2014.

2015.

nove vijesti

2013.

ARHIVA

 

WTOC

2015

 

•Thermenland open - Lenti, Mađarska - četiri zlata za Vihoraše

Dvodnevno međunarodno natjecanje "Thermenland open" održano je u mjestu Lenti u Mađarskoj 08. i 09. studenog 2014. Natjecanje se sastojalo od trke na duge staze i trke na srednje staze, a prvoga dana dodatno je organizirano i noćno sprint natjecanje. Nastupal je oko 200  natjecatelja iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Australije i Hrvatske. Članova kluba je nastupilo petnaest, a ostvareni su izvrsni rezultati.

 

Nakon dva dana natjecanja u kategoriji dječaka do dvanaest godina slavio je Jan Gobec . Iva Lovrec je pobijedila u kategoriji Ž21 (kratka) ispred dvije Vihorašice Kristine Krznar i Mateje Sršen. U kategoriji M35 slavio je Tomislav Varnica, a u kategoriji Ž40 Ivana Gobec je bila treća.

 

Na noćnom natjecanju zlato je u kategoriji Ž40 osvojila Ivana Gobec. Srebro u M40 iza Roberta Orehocija osvojio je Damir Gobec, a Dominik Kirin je osvojio broncu u M18, kao i Iva Lovrec u Ž18.

 

Rezultati noćni sprint

Rezultati dva dana natjecanja - zbrojeno

 

Fotogalerija

Datum objave 10 11. 2014.

•Orijentacijsko trčanje na HTV-u - srijeda 05.11.

Gdje smo? Kamo idemo? Koji je put pravi, a koji krivi? Ovim bitnim pitanjima stoljećima su se bavile i na njih pokušavale odgovoriti mnoge mudre glave!

 

Ali dok filozofi o tome razmišljaju i promišljaju, postoji velika skupina ljudi koji na ta ista pitanja, uglavnom bez problema, pronalazi odgovore. I to gotovo svakodnevno. I doslovno. Oni su orijentacisti!

Dvodnevno međunarodno natjecanje održano je u mjestu Lenti u Mađarskoj 08. i 09. studenog 2014. Natjecanje se sastojalo od trke na duge staze i trke na srednje staze, a prvoga dana dodatno je organizirano i noćno sprint natjecanje. Nastupali su natjecatelji iz Austrije, Slovenije, Mađarske, Australije i Hrvatske. Vihoraša je nastupilo 15.

A tko su orijentacisti i što je to orijentacijsko trčanje, ali i zašto je na ranije postavljena životna pitanja vrlo korisno i zabavno tražiti i naći doslovne odgovore, pogledajte u Školskom satu u kojem su članovi Vihora Iva, Dora, Jan i Zdenko imali glavne uloge!

 

Ako ste propustili prilog pogledajte ga ovdje.

Datum objave 06 11. 2014.

•Halloween O-party - 31.10.2014. - Nazorov park

Na noćnoj orijentacijskoj zabavi sudjelovalo je gotovo 130 učesnika, a od toga skoro 120 djece. Staze ovaj put nisu bile jednostavne i svi su se morali dobro potruditi da po mraku pronađu svoj put.

 

A na putu su ih čekale dobre vještice sa osvježenjem i bombonima, ali i dvije strašne coprnice koje su tjerale huncut s malim natjecateljima.

 

Kada im se netko na svome putu neoprezno približio one su iz mrklog mraka iskočile pred njega i radile razne huncutarije. Mala djevojčica je tako morala grmu pored sebe ispričati priču, troje dječaka su morali grliti stabla. Grozne stvari su se događale i starijima koji su za njihovu zabavu morali raditi čučnjeve, a ako su i pobjegli vještice su ih ponovno pohvatale da odrade svoje zadatke do kraja. Njima nitko ne bježi.

 

Jedino baš nisu prilazile onima koji su imali strašne maske, valjda su mislile da su to neki njihovi pajdaši.

 

Rezultati

Fotografije

Datum objave 03. 11. 2014.

•Simpozij - školski sport - 24. listopada 2014.

Hrvatski školski sportski savez u suradnji s Agencijiom za odgoj i obrazovanje te Kineziološkim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu organizirao je 3. Simpozij "Školski sport" koji se održao 24. i 25. listopada 2014. u prostorijama kineziološkog fakulteta.


U sklopu simpozija održano je i predavanje: "Primjena orijentacijskog sporta u nastavi". Predavanje je održao Damir Gobec uz pomoć članova OK Vihor Magdalene Težak, Ivane Gobec i Boška Opalića.

 

 

Galerija fotografija

 

Datum objave 27. 10. 2014.

•Otvoreno prvenstvo Zagreba - 19.10.2014. - rezultati

Četrnaest izdanje "Otvorenog prvenstva Zagreba" održalo se u nedjelju 19. listopada na Medvednici sa okupljanjem u planinarskom domu Runolist. Po lijepom sunčanom i toplom vremenu okupilo se 208 natjecatelja (134 na natjecanju za kup Hrvatske i 74 mala natjecatelja na dječjoj utrci).

 

Glavni organizator bio je Karlo Gobec uz kontrolore i postavljače Nedu Punek Gobec i Francisca Delgada. Natjecanje je ujedno bila i završnica Kupa Hrvatske, a uz zvuke žive muzike proglašeno je i štafetno  prvenstvo Hrvatske koje je održano u Sloveniji.

 

Rezultati "Zagreb opena"

Dječja utrka - rezultati

Prolazna vremena "Zagreb opena"

Winsplits

Splitbrowser

Fotogalerija

 

14. Otvoreno prvenstvo Zagreba  - web stranice

Datum objave 20. 10. 2014.

