvaka Hrvatske. Titulu je klub osvojio ispred OK "Japetića" iz Samobora i OK "Maksimira" iz Zagreba.

 

U nedjelju 15. studenog proglašeni su i pojedinačni rezultati kupova Hrvatske za sezonu 2015. Ukupno u kupovima Hrvatske članovi su osvojili 30 medalja.

 

U velikom kupu Hrvatske članovi kluba osvojili su 15 medalja.

 

Pobjednici Kupa Hrvatske bili su: Mia Lovrec (Ž16), Maja Cvitković (Ž45), Jan Gobec (M14), Dominik Kirin (M20) i Nenad Lovreec (M45).

 

Drugoplasirani u kupu Hrvatske bili su: Marta Kukec (Ž12), Jura Kukec (M14) i Dora Težak (Ž20).

Trećeplasirani su bili: Kira Delgado Sršen (Ž12), Darinka Lovrec (Ž35), Jasminka Vlahović (Ž21B), Iva Lovrec (Ž20), Petar Korlaet (M12), Vid Kodba (M14) i Josip Matijašić (M55).

 

U sprint Kupu Hrvatske osvojeno je sedam medalja. Prvoplasirani su bili: Mia Lovrec (Ž16), Dora Težak (Ž20) i Dominik Kirin (M20). Drugoplasirani u sprint kupu bili su Iva Lovrec (Ž20), Marta Kukec (Ž12) i Nenad Lovrec (M50), a trećeplasiran je bio Jura Kukec u M16.

 

U Kupu Hrvatske u preciznoj orijentaciji osvojeno je osam medalja. U seniorskoj konkurenciji slavio je Tomislav Varnica, a trećeplasirana je bila Iva Lovrec. U juniorskoj konkurenciji slavila je Iva Lovrec ispred Jana Gobeca i Dore Težak, dok je u para kategoriji prvi bio Ivica Bertol. U A kategoriji drugi je bio Teo Tutić, a treća Bernardica Stipić.

 

Na slici je samo mali dio ekipe koja je sudjelovala u osvajanju Kupa ove godine, a naravno iza svakog dobrog natjecatelja izuzetna nam je bitna i podrška najbližih, obitelji, roditelja i logistike kluba koji su svi sastavni dio ove priče.

 

Rezultati Kupa Hrvatske (izaberi u izborniku traženu kategoriju)

Rezultati sprint kupa Hrvastke (izaberi u izborniku traženu kategoriju)

Ekipni poredak

Rezultati preO kupa Hrvastke

 

Fotogalerija sa proglašenja Kupova

 

WTOC

2015

 

Datum objave 16.11. 2015.

• Sprint kup Jastrebarskog

Ponovljena utrka sprint kupa u organizaciji OK "Jelen" održala se 15. studenog u Jastrebarskom. Sudjelovalo je 70tak natjecatelja iz većine hrvatskih klubova. Natjecanje se održalo po lijepom i toplom vremenu u parku Erdody i u okolici glazbene škole.

 

Članovi Vihora osvojili su sedam medalja i to četiri zlata (Paula Pavlin Ž12, Mia Lovrec Ž16, Dora Težak Ž20 i Nenad Lovrec M50), jedno srebro (Iva Lovrec Ž20) i dvije bronce (Kukec Marta Ž12, Dominik Kirin M21).

 

Za istaknuti je i prva pojedinačna medalja u seniorskoj konkurenciji našeg juniora Dominika Kirina koji je unatoč nekim greškama na terenu osvojio izvrsno treće mjesto.

 

Ovim natjecanjem završila je orijentacijska sezona u Hrvatskoj.

 

Rezultati

Prolazna vremena

Fotogalerija

 

Datum objave 16.11. 2015.

• Spartacus kup i Budim kup

Po lijepom, toplom i  ugodnom vremenu 07. i  08. studenog 2015. članovi  Vihora sudjelovali su na velikom  međunarodnom natjecanju "Spartacus kup" u mjestu Gant u Mađarskoj. Sudjelovalo je više od 700 natjecatelja, a od toga je 15 bilo članova Vihora.

