OK “Vihor” je bio danas (09.11.2023.) na sastanku u gradskom poglavarstvu Križevaca na kojem su bili nazočni pročelnik upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam g. Sandro Novosel, Maja Zegnal i Marijana Fržović iz udruge kineziologa Grada Križevaca te predstavnici Vihora Ivana Gobec i Damir Gobec. Sastanak je pozdravio i dogradonačelnik Križevaca g. Danijel Šaško, a telefonski je sve pozdravio i odobrio i načelnik općine Kalnik Mladen Kešer.

Na sastanku je dogovorena potpora grada Križevaca i svih gradskih struktura u realizaciji utrke “24. Otvoreno prvenstvo Zagreba” u Križevcima i na Kalniku u svibnju i lipnju (30.05.-02.06.2024.). Sprint utrka bi se održala na novoj karti Križevaca, a odobrena je i upotreba šumskog područja Kalnika na kojem će se napraviti novi dio karte i nova reambulacija stare karte. Za sve četiri utrke koristiti će se praktično nove karte.

Ovime je ujedno napravljen i veliki iskorak u popularizaciji orijentacijskog sporta u Križevcima koji bi bio domaćin prvenstva Hrvatske u sprintu te je istaknuo i službenu kandidaturu za to natjecanje u kalendaru natjecanja HOS-a u 2024. godini.

Više o natjecanju ovdje