•Međimurje open - 11. i 12. listopada 2014.- Vihor najbolji klub, 12 odličja na prvenstvu Hrvatske

Međimurje open ove godine održan je u dva dana sa tri utrke. Prvoga dana održana su dva sprinta na novoj karti toplica Sveti Martin. Prva sprint utrka ujedno je bila i prvenstvo Hrvatske u sprintu. Prvaci Hrvatske koji su članovi Vihora postali su Jan Gobec (M12), Jura Kukec (M14), Dominik Kirin (M16), Iva Lovrec (Ž20) i Nenad Lovrec (M50). Srebra su osvojili  Tin Kodba (M14), Mia Lovrec (Ž16), Lea Katarina Gobec (Ž20), Neda Punek Gobec (Ž35), Damir Gobec (M21) i Karlo Gobec (M50) dok je broncu osvoji Vid Kodba (M14).


Istoga dana poslijepodne je održan još jedan sprint na istoj karti koji se bodovao za sprint kup Hrvatske. Zbrojeni rezultati oba sprinta proglašavali su se za pobjednika Međimurje opena.

 


Drugi dan natjecanja bodovao se za Kup Hrvatske, a natjecanje je održano na novom dijelu karte Frkanovec. Trčale su se srednje staze. Rezultati svih natjecatelja kroz oba dana računali su se i za ekipni plasman u kojem je OK "Vihor" obranio titulu najboljeg kluba.

 

Rezultati - sprintevi

Rezultati - srednje staze

Datum objave 15. 10. 2014.

 

•Terenska nastava OŠ "Petra Zrinskoga"

 

U petak 10.10. na terenima Jelenovca održana je terenska nastava za učenike sedmih razreda OŠ "Petra Zrinskoga". U sklopu terenske nastave učenici su imali i sat orijentacijskog trčanja u sklopu kojeg su upoznati sa osnovama čitanja karte te su se oprobali na jednostavnoj orijentacijskoj stazi. Sudjelovalo je nešto više od 70 učenika i nekoliko profesora. Vježbu je proveo Damir Gobec. Kartu je pripremila Ivana Gobec. Ovim putem se zahvaljujemo i OK Ivanu Merzu na ustupljenoj karti Jelenovca.

Datum objave 15. 10. 2014.

•Otvoreno prvenstvo Zagreba - 19.10.2014. - pozivi

Četrnaest izdanje "Otvorenog prvenstva Zagreba" održati će se u nedjelju 19. listopada na Medvednici sa okupljanjem u planinarskom domu Runolist. Start prvih natjecatelja je u 11:00 sati, a start dječje utrke u 13:30 sati.

 

Na natjecanje su pozvani svi zainteresirani, a osim aktivnih i registriranih natjecatelja mogu sudjelovati i ostali samostalno ili sa svojim obiteljima. Posebno će se organizirati i dječja orijentacijska utrka za svu djecu do 13 godina starosti. Djeca će biti podijeljena u starosne kategorije.

 

natjecanje se održava bez obzira na vremenske uvjete, a nadajmo se lijepom i sunčanom jesenskom danu kao i prošle godine kada nas se na Grafičaru sakupilo više od 200.

 

Poziv

Dječja utrka poziv

Kako doći do PD Runolista

 

Fotogalerija sa natjecanja prošle 2013. godine

Datum objave 02. 10. 2014.

•Pre WTOC - Vihor preO challenge - 26.-28.09.2014.

 

 

Pre WTOC natjecanje u preciznoj orijentaciji započelo je službenim treningom održanim na Tuškancu na kojem je sudjelovalo tridesetak natjecatelja, a službena natjecanja počela su u subotu 27. rujna  tempo discipinom. U elitnoj kategoriji slavio je Remo Madella iz Italije ispred Kreše Keresteša iz Slovenije i Jana Furuza iz Slovačke. Najbolji Hrvat je bio Tomislav Varnica na 12. mjestu.

 

Na prvenstvu Hrvatske slavio je Tomislav Varnica ispred Ive Lovrec (oboje Vihor) i Ive Tišljara (OK Orion). U juniorskoj kategoriji najbolja je bila Iva Lovrec ispred Dore Težak i Lee Katarine Gobec (svi Vihor). U A kategoriji je slavila Dora Vukelić (OK Maksimir) ispred Matije Kučinca (Vihor).

 

Drugog dana natjecanja u preciznoj orijentaciji slavio je Remo Madela iz Italije. On je u disciplini preO slavio ispred Koji China iz Japana i Kreše Keresteša iz Slovenije. Madela i Chino su jedini imali sve odgovore točne (21), no talijan je bio brži na vremenskim kontrolama.

 

Od Hrvata najbolja je bila Iva Lovrec osvojivši ukupno osmo mjesto čime je zaokružila vrlo uspješan vikend i istaknula svoju kandidaturu za moguće mjesto i u državnoj reprezentaciji iduće godine na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj. U A kategoriji slavio je Matija Kučinac ispred Lee Katarine Gobec i Jana Gobeca.

 

Ovim putem još jednom se zahvaljujemo svim natjecateljima koji su stigli iz čak deset zemalja Europe i Azije. Posebno se zahvaljujemo volonterima i članovima kluba na velikoj angažiranosti i pomoći koju su pružili tijekom ova tri dana te se na kraju zahvaljujemo i onima bez kojih ovog natjecanja ne bi niti bilo. Oni su ti koji su ugradili dobar dio svog slobodnog vremena u koncepcije staza i crtanje karata, a to su Zdenko Horjan i Ivana Gobec.

Zahvaljujemo se i desnim rukama postavljača Maji Kušt i Ivici Bertolu na nesebičnoj pomoći.