 

Najbolji rezultati Vihoraša ostvarila je Marta Kukec koja je u kategoriji Ž12 bila ukupno peta sa četvrtim vremenom drugog dana natjecanja. U kategoriji Ž10 Kira Delgado bila je 19., a Leire Delgado 22. Težak Dora je u kategoriji Ž18 bila peta unatoč jakom udarcu i velikom hematomu prvoga dana završila je obje staze. Dominik Kirin je također bio peti u kategoriji M18. U kategoriji M14 gdje je nastupilo više od 30 natjecatelja Jan Gobec je osvojio 11. mjesto, a Jura Kukec 16. mjesto.

 

U starijim kategorijama Matea Sršen je bila 5. u Ž35, Ivana Gobec je bila 8. u Ž40, a Maja Cvitković 14. u Ž50. Kod muških je Tomislav Varnica bio 10. u M35, Francisco Delgado 17. u M35 kratkoj, Damir Gobec 7., a  Boris Kukec 14. u M40. Bez plasmana ostao je Boško Opalić.

 

Osim članova kluba od Hrvata su na natjecanju sudjelovali i članovi OK Japetića i OK Bjelovara.

Dio članova kluba u petak 06. studenog je sudjelovao i na sprintu koji se održao u središtu Budimpešte u starom dijelu grada na Budimu . Tomislav Varnica je bio peti u M35, Dominik Kirin i Maja Cvitković su preskočili jednu kontrolu i ostali bez plasmana.

 

Ukupni rezultati

Rezultati prvi dan

Prolazna vremena prvi dan

Rezultati drugi dan

Prolazna vremena drugi dan

Rezultati Budim kup

Foto galerija

Datum objave 10.11. 2015.

• 4. Halloween noćna dječja mrak utrka i utrka odraslih

Po suhom i ugodnom vremenu u parku Maksimir u subotu 31. listopada sa početkom u 18:15 sati održana je dječja avanturistička orijentacijska mrak utrka i noćna trening utrka za odrasle u organizaciji OK "Vihor". Sudjelovalo je, odnosno kartone na cilju predalo čak 264 avanturista. Neki su prošli jedan krug, neki dva, a neki poseban krug za odrasle. Čak tri vještice su bile na terenu, a od toga su dvije bile zločeste sa posebnim zadacima za nestašne koje su ulovili. Najveći grijeh je bio odgovor da su djeca bila dobra.  Uz bombone, slatkiše i grickalice te mandarinama na cilju, dobra vještica je dijelila i crve, skakavce i slične gumene spodobe  na terenu.

 

Rezultati

Foto galerija

Datum objave 04. 11. 2015.

• 10. Međimurje open - završna natjecanja sprint kupa Hrvatske

"10. Međimurje open" održao se 25. listopada 2015. u mjestima Štrigova i Sveti Martin na Muri. Obuhvaćao je dva sprint natjecanja koja su se bodovala za sprint kup Hrvatske, a natjecanja je organizirao OK "Međimurje".

 

Na prvom natjecanju u Štrigovi članovi Vihora osvojili su 9 medalja. Pobjedili su: Paula Pavlin (Ž12), Iva Lovrec (Ž20), Dominik Kirin (M20). Srebrni su bili: Mia Lovrec (Ž16), Dora Težak (Ž20), Nenad Lovrec (M50), dok su brončani bili Darko Raškaj (M50, )Jura Kukec (M16) i Damir Gobec (M21).

 

Na drugom natjecanju koje se održalo pored toplica u Svetom Martinu članovi kluba osvojili su jednu medalju manje (8). Pobjedili su: Paula Pavlin (Ž12), Jan Gobec (M16), Dora Težak (Ž20)i Mia Lovrec (Ž16). Srebrni su bili: Iva Lovrec (Ž20) i Dominik Kirin (M20), dok su brončani bili Darko Raškaj (M50, ) i Damir Gobec (M21).

 

Svakako treba pohvaliti dvije odlične utrke i dvije pobjede Paule Pavlin koja je dominirala kategorijom Ž12 te je drugo natjecanje pobijedila sa izvrsnim vremenom od 8 min/km sa čak 4' prednosti ispred drugoplasirane Zdenke Petre Štambuk (OK Ivan Merz).

 

 

Rezultati

Prolazna vremena

Foto galerija

 

Datum objave 26. 10. 2015.