 

Internet stranice natjecanja

Fotogalerija i karte sa rješenjima

 

26.09. - Rezultati/Results training / preliminarni rezultati treninga

27.09. - Rezultati/Results TempO competition - detaljno/detailed

27.09. - Rezultati/Results TempO competition - skraćeno/short

28.09. - Rezultati/Results PreO - detaljno/detailed - Elite

28.09. - Rezultati/Results PreO - detaljno/detailed - A

28.09. - Rezultati/Results PreO - skraćeno/short - Elite

28.09. - Rezultati Results PreO - skraćeno/short - A

Datum objave 01. 10. 2014.

•Članovi Vihora na HTV-u

Članovi Vihora u kratkom roku su bili gosti HTV-a u dva navrata. U sklopu emisije školski sat u proljeće je snimljen prilog o geografiji koji je jednim dijelom bio posvećen i orijentacijskom trčanju. Ovime je prkazana implementacija orijentacijskog sporta u nastavni program i interdisciplinarnost orijentacije kao programa koji se može koristiti u više nastavnih predmeta. Prilog je pušten na HTV-u  22. rujna 2014. Prilog

 

Nekako istovremeno sa puštanjem priloga o geografiji i orijentaciji članovi Vihora su u studiju HTV-a snimili emisiju isključivo posvećenu orijentacijskom sportu. Gosti emisije bili su Iva Lovrec, Dora Težak, Jan Gobec i Zdenko Horjan. Ova emisija biti će na programu 05. studenog u emisiji školski sat (u 09.00 i 16:00 sati)

 

Najava sa snimanja

Datum objave 01. 10. 2014.

• Štafetno prvenstvo Hrvatske  - 21.09.2014.

21. rujna u Sloveniji je održano štafetno prvenstvo Slovenije i štafetno prvenstvo Hrvatske.

Članovi Vihora postali su kadetski prvaci Hrvatske (Jan Gobec i Dominik Kirin), a u konkurenciji sa slovenskim štafetama bili su treći. U istoj kategoriji  Vihor ima i viceprvake Hrvatske (Mia Lovrec i Borna Miljković). Treća u konkurenciji Hrvata bila je štafeta Japetića.

U najjačoj ženskoj i muškoj konkurenciji uvjerljivo  su slavile štafete OK Japetića ispred OK Vihora. Za Vihor u Ž21 su trčale Težak Dora, Lea Katarina Gobec i Iva Lovrec , a u M21 Gobec Damir, Nenad Lovrec i Tomislav Varnica. Nažalost u ženskoj konkurenciji nije bilo treće štafete. U muškoj konkurenciji hrvatskih štafeta treće su mjesto zazeli članovi OK Kapele. U veteranskoj konkurenciji najbolji i jedini iz Hrvatske, a ukupno drugoplasirani su bili članovi Vihora Karlo Gobec i Damir Miljković.

 

Rezultati

Natjecanje je na tehnički i fizički izuzetno zahtjevnom terenu izvrsno organiziralo društvo DROT.

Datum objave 22. 09. 2014.

• Prvenstvo Slovenije u preciznoj orijentaciji - 21.09.2014.

Hrvatsko-slovensko-talijanska liga u preciznoj orijentaciji nastavljena je u nedjelju u Sloveniji. Natjecanje je ujedno bilo i prvenstvo Slovenije u disciplini preO.

Sa pomalo neubičajenim izmjenama karte u organizaciji Marca Giovaninija možemo reći da su zadaci bili objektivni i "čisti" te nije bilo niti jedne žalbe.

U najjačoj elitnoj kategoriji slavio je Tomislav Varnica član Vihora koji je ujedno bio i jedini natjecatelj sa svim točnim odgovorima (18 bodova +2 vremenske kontrole). Druga je bila članica Međimurja Jasminka Cindrić Perković (17), a treći je bio Emil Kacin (16) iz OK Azimuta koji je ujedno postao i prvak Slovenije.

U A kategoriji je slavio Jan Gobec (11 bodova) ispred Lee Katarine Gobec (10 - oboje članovi Vihora) i Vida Keresteša (9) iz OK Trzina.

 

Rezultati državnog prvenstva Slovenije i ukupni rezultati

Nešto fotografija

 

Natjecanja za ligu se nastavljaju idući vikend u Zagrebu pripremnim natjecanjem za Svjetsko prvenstvo 2015. godine. Bilten

Datum objave 22. 09. 2014.

• Prvenstvo Hrvatske na srednje staze  14.09.2014.

Na novoj karti "Curek " u Markuševcu Turopoljskom pokraj Zagreba orijentacijski klub "Maksimir" je organizirao prvenstvo Hrvatske na srednje staze. Natjecanje se održalo po oblačnom i kištovitom vremenu no to nije spriječilo najbolje hrvatske natjecatelje da nastupe na natjecanju.

Članovi Vihora osvojili su čak 15 medalji, a titule prvaka Hrvatske ponijeli su Jan Gobec (M14), Dominik Kirin (M16), Iva Lovrec (Ž20), Bojana Nikolić (Ž35) i Maja Cvitković (Ž45). Srebrne medalje osvojili su Tin Pavlić (M12), Jura Kukec (M14), Mia LOvrec (Ž16), Dora Težak (Ž20), Damir Gobec (M21A). Brončane medalje osvojili su Vid Kodba (M14), Lea KAtarina Gobec (Ž20) i Karlo Gobec (M45). U kategorijama koje se ne boduju za prvenstvo Hrvatske medalje su još osvojile Vlatka Stupalo (2. mjesto u Ž21B) i Štefica Brodarac (3. mjesto u Ž21B).


U najjačim seniorskim kategorijama slvaili su Matija Razum i Mirja Pavić  (oboje OK "Japetić")

 

Rezultati

Prolazna vremena

Datum objave 15. 09. 2014.

• Prvenstvo Hrvatske na duge staze - 07.09.2014.

Prvenstvo Hrvatske na duge staze održano je u Sloveniji na karti Rovtarica u organizaciji  "Škofjeloškog orijentacijskog kluba". Prvenstvo je obilježila tehnički zahtjevna i zanimljiva staza, a članovi Vihora osvojili su na prvenstvu Hrvatske 4 zlata (Maja Cvitković, Neda Gobec, Iva Lovrec i Jan Gobec), 4 srebra (Mia Lovrec, Jura Kukec, Darinka Lovrec, Dora Težak) i 6 brončanih medalji (Vid Kodba, Karlo Gobec, Lea Katarina Gobec, Dominik Kirin, Tomislav Varnica i Nenad Lovrec):

rezultati / prolazi

Datum objave 08. 09. 2014.

• Prvenstvo jugoistočne Europe - Vrdnik, Srbija - 27.-31.08.2014.

Datum objave 14. 07. 2014.

Prvenstvo jugoistočne Europe u svom četvrtom izdanju održalo se u mjestu Vrdnik pokraj Novog Sada i u samom Novom Sadu. Hrvatska je do sada sudjelovala na sva tri izdanja, a ove godine je reprezentacija bila u najbrojnijem sastavu.

Od članova Vihora za reprezentaciju su nastupali Mia Lovrec, Iva Lovrec, Lea Katarina Gobec, Dora Težak i Dominik Kirin u juniorskoj konkurenciji. Za veterane su nastupali Neda Gobec, Karlo Gobec i Damir Gobec, a na popratnom natjecanju Kimi, Gobec, Jan Gobec i Timo Gobec.

 

Rezultatski je ovo bio i najuspješniji nastup naših natjecatelja na jednom ovakvom velikom natjecanju. Iva Lovrec je osvojila prvu medalju za Hrvatsku u povijesti na SEEOC-u (3. mjesto srednje staze). Štafeta u sastavu Pia Ocvirk, Lea Katarina Gobec i Mia Lovrec u kategoriji djevojaka do 16 godina također je ostvarila povijesni uspjeh za Hrvatsku osvajanjem prve štafetne medalje (treće mjesto). Zadnjeg dana natjecanja u disciplini sprinta  Pia Ocvirk (OK Japetić) osvojila je izvrsno drugo mjesto u Ž16 kategoriji čime je zaokružen uspješan nastup hrvatskih juniora i kadeta. Treba spomenuti i mjesta za diplomu pa su tako Iva Lovrec (dva puta četvrta) i Dora Težak (6. na dugim stazama) u kategoriji Ž18 zauzeli mjesta na proglašenju.

 

Veterani su naročito bili uspješni u svojim nastupima. U kategoriji M35 Edi OCvirk (OK Japetić) je osvojio dva srebra (duge staze i sprint) i jednu broncu (srednje staze). U istoj kategoriji Lino Legac je na srednjim stazama osvojio srebro.  U kategoriji M45 Robert Orehoci je uvjerljivo slavio u svim pojedinačnim disciplinama, a u štafeti je osvojio broncu zajedno sa Antonijom Orlić i Damirom Gobecom (MIX35). Damir Gobec je osvojio uz štafetnu medalju i tri pojedinačne medalje (srebro na duge staze i broncu na srednje staze i u sprintu). Još jednu veteransku medalju osvojio je Darko Merunka zauzevši treće mjesto u kategoriji M50 na duge staze.

 

Na popratnom natjecanju "Vojvodina open" najuspješniji od Hrvata bio je naš član Jan Gobec koji je u ukupnom plasmanu u kategoriji dječaka do 12 godina u zbroju tri natjecanja zauzeo ukupno drugo mjesto iza predstavnika Bugarske.

 

rezultati i prolazi

fotogalerija

Datum objave 01. 09. 2014.

• Orienteering Online Cup 2014 - Slovenija 1-5. kolovoza 2014

Nakon pet dana natjecanja "Orienteering Online Kupa" u Sloveniji u ukupnom plasmanu članovi Vihora ostvarili su slijedeće rezultate:

 

Jan Gobec - M12 - 7. mjesto

Ivana Gobec - Ž40 - 9. mjesto

Damir Gobec - M40 - 10. mjesto

Kristina Krznar - Ž21 kratka - 24.mjesto.

 

Bez ukupnog plasmana još su nastupali Maja Cvitković, Josip Matijašić i Lucijan Černelić.

Najbolji rezultat natjecatelja iz Hrvatske ostvarila je Dora Vukelić u kategoriji Ž10 osvajanjem ukupno trećeg mjesta. U kategoriji početnika slavio je Juraj Vukelić

 

rezultati / prolazi

Datum objave 21. 08. 2014.

• Bubo TrailO Cup 2014, Slovenija

U Sloveniji je u sklopu petodnevnog natjecanja (24-27. 07. 2014) "Bubo Cup" u mjestu Lokve održano prvenstvo Hrvatske u preciznoj orijentaciji. Za prvaka Hrvatske po prvi puta uveden je sustav zbrajanja rezultata kroz dva dana natjecanja. Prvoga dana natjecanja po kišovitom i prohladnom vremenu jedini natjecatelj sa svim točnim odgovorima bio je Zdenko Horjan član Vihora, a iza njega u poretku su sa jednim bodom manje bili Ivo Tišljar, Ivana Gobec i Ivica Bertol.

Drugoga dana natjecanja po lijepom i sunčanom vremenu slavio je Ivica Bertol ispred Zdenka Horjana i Ive Tišljara (sva trojica sa svim točnim odgovorima).