• Noćno prvenstvo Hrvatske - Dora Težak seniorska prvakinja Hrvatske

Noćno prvenstvo Hrvatske u orijentacijskom trčanju održano je u mjestu Gornji Mihaljevec u Međimurju u organizaciji OK "Međimurje" 24. listopada 2015.

 

Na natjecanju je sudjelovalo nešto više od šesdeset najhrabrijih orijentacista koji su se po mraku orijentirali šumama Međimurja.

 

U najjačim seniorskim kategorijama OK "Vihor" je osvojio čak tri odličja, a posebno se ponosimo titulom prvakinje Hrvatske u ženskoj seniorskoj kategoriji koju je ostvarila juniorka Dora Težak. Drugo mjesto je osvojila također članica Vihora Ivana Gobec, a treća je bila Mirja Pavić iz OK "Japetića".

 

U muškoj seniorskoj konkurenciji po prvi puta kada je u konkurenciji bio i Matjaž Štanfel (OK "Ris") slavio je Matija Razum (OK "Japetić") ispred Štanfela, a treće mjesto je osvojio član Vihora Damir Gobec.

 

U veteranskim kategorijama slavila je Maja Cvitković (OK "Vihor") u ženskoj konkurenciji te Legac Lino (OK "Japetić") u muškoj konkurenciji. U muškoj konkurenciji drugo mjesto osvojio je Nenda Lovrec (OK "Vihor").

 

Rezultati

Prolazna vremena

Foto galerija

 

Datum objave 26 10. 2015.

•Otvorena izložba fotografija sa Svjetskog prvenstva u preciznoj orijentaciji

 

U petak 23. listopada 2015. u prostorijama HPD"Zagreb-Matice", Petrićeva 4, 2. kat otvorena je izložba najuspjelijih fotografija sa Svjetskog prvenstva u preciznoj orijentaciji koje je održano u Zagrebu i Karlovcu od 22.-28. lipnja ove godine.

Izložene su fotografije fotografa: Branke Dimić, Senke Jurković Gros, Mladena Flisa i Čedomila Grosa, a prikazan je i film Velimira Brezara.

Izložbu fotografija otvorio je predsjednik HPD "Zagreb- Matice" g. Anton Bikić kao domaćin izložbe, a goste je pozdravila i doajen hrvatskog sportskog novinarstva Milka Babović. Pozdravne govore održali su i Čedomil Gros kao glavni organizator izložbe te Damir Gobec ispred organizatora Svjetskog prvenstva.

Izložba će biti otvorena idućih mjesec dana te se besplatno može pogledati u radno vrijeme društva u poslijepodnevnim satima.

 

Foto galerija otvaranja izložbe

Pregled foto galerija Svjetskog prvenstva

 

Datum objave 24. 10. 2015.

• Poziv na otvorenje izložbe fotografija 23.10.2015. u 20:00  sa Svjetskog prvenstva u preciznoj orijentaciji

 

U petak 23. listopada u 20:00 sati otvoriti će se izložba izabranih fotografija sa Svjetskog prvenstva u preciznoj orijentaciji održanog od 22. - 28. lipnja u Zagrebu i Karlovcu. Autori fotografija Branka Dimić, Senka Jurković Gros, Mladen Fliss i Čedomil Gros izabrali su nekoliko svojih fotografija od nekoliko tisuća koja prikazuju presjek onoga što se događalo u tjedan dana održavanja Svjetskog prvenstva.

 

Također će se prikazati i kratki video kojeg je snimio snimatelj Velimir Brezar.

 

Veliki broj fotografija može se pregledati i na Internetu, a popis albuma možete pogledati ovdje.

 

 

Datum objave 19. 10. 2015.

• 15. Otvoreno prvenstvo Zagreba - 18.10.2015. - Mala Hunjka

18. listopada na Medvednici je održano 15. otovreno prvenstvo Zagreba u orijentacijskom trčanju. Natjecanje je organizirao OK "Vihor". Staze je zamislila Ivana Gobec, a novu kartu Hunjka-Puntijarka izradili su Valentin Garkov i Ivana Gobec. Sudjelovalo je nešto više od stotinu natjecatelja u službenoj konkurenciji te šesdesetak natjecatelja na dječjoj utrci.