U ukupnom plasmanu nakon dva dana slavio je Zdenko Horjan koji je potvrdio izvrsnu formu nakon osvajanja šestog mjesta u pojedinačnoj konkurenciji na Svjetskom prvenstvu. Drugo mjesto osvojio je Ivo Tišljar (OK Orion), treće Ivica Bertol (OK Vihor), četvrto Ivana Gobec (OK Vihor), peto Damir Gobec (OK Vihor), a šesto Tomislav Varnica (OK Vihor).

 

Oba dana natjecanja ujedno su se bodovala i za zajedničku CRO-SLO-ITA ligu.Za zajedničku ligu je do sada održano devet natjecanja od sedamnaest, a u trenutačnom poretku vodi Cera Michele iz Italije ispred Ivane Gobec i Damira Gobeca. Do sada je u poretku 112 natjecatelja koji su nastupali na natjecanjima za zajedničku ligu. Na kraju sezone najboljih 6 rezultata (max. 3 u svakoj državi) uzimati će se u obzir za poredak. http://www.trailo.it/Classifiche%20internazionali/CIS.asp

 

Oba dana zadaci su bili zanimljivi i tehnički raznovrsni, a naši natjecatelji nastupili su i na dvije etape natjecanja orijentacijskom trčanju  "Bubo kup" u organizaciji Ivana Nagya. Natjecanje u preciznoj orijetaciji je organizirao OK "Trzin", a postavljač staza je bio Krešo Keresteš.

Datum objave 21. 08. 2014.

• Juniorsko svjetsko prvenstvo u orijentacijskom trčanju 2014

Hrvatsku su predstavljali Iva Lovrec (OK "Vihor") i Luka Ivković (OK "Sova"). Najbolji rezultat Iva je postigla na dugim stazama, gdje je zauzela 98. mjesto od 129 natjecateljica. Prvo natjecanje na kojem je nastupila je bio sprint. Iva je zauzela 111. mjesto od 133 natjecateljice.

Na kvalifikacijama za srednje staze djevojke su bili podijeljene u tri kvalifikacijske skupine. Iva je u svojoj skupini zauzela 38. mjesto od njih 45. Iva je nastupila u B finalu srednjih staza i zauzela 43. mjesto od  56.

 

web / rezultati

Datum objave 15. 07. 2014.

• World Trail Orienteering Championships 2014

Zlato za Hrvatsku! .... više

Zdenko Horjan, Ivica Bertol (OK "Vihor") i Ivo Tišljar  (OK "Orion") su na Svjetskom prvenstvu u preciznoj orijentaciji koje se održavalo u Trentinu u Italiji postali Svjetski prvaci u ekipnoj konkurenciji. Naša ekipa je nakon izvrsnih rezultata proteklih godina okrunila svoj nastup svjetskim zlatom u izuzetno jakoj konkurenciji ispred favoriziranih Šveđana.

Pomalo u sjeni zlata ostali su pojedinačni rezultati koji su također bili izvrsni. Zdenko Horjan je kategoriji OPEN osvojio šesto mjesto, a Ivica Bertol peto mjesto čime su obojica zavrijedili svoje mjesto na proglašenju.

Datum objave 15 07. 2014.

• European Youth Orienteering Championships 2014 - Strumica, Makedonija, 25-28. lipnja

U mjesto Strumica u Makedoniji nastupila je naša juniorska i kadetska reprezentacija na prvenstvu Europe za mlade  (EYOC) u pratnji voditelja Edija Ocvirka i Roberta Orehocija. Za reprezentaciju su nastupile članice kluba Iva Lovrec, Mia Lovrec i Dora Težak. Za Hrvatsku su još nastupili Pia Ocvirk (OK "Japetić"), Roberta Orehoci (OK "Bjelovar"), Luka Ivković (OK "Sova") i Andro Štambuk (OK "Ivan Merz").

 

U disciplini sprinta Mia Lovrec je bila 87. u kategoriji Ž16, a u kategoriji Ž18 najbolja je bila Dora Težak na 83. mjestu. Iva Lovrec je zauzela 88.

 

Na dugim stazama u kategoriji Ž18 Iva Lovrec je bila 71., a Dora Težak 81. U kategoriji Ž16 Mia Lovrec zauzela je 90. mjesto.

web / rezultati

Datum objave 29 06. 2014.

• 9. memorijal 7.gbr

Protekli vikend na terenima Lužeca i Varaždinskih toplica održana su zadnja natjecanja proljetnog dijela sezone u Hrvatskoj.

"Memorijal  7.gbr" održan je  21. i 22.06. U sklopu natjecanja održane su utrke na duge staze, srednje staze i u noćnom sprintu u orijentacijskom trčanju. Održano je i natjecanje u preciznoj orijentaciji. Članovi Vihora sudjelovali su na svim utrkama, a klub je proglašen kao najbolji na natjecanju. Ukupno su članovi Vihora osvojili čak 36 medalji u dva dana natjecanja na četiri utrke.

 

Na natjecanju u preciznoj orijentaciji koje se bodovalo za Kup Hrvatske i zajedničku hrvatko-talijansko-slovensku ligu Vihoraši su ostvarili izvrsne plasmane.

U kategoriji A  pobijedila je Smiljana Janžek (OK Međimurje) ispred Darija Štambuka (Ok Ivan Merz) i Jana Gobeca (OK Vihor). U najjačoj seniorskoj konkurenciji kategoriji Elite pobijedio je Tomislav  Varnica  ispred Damira Gobeca (oba OK Vihor) i Ive Tišljara (OK Orion).

 

Rezultati kategorije E

Rezultati kategorije A

Rezultati kategorije N

 

Natjecanja u orijentacijskom trčanju imala su čak tri izdanja, duge staze i sprint prvoga dana te srednje staze drugoga dana natjecanja.

Na dugim stazama članovi Vihora osvojili su 12 postolja (zlato: Teo Tutić - M12, Jan Gobec- M14, Dominik Kirin - M16, Mia Lovrec - Ž16, Iva Lovrec - Ž20, Neda Gobec - Ž35; srebro: Jura Kukec - M14, Dora Težak - Ž20, Damir Gobec - M21; bronca: Tin Pavlić - M12, Josip Matijašić - M55, Jasminka Vlahović - Ž35).

 

Noćnu utrku sa medaljom je završilo sedam Vihoraša (zlato: Mia Lovrec - Ž16, IVa Lovrec - Ž20; srebro: Tomislav Varnica - M21, Dora Težak - Ž20, Maja Cvitković - Ž35; bronca: Tomislav Vuk - M35, Darinka Lovrec - Ž35)


Na srednjim stazama osvojeno je 14 postolja (zlato: Tin Pavlić - M12, Jura Kukec- M14, Dominik Kirin - M16, Mia Lovrec - Ž16, Iva Lovrec - Ž20; srebro: Jan Gobec - M14, Dora Težak - Ž20, Ivana Gobec - Ž21, Nenad Lovrec - M45, Maja Cvitković - Ž45, Tomislav Varnica - M21; bronca: Timo Gobec - M14, Darko Raškaj - OPEN, Darinka Lovrec - Ž35).


Rezultati duge staze

Rezultati noćni sprint

Rezultati srednje staze

 

Jesenji dio sezone počinje početkom rujna, a tijekom ljetnih mjeseci slijede velike međunarodne utrke u Italiji, Sloveniji, Srbiji i okolici.

Datum objave 23 06. 2014.

• Članovi Vihora nastupaju u reprezentacijama Hrvatske

Pred sam kraj prvog dijela sezone objavljena su i imena  članova reprezentacija Hrvatske koje će ovo ljeto nastupati na velikim europskim i svjetskim natjecanjima.

Na prvenstvu Europe za mlade koje se održava u Makedoniji u mjestu Strumica za reprezentaciju Hrvatske nastupiti će naše članice Mia Lovrec, Iva Lovrec i Dora Težak.

Istovremeno će na Alpe Jadran kupu u Italiji za veteransku i seniorsku reprezentaciju nastupiti Ivana Gobec i Damir Gobec.


Tjedan dana iza nastupa na Alpe Jadran kupu u Italiji će početi i svjetsko seniorsko prvenstvo u orijentacijskom trčanju i svjetsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji. Za reprezentaciju će tamo nastupiti Ivica Bertol, Zdenko Horjan i Tomislav Varnica.


Pred sam kraj ljeta u Novom Sadu u Srbiji će se održavati i prvenstvo jugoistočne Europe na kojem će vjerojatno također nastupati dio članova kluba, a o izboru ćemo izvjestiti čim dobijemo vijesti iz Saveza.


Svim članovima reprezentacija Hrvatske želimo puno uspjeha na natjecanjima te dostojno predstavljanje Hrvatske u međunarodnoj konkurenciji.

 

Datum objave 24. 06. 2014.

• Kumrovec SPRINT & LABIRINT + dječja utrka

 

Iskoristite priliku za najbrži način razgledanja povijesnih lokacija i etno-sela. Napravite obiteljski izlet u Kumrovec. OK „Vihor“,  uz podršku Odreda izviđača "Jarun" i Muzeja “Staro selo” Kumrovec organizira sprint utrku i dječju utrku u subotu 31. 5. 2014. sa startom od 13.00-15.00 sati. Kao dodatna aktivnost na cilju će se moći isprobati orijentacijski labirint. Mjesto okupljanja je kod osnovne škole Josipa Broza u Kumrovcu. Detalje pročitajte u pozivu.

Datum objave 26. 05. 2014.

• 13. Otvoreno prvenstvo Samobora

OK Japetić organizira natjecanje u orijentacijskom trčanju

1. lipnja 2014. – Budinjak, Žumberak" "

Poziv

Datum objave 26. 05. 2014.

 

 

• 9. Memorijal 7. gardijske brigade "PUMA"

14.-22. 06. 2014. Organizatori ovog natjecanja su Orijentacijski klub Međimurje iz Selnice  i Udruga 7. gardijske brigade „PUMA“ iz Varaždina.

 

14.06.2014.

1. TRKA :  SPRINT, 14:00 - Varaždin, Šuma Jelačićka

 

21.06.2014.

2. TRKA :  DUGE STAZE, 11:00 (KUP HRVATSKE) - Lužec

3. TRKA: Pre-O,  12:30

4. TRKA: SPRINT, 22:00

 

22. 06. 2014.

5. TRKA: SREDNJE STAZE, 10:00 - Varaždinske Toplice

 

21. i 22. lipnja 2014. u organizaciji OK Međimurje

 

Bilten

Datum objave 26.05.2014.

• OO Mapper for Android: first preview release available

The first preview release of Mapper for Android is available now. It is compatible with devices running Android 2.3 or greater and focuses on mobile surveying using live GPS position display and free-hand scribbling.

Više...

Datum objave 24.04.2014.

• Sastanci u klubu  treninzi tijekom lipnja i sprnja

Sastanci u klubu održavaju se četvrtkom u 19.30h

Kondicijski treninzi  održavaju se srijedom prema dogovoru. Orijentacijski treninzi održavaju se uglavnom nedjeljom - pratite obavijesti na stranicama kluba.

Datum objave 26.05.2014.

• 10. Nenina utrka - Jastrerbarsko 10. svibnja

 

10.05.2014. u Jastrebarskom je održana 10. Nenina utrka u spomen na Nevenku Novosel jednu od osoba neiscrpne energije koja je vodila OK Jelen dugi niz godina. Utrka je održana na novoj karti, a cjelokupna organizacija je bila na vrlo visokoj razini.