 

Unatoč prohladnom vremenu vremenski uvjeti su bili dobri za trčanje te nije bilo kiše koja bi dodatno otežala uvjete na terenu. U najjačim seniorskim kategorijama slavili su Mirja Pavić i Matija Razum iz OK "Japetića", no veseli i podatak da su juniori Dora Težak i  Dominik Kirin članovi OK "Vihora" koji su imali istu stazu kao i seniori ostvarili ukupno druga vremena u zajedničkoj listi rezultata seniora i juniora. I naša juniorka Iva Lovrec imala je ukupno treće vrijeme u zajedničkoj listi.

 

Članovi Vihora tradicionalno su bili dobri u dječjim i juniorskim kategorijama pa su tako zlata osvojili: Paula Pavlin (Ž12), Jan Gobec (M14), Mia Lovrec (Ž16), Dominik Kirin (M20) i Dora Težak (Ž20). Također u veteranskim kategorijama slavili su Maja Cvitković (Ž45) i Nenad Lovrec (M45).

Srebrne medalje osvojili su Patar Korlaet (M12), Marta Kukec (Ž12), Jura Kukec (M14) i Jasminka Vlahović (Ž21B), a brončane Kira Delgado (Ž12), Iva Lovrec (Ž20), Martina triplat Horvat (Ž21B), Matea Sršen (Ž35) i Tomislav Varnica (M21A). Ukupno su članovi kluba osvojili čak 16 odličja.

 

Ovo je bilo zadnje natjecanje u Kupu Hrvatske u ovoj sezoni, a predstoje još dva natjecanja za sprint kup Hrvatske i noćno prvenstvo Hrvatske čime će i službeno sezona u Hrvatskoj završiti. Članovi Vihora svoje zadnje natjecanje u sezoni  odraditi će u Mađarskoj početkom studenog na velikom međunarodnom natjecanju "Spartacus kup".

 

Rezultati

Prolazna vremena

Dječja utrka - rezultati

Splitbrowser

Winsplits

Fotogalerija

 

Startne liste

Obavijesti

Startne liste - dječja utrka

 

Datum objave 18. 10. 2015.

• Dalmacija Open 2015

10. i 11. listopada u Splitu i Šibeniku su održana tri natjecanja, dvije sprint utrke za sprint kup Hrvatske i jedna sprint štafeta.

 

Prvoga dana natjecanja su se održala u staroj jezgri Splita kod Dioklecijanove palače. U jutarnjim satima održana je sprint utrka ,a u poslijepodnevnim satima štafeta. Unatoč kišnom vremenu trka je bila izuzetno zanimljiva i dobra.

U nedjelju je natjecanje za sprint kup Hrvatske održano u Šibeniku također u starogradskoj jezgri.

Izvrsne nove lokacije pokazale su se kao pun pogodak i svi natjecatelji su bili izuzetno zadovoljni organizacijom i novim kartama.

 

Članovi Vihora osvojili su  prvoga dana u Splitu deset medalja. Zlata su osvojili Dora Težak (Ž20) i  Dominik Kirin (M20), srebra  Marta Kukec (Ž12), Mia Lovrec (Ž16), Iva Lovrec (Ž20), Ivana Gobec (Ž21), a bronce Kira Delgado Sršen (Ž12),  Matea Sršen (Ž35), Jura Kukec (M16) i Zdenko Horjan (M35).

 

Na vrlo zanimljivoj mješovitoj sprint štafeti koja se po prvi puta održala u Hrvatskoj naša štafeta kadeta je pobijedila u kategoriji M16 u sastavu Jura Kukec, Mia Lovrec i Jan Gobec. U kategoriji veterana slavila je štafeta ZG Variopintos za koju su trčali i naši Francisco Delgado i Matea Sršen. Oni su slavili ispred mješane Vihoro-Merz štafete za koju su nastupali Tomislav Gojmerac, Darinka Lovrec i Zdenko Horjan te trećeplasirane štafete za koju su nastupali Nenad Lovrec, Jasminka Vlahović i Boris Kukec.

U Kategoriji seniora očekivano je slavila štafeta Japetića (Ocvirk, Pavić, Razum) iako je borba do zadnje izmjene bila zanimljiva i postojala je mogućnost i drugačijeg raspleta. Vihorve štafete osovojile su peto i šesto mjesto.