Članovi Vihora osvojili su 8 medalji i to zlata: Jan Gobec (M12), Dominik Kirin (M16), Dora Težak (Ž20) i Jasminka Vlahović (Ž35). Srebra su osvojili Tin Pavlić (M12) i Lea Katarina Gobec (Ž20), a bronce Neda Gobec (Ž35) i Darko Raškaj (M50).

Ovo je bila ujedno i druga ovogodišnja utrka za sprint kup Hrvatske

Datum objave 10.05.2014.

• Tečaj orijentacije - od 24. travnja

 

Orijentacijski tečaj održat će se tijekom travnja i svibnja 2014. Prijave su u tijeku i još ima mjesta na tečaju.

Poziv

Datum objave 24.04.2014.

• 10 Nenina utrka - 10. 5. 2014. Jastrebarsko

  Orijentacijska utrka + dječja utrka

 

10. svibnja 2014. (subota) Jastrebarsko.

Ciljni prostor nalazi se u parku Erdödy.

Vrsta natjecanja: orijentacijsko trčanje - sprint utrka, boduje se za Sprint Kup Hrvatske

Organizator Orijentacijski klub "Jelen"

Start - dječja utrka 11:00h, sprint utrka 12:30h

Poziv

Datum objave 24.04.2014.

• 37. Memorijal Stipice Mesića - Ačkov kup 11. 5. 2014.

  Orijentacijska utrka + dječja utrka + micrOtrekk

 

11. svibnja 2014. (nedjelja) planinarski dom na Kalniku

Organizator Orijentacijski klub "Vihor"

Vrsta natjecanja:

- jednodnevno natjecanje u orijentacijskom trčanju

Boduje se za Kup Hrvatske, duge staze (klasika) - 10.00h

- micrOtrekk 10.00 i 11.00 h

- dječja utrka 13.00 h

Poziv

Datum objave 24.04.2014.

• Crvenkapica - Medvednica 18. 5. 2014. (nedjelja)

 

Planinarski dom Glavica na Medvednici (Zagreb)

Orijentacijsko trčanje + dječja utrka + planinarska staza

Organizator Orijentacijski klub "Vihor"

Vrsta natjecanja:

- natjecanje u orijentacijskom trčanju - 11.00h

- planinarska staza - 11.15 h

- dječja utrka 11.00 h

Poziv

Datum objave 24.04.2014.

• Portugal Europsko prvenstvo - EOC, ETOC i EOC tour

Članovi Vihora nastupili su na Europskom prvenstvu u preciznoj orijentaciji i na popratnoj utrci europskog prvenstva u orijentacijskom trčanju.

 

U disciplini precizne orijentacije na europskom prvenstvu u Portugalu najbolji rezultat ostvario je Ivica Bertol o(OK Vihor) svojivši peto mjesto u kategoriji para. Naša ekipa u sastavu Ivica Bertol, Ivo Tišljar i Damir Gobec također je bila peta i nedostajalo joj je 4,5 sekundi da osvoje brončanu medalju. U open kategoriji najbolji plasman ostvario je Ivo Tišljar koji je ukupno bio deseti.

 

Na popratnom petodnevnom natjecanjuu kategoriji do 12 godina Jan Gobec je nakon zbroja pet natjecanja ostvario ukupnu pobjedu. Jura Kukec je u kategoriji dječaka do 14 godina bio ukupno četvrti. Tijekom šest dana otrčali su pet trka, dvoje dugih staza, dvoje srednjih staza i jedan sprint u centru grada Palmela.

Datum objave 24.04.2014.

• Otvoreno prvenstvo Kapele - Zaprešić

 

U nedjelju 06.04. u Novim Dvorima kod Zaprešića je počeo  sprint kup Hrvatske u orijentacijskom trčanju. Na "Otvorenom prvenstvu Kapele" sudjelovalo je nešto više od 150 natjecatelja, a članovi "Vihora" su bili najbrojniji sa gotovo četrdeset natjecatelja. Osovojeno je  11 medalji, tri zlata (Jan Gobec - M12, Neda Gobec - Ž35, Nenad Lovrec - M50), dva srebra (Jura Kukec - M16, Iva Lovrec - Ž20) i šest bronci ( Matea Sršen - Ž21, Ivan Habuš - M35, Karlo Težak - M16, Vili Škrinjar - M12, Lea Katarina Gobec - Ž20 i Mia Lovrec - M16).

Natjecanja u Hrvatskoj se nastavljaju 11. svibnja na Kalniku utrkom za Kup Hrvatske.

 

Rezultati

Prolazna vremena

Fotogalerija

Datum objave 25.03.2014.

• Slavonija i Baranja open

 

22. i 23. ožujka u Našicama su održana prva dva natjecanja za Kup Hrvatske u orijentacijskom trčanju. Prvoga dana natjecanje se ujedno bodovalo i za svjetsku rang listu (WRE). Nastupilo je oko 250 natjecatelja iz  Austrije, Slovenije, Srbije, Mađarske i Hrvatske. Organizaciju je na vrlo visokom  nivou sproveo klub OK "Sova" iz Šećerane.

OK "Vihor" je nastupio sa tridesetak natjecatelja, a u jakoj međunarodnoj konkurenciji najbolje su se snašli Vili Škrinjar (M12) i Jan Gobec (M14) koji su obojica osvojili treća mjesta u svojim kategorijama nakon zbroja rezultata oba dana natjecanja.


U najjačim seniorskim kategorijama pobjede su odnijeli Mađari, Máté Baumholczer i Dorottya Péley, oboje iz Pécsi Vasutas Sport kluba.

 
Natjecanja za Kup Hrvatske nastaviti će se 11. svibnja na Kalniku kada je na rasporedu "Memorijal Stipice Mesića - Ačka"

Rezultati

Prolazna vremena 1. dan

Prolazna vremena 2. dan

Galerija fotografija

Datum objave 25.03.2014.