 

Drugog dana natjecanja u Šibeniku je osvojeno 12 odličja. Svoju dominaciju potvrdili su Dora Težak (Ž20) i Domini Kirin (M20), a na prvom mjestu pridružile su im se  Marta Kukec (Ž12) i Mia Lovrec (Ž16). Srebra su sovojili Iva Lovrec (Ž20), Jura Kukec (M16), Darinka Lovrec (Ž35) i Boris Kukec (M35). Brončani su bili Jasminka Vlahović (Ž35), Magdalena Težak (Ž12), Ivana Gobec (Ž21) i Tomislav Varnica (M21).

 

WEB Rezultati

WEB Rezultati - detaljno

Sprint Kup 5 - PDF

Sprint Kup 6 - PDF

Rezultati sprint štafeta -PDF

Rezultati sprint štafeta - detaljno - html

Galerija fotografija

 

Datum objave 13. 10. 2015.

• Kup Feuda - Iva Lovrec prvakinja Hrvatske u disciplini tempO

 

Kup Feuda koji se boduje za CRO-SLO-ITA ligu u preciznoj orijentaciji u organizaciji OK "Orion" održao se 03. i 04.10.2015. na terenu Galgova i Jastrebarskog. Sudjelovalo je tridesetak natjecatelja iz Slovačke, Italije, Slovenije i Hrvatske.

 

Natjecanje u disciplini pre-O održalo se u Galgovu i na njemu je slavio Jan Furucz iz Slovačke ispred Kreše Keresteša iz Slovenije i Ivane Gobec iz Hrvatske.

 

Na prvenstvu Hrvatske u disciplini tempO koje se održalo drugog dana natjecanja u Jastrebarskom slavila je Iva Lovrec ispred Zdenka Horjana i Tomislava Varnice u seniorskoj konkurenciji. Iva je ovim rezultatom potvrdila izvrsnu formu u ovoj disciplini te je nakon plasmana u A finale na Svjetskom prvenstvu napravila još jedan hvale vrijedan rezultat.  U juniorskoj konkurenciji na istoj stazi slavila je Iva Lovrec ispred Dore Težak i Jana Gobeca. U međunarodnoj konkurenciji slavio je  Slovak Jan Furucz kojem je ovo bila druga pobjeda u dva dana ispred Ive Lovrec i Dušana Furucza.

 

Nakon dva dana natjecanja u ukupnoj konkurenciji za koju su se zbrajali rezultati oba dana slavio je Jan Furucz ispred Kreše Keresteša i Dušana Furucza u elitnoj konkurenciji. U A kategoriji slavio je Luka Kosić ispred naše Magdalene Težak.

Datum objave 05. 10. 2015.

• O Svjetskom prvenstvu u našoj organizaciji i u Hong Knngu

U dalekom Hong Kongu izašao je članak o Svjetskom prvenstvu u preciznoj orijentaciji koje je održano u Zagrebu i Karlovcu u organizaciji OK "Vihor" u lipnju ove godine. Dobar glas daleko se čuje.

Datum objave 05. 10. 2015.

 

Na prvenstvu Slovenije na duge staze koje je održano 03.10.2015. na Rogli u kategoriji M18 slavio je član "Vihora" Dominik Kirin. Stazu dugu 6780m Dominik je istrčao za 51'24 što je bilo skoro 5' bolje od drugoplasiranog Matic Blaža člana OK "Komenda".

 

Drugog dana natjecanja kao član naše mlade Hrvatske reprezentacije na štafetnom prvenstvu Slovenije zajedno sa Matijom Razumom i Androm Štambukom osvojio je izvrsno četvrto mjesto u seniorskoj konkurenciji.

• Domini Kirin prvak Slovenije na duge staze

Datum objave 05. 10. 2015.

• Mini tečaj precizne orijentacije

 

U nedjelju 27.09.2015. u parku Maksimir je održan nastavak mini tečaja precizne orijentacije.

Nakon teoretskog predavanja koje je održano u četvrtak u prostorijama kluba, u nedjelju je održan i praktični dio. Polaznici tečaja imali su priliku riješavati i diskutirati  o tehnici rješavanja zadataka uz stručno vodstvo na čak 19 praktičnih zadataka i jednoj vremenskoj kontroli.

 

Stazu su zamislili Ivana i Damir Gobec, a stručnu diskusiju i postavljanja kontrola vodili su Ivana Gobec, Ivica Bertol i Damir Gobec.

Datum objave 27. 09. 2015.

• Prvenstvo Bjelovara

26. rujna 2015. u mjestu Vrbica pokraj Bjelovara održana je utrka za Kup Hrvatske u organizaciji OK "Bjelovar". Natjecanje je održano na novoj karti "Vrbica" po izuzetno blatnom i zaraštenom terenu.

 

Članovi Vihora osvojili su trinaest medalja. Slavili su u kategorijama Ž12 (Marta Kukec), M14 (Jura Kukec), Ž16 (Mia Lovrec), M20 (Dominik Kirin), Ž20 (Dora Težak), M45 (Nenad Lovrec) i Ž45 (Maja Cvitković).

Srebrni su bili Jan Gobec (M14), Josip Matijašić (M55) i Damir Gobec (M21), a brončani Paula Pavlin (Ž12), Karolina Kukec (OPEN) i Dražen Tutić (M21B).

 

Finalno natjecanje Kupa Hrvatske održati će se na Medvednici 18. listopada 2015. u organizaciji OK "Vihor".

 

Datum objave 27. 09. 2015.

• 35. Pokal Zagreba

Na "Pokalu Zagreba" koji se održao 20.09.2015 u organizaciji OK "Maksimira" kod Markuševca Turopoljskog u blizini Zagreba nastupilo je nešto više od dvadeset i pet Vihoraša.

 

Osvojeno je petnaest medalja, a od toga četri zlata (Jura Kukec M14, Težak Dora Ž20, Maja Cvitković Ž45 i Nenad Lovrec M45).

Srebrne medalje osvojili su Jan Gobec M16, Marta Kukec Ž12, Mia Lovrec Ž16, Dominik Kirin M20, Josip Matijašić M55 i Kukec

Karolina OPEN.

 

Brončane medalje osvojili su Petar Korlaet M12, Kira Sršen Delgado Ž12, Ivana Gobec Ž21, Boško Opalić M21B i Martina Triplat Horvat Ž21B.

 

Datum objave 22. 09. 2015.

• Prvenstvo Hrvatske na srednje staze

Prvenstvo Hrvatske na srednje staze održano je  19.09.2015. u organizaciji OK "Jastrebarsko" na karti Lukavec blizu mjesta Petrovina kod Jastrebarskog.

 

Članovi OK"Vihora" ostvarili su izvrsne rezultate osvojivši čak sedam titula prvaka Hrvatske te ukupno trinaest postolja.

Titule prvaka Hrvatske su osvojene u kategorijama Ž12 (Marta Kukec), Ž16 (Mia Lovrec), M16 (Jan Gobec), Ž20 (Dora Težak), M20 (Dominik Kirin), Ž45 (Maja Cvitković) i M45 (Nenad Lovrec).

 

Naročito veseli činjenica da je čak pet titula osvojeno u mlađim kategorijama od dječaka i djevojčica do juniora i juniorki.

Srebrne medalje osvojili su Paula Pavlin u Ž12 i Darinka Lovrec u Ž35, a brončane Kira Delgado u Ž12, Ivana Gobec u Ž21, Iva Lovrec u Ž20 te Martina Triplat Horvat u Ž21B.

 

 

Datum objave 22. 09. 2015.

• Štafetno prvenstvo Hrvatske

Štafetno prvenstvo Hrvatske održano je u organizaciji OK Japetić na terenima u Manjoj Vasi pokraj Samobora.

 

Članovi Vihora osvojili su zlatnu kadetsku medalju (M16) u sastavu Jura Kukec i Jan Gobec te srebrne seniorske medalje (Ž21 i M21) u sastavima Iva Lovrec, Ivana Gobec i Dora Težak te Tomislav Varnica, Dominik Kirin i Damir Gobec. Državni prvaci u obje konkurencije postali su članovi OK "Japetić" iz Samobora

U ženskoj kadetskoj konkurenciji srebrne su bile Mia Lovrec i Paula Pavlin.

 

Druga seniorska štafeta u sastavu Tomislav Vuk, Damir Miljković i Nenad Lovrec osvojila je peto mjesto, kao i veteranska štafeta u sastavu Josip Matijašić i Maja Cvitković. Treća seniorska štafeta u sastavu Francisco Delgado, Boris Kukec i Domagoj Pavlin nažalost nije u plasmanu.