• Lipica open

 

Orijentacijski tečaj održat će se tijekom travnja i svibnja 2014.

Poziv

• Najavljujemo tečaj orijentacije

Tradicionalno natjecanje u okolici Lipice u Sloveniji i ove godine je privuklo izuzetno puno natjecatelja, njih više od tisuću u tridesetak natjecateljskih kategorija. Izvrsna organizacija i atraktivni tereni i ovoga puta su opravdali očekivanja svih natjecatelja.

OK "Vihor" je sudjelovao sa dvanaest natjecatelja na dvodnevnom natjecanju u orijentacijskom trčanju, no sudjelovao je i sa dijelom natjecatelja na natjecanju u preciznoj orijentaciji koje se također odvijalo dva dana.

Nakon dva dana natjecanja u orijentacijskom trčanju najbolji rezultat od naših natjecatelja ostvario je Jan Gobec u kategoriji M12 osvojivši ukupno treće mjesto.

U preciznoj orijentaciji u kategoriji A pobijedila je Maja Kušt  ispred Jana Gobeca i Bernardice Stipić (svi Vihor). U najjačoj elitnoj kategoriji  dominirali su Talijani, a najbolji Vihoraški rezultat ostvario je Tomislav Varnica osvajanjem petog mjesta.

 

Rezultati Lipica open

Rezultati - tempo

Rezultati - precizna orijentacija

Galerija fotografija 

Datum objave 03.03.2014.

• Sastanci kluba

Sastanci u klubu počinju u četvrtak 6. 3. 2014, i nastavljaju se tijekom sezone svakog četvrtka u 19.30h.

Datum objave 03.03.2014.

• Slavonija i Baranja Open 22. i 23. ožujka

Dvodnevno, pojedinačno natjecanje u orijentacijskom trčanju:

1. dan : Našička planina, srednje staze (WRE utrka, Kup Hrvatske)

2. dan : Našička planina, duge staze (Kup Hrvatske)

Organizator je Orijentacijski kluba “Sova“. Zadnji rok za prijave je 15.03.2014.

Poziv

Datum objave 03.03.2014.

 

• Turska - projekt "Orienteering for common future"

Članovi Vihora sudjelovali su u zajedničkom projektu EU i Turskog ministarstva za europske poslove pod nazivom  "Orienteering (running) for common future" u gradu Kahramanmarasu na istoku Turske, u blizini granice sa Sirijom. U sklopu projekta sudjelovali su  na zajedničkom trening kampu sa natjecateljima iz Italije, Slovenije, Rusije, Albanije, Moldavije, Turske i Bjelorusije, a osim trčanja na programu je i  bila prezentacija precizne orijentacije koju su održali naši članovi. Osim predavanja, članovi Vihora sa uspijehom su organizirali i natjecanje u preciznoj orijentaciji.

Fotografije

Datum objave 03.03.2014.

• Kvarner Bay Challenge - Cres, Beli

22. i 23. veljače na Cresu, pokraj mjesta Beli, održano  je dvodnevno orijentacijsko natjecanje na potpuno novim terenima nikada korištenima za orijentaciju. Najecanja su bila iznimno zanimljiva i dobro pripremljena, a domaćini ljubazni, pa sa veseljem očekujemo iduće izdanje ove utrke.

Rezultati

Datum objave 03.03.2014.

• Treninzi u ožujku i travnju

Kondicijski treninzi održavaju se srijedom i subotom. Orijentacijski treninzi za odrasle održavat će se u istom terminu i na istom mjestu kao i trenizni za "Malu školu orijentacije" ...više + kalendar

Datum objave 03.03.2014.

 

• Škola orijentacije za školsku djecu u ožujku i travnju

23. siječnja 2014. krenula je opet "Mala škola orijentacije" u organizaciji kluba sa predavanjima  za najmlađe te treninzima za djecu i odrasle . Sva djeca su dobrodošla, a i njihovi roditelji. Za detaljnije informacije pratite naše stranice.

Datum objave 03.03.2014.

 

 

• Kvarner Bay Challenge

22. i 23. veljače na Cresu će se održati dvodnevno orijentacijsko natjecanje na potpuno novim terenima nikada korištenima za orijentaciju. Rok za prijave je pomaknut, a detalje možete vidjeti ovdje - http://kbchallenge.com/ Kako bi organizirali neki smještaj i prijevoz za članove kluba molim Vas da se što prije javite tko je zainteresiran za odlazak.

Datum objave 03.02.2014.

• Treninzi u siječnju i veljači

Kondicijski treninzi održavaju se srijedom i subotom. Orijentacijski treninzi za odrasle održavat će se u istom terminu i na istom mjestu kao i trenizni za "Malu školu orijentacije" ...više + kalendar

Datum objave 01.01.2014.

• Škola orijentacije za školsku djecu

23. siječnja 2014. krenula je opet "Mala škola orijentacije" u organizaciji kluba sa predavanjima  za najmlađe te treninzima za djecu i odrasle . Sva djeca su dobrodošla, a i njihovi roditelji. Za detaljnije informacije pratite naše stranice.

Datum objave 01.01.2014.

• Najavljujemo tečaj orijentacije

Orijentacijski tečaj održat će se tijekom travnja i svibnja 2014.

Poziv

Datum objave 01.01.2014.

povratak na vrh

www vihor.hr

vihor@vihor.hr

IBAN HR6524840081101296342

OIB  50138912140

ORIJENTACIJSKI KLUB "VIHOR"

Ribnjak 2, 10000 Zagreb

HRVATSKA

ORIENTEERING CLUB "VIHOR"

Ribnjak 2, 10000 Zagreb

CROATIA