Datum objave 15. 09. 2015.

• SEEOC, SEEMOC 2015 i Siven kup

5. Prvenstvo jugoistočne Europe održano je u Banskom u Bugarskoj od 26.-30. kolovoza. Nastupalo je 13 članova kluba: Marta Kukec, Karolina Kukec, Dora Težak, Mia Lovrec, Iva Lovrec, Ivana Gobec, Tomislav Vuk, Jura Kukec, Tomislav Varnica, Jan Gobec, Boris Kukec, Dominik Kirin i Damir Gobec. Nastupalo se u četiri discipline orijentacijskog trčanja kroz četiri dana: sprint, duge i srednje staze i štafeta.

Najbolji rezultati ostvareni su na dugim stazama gdje su naši članovi osvojili dvije medalje: Ivana Gobec bila je srebrna u kategoriji Ž40, a Damir Gobec brončani u M40. Ujedno je i Jan Gobec na Siven kupu bio drugi na dugim stazama. Ivana Gobec je  osvojila još ii broncu i srebro i to na srednjim stazama i u sprintu, a Jan Gobec je u kategoriji M14 nakon tri natjecanja u ukupnom plasmanu bio brončani.

U štafetnoj masters Mix 35 kategoriji naša štafeta je osvojila peto mjesto u sastavu Tomislav Varnica, Ivana Gobec i Damir Gobec, a nastupila nam je i druga štafeta u sastavu Tomislav Vuk, Karolina (Marta) Kukec i Boris Kukec.

 

Svakako treba izdvojiti i plasman Pie Ocvirk članice OK "Japetića" koja je u kategoriji Ž16 pobijedila u disciplini sprinta te ostvarila prvu hrvatsku pobjedu na Prvenstvu jugoistočne Europe. U masters kategoriji M45 Robert Orehoci, član OK "Bjelovara" ostvario je dvije pobjede u sprintu i na srednjim stazama.

 

Naši članovi juniorske i kadetske reprezentacije Hrvatske ostvarili su slijedeće rezultate:

Sprint:

W16 - Mia Lovrec 22./25

W18 - Dora  Težak 15., Iva Lovrec 17./23

M18 - Dominik Kirin 14./25

 

Srednje staze:

W16 - Mia Lovrec  20./24

W18 - Dora Težak 16., Iva Lovrec 21./23

M18 - Dominik Kirin 15.

 

Duge staze

W16 - Mia Lovrec 20./2

W18 - Iva Lovrec 18., Dora Težak 21./23

M18 - Dominik Kirin 18./24

 

Štafeta

Mlađi juniori M18 - Dominik Kirin, Luka Ivković, Andro Štambuk  6./7,

Mlađe juniorke Ž 18 - Pia Ocvirk, Iva Lovrec, Dora Težak  5./7

 

Rezultati

Karte i staze

 

Datum objave 05. 09. 2015.

•_Cres i OO

Najveća višednevna natjecanja u Hrvatskoj i Sloveniji Bubo kup (01.-04.08.) i Orienteering Online kup (25.-29.07.)  održana su i ove godine na atraktivnim lokacijama. Članovi Vihora nastupili su na obja natjecanja, pa tako bilježimo rezultate Dominika Kirina u kategoriji M18 na oba natjecanja (9 istrčanih utrka) te Sanje Žužić, Bernardice Stipić, Vlatke Stupalo i Maje Kušt na Bubo kupu (4  utrke). Dominik Kirin bio je 12. od 41 natjecatelja na OOnline kupu te 10. od 15 natjecatelja. Najbolji rezultat naših djevojaka u kategoriji OPEN B ostvarila je Sanja Žužić osvajanjem 5. mjesta.

 

Rezultati OOnline kup

Rezultati Bubo kup

 

Datum objave 10 .02. 2015.

• Dora Težak na Juniorskom svjetskom prvenstvu u orijentacijskom trčanju

Završilo je Svjetsko juniorsko prvenstvo 2015 u Norveškoj. Orijentacijski klub Vihor ponosan je što je za reprezentaciju Hrvatske nastupila između ostalih naša juniorka Dora Težak.

 

Sažetak postignutih rezultata:

Sprint:

Dora - 111./135

Srednje staze

Dora - c-finale - 8./16. (128./136)

Duge staze:

Dora - 127./133

 

 Opširnije....

 

Datum objave 20. 08. 2015.

•Domik Kirin na EYOC-u

Kadeti i mlađi juniori reprezentativci Hrvatske  nastupali su od 25. do 28. lipnja 2015. u Rumunjskoj u gradu Cluju-Napoca  na Europskom prvenstvu za mlade  (EYOC).  Reprezentativci su nastupili na tri utrke. Prvo su se trčale  duge staze, zatim štafeta, a zadnji dan su završili sa utrkom sprinta.

 

Reprezentaciju  su predstavljalii:

W16 - Pia Ocvirk (OK Japetić)

M16 - Andro Štambuk (OK Ivan Merz)

M18 - Dominik Kirin (OK Vihor)

Voditelj - Edi Ocvirk (OK Japetić)

 

Sa ponosom ističemo da je u reprezentaciji bio i naš član Domini Kirin koji usprkos minimalnom iskustvu i kratkim bavljenjem orijentacijskim sportom postiže sve zapaženije rezultate.

Rezultati, karte i sve ostale informacije mogu se naći na stranicama organizatora.

 

Datum objave 29.06. 2015.

• Hrvatskoj dva srebra na Svjetskom prvenstvu u preciznoj orijentaciji

Natjecanjem u Maksimiru i službeno je završeno Svjetsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji koje se održavalo u Hrvatskoj u Zagrebu i Karlovcu od 22.-28. lipnja. Odličja su podijeljena najboljima na terenima finalnog natjecanja koja su se održala u Golf & Country klubu "Zagreb".

U kategoriji OPEN slavio je Michele Cera iz Italije ispred Finca  Antti Rusanena te Martina Juluma iz Norveške.

U kategoriji PARA zlato je otišlo u Ukrajinu Vlaadislavu Volku koji je slavio ispred predstavnika Hrvatske i našeg člana Ivice Bertola te Sørena Saxtorpha iz Danske. Bertol je do sada već nekoliko puta bio na samom pragu osvajanja odličja za Hrvatsku u pojedinačnom plasmanu i ove godine je nakon pet uzastonih petih mjesta osvoji srebrnu medalju.

 

U disciplini tempO slavio je Antti Rusanen iz Finske ispred Jána Furucza iz Slovačke te Sondre Ruud Bråtena iz Norveške.

U natjecanju ekipa članovi Hrvatske osvojili su izvrsno drugo mjesto i srebrnu medalju u sastavu Ivica Bertol, Tomislav Varnica i Ivo Tišljar. Iako je ekipa bila ponešto oslabljena u odnosu na sastav od prošlogodišmnje ekipe koja je osvojila zlato, ipak je Hrvatske došla do medalje.

Organizacija natjecanja pohvaljena je od gotovo svih sudionika prvensta, a iduće godine najbolji natjecatelji odlaze u Švedsku na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u blizini Goteborga.  Rezultati, karte, rješenja               Fotogalerije

 

Datum objave 28. 06.  2015.

•Iva Lovrec u finalu Svjetskog prvenstva u preciznoj orijentaciji 2015. - disciplina TempO

Na kvalifikacijama discipline tempo na Svjetskom prvenstvu u preciznoj orijentaciji koje su održane u Karlovcu 25. lipnja  naša članica Iva Lovrec ušla je u finale. Čestitamo Ivi na ovom izuzetnom uspjehu.  U finalu koje se održalo u Blatu na terenima Golf i Country kluba Zagreb 26. lipnja  Iva je ostvarila još bolji rezultat te je zauzela 22. mjesto od 36 finalista. Svjetski prvak postao je Antti Rusanen iz Finske ispred Slovaka Jana Furuzca i Norvežana Sondre Ruud Bråtena  Rezultati finala

Datum objave 26.06.2015.

www vihor.hr

vihor@vihor.hr

IBAN HR6524840081101296342

OIB  50138912140

ORIJENTACIJSKI KLUB "VIHOR"

Ribnjak 2, 10000 Zagreb

HRVATSKA

ORIENTEERING CLUB "VIHOR"

Ribnjak 2, 10000 Zagreb

CROATIA