Prijave na natjecanja

Na natjecanjima možete sudjelovati kao pojedinac, no ako ste član kluba, bilo bi dobro da se registrirate kao natjecatelj te tako tijekom godine skupljate bodove i pratite svoj napredak.

Natjecatelj se registrira za svaku pojedinu sezonu.

Uvjeti za registraciju u kupovima

Prije registracije za Kup Hrvatske ili Sprint kup Hrvatske natjecatelj treba:

  • uplatiti članarinu za tekuću kalendarsku godinu
  • dostaviti kopiju domovnice / ili presliku registracije prebivališta (za strance) *
  • dostaviti potvrdu o obavljenom liječničkom pregledu**
  • dostaviti na znanje željene kategorije*** nastupanja za pojedine Kupove
  • dostaviti OIB* (prema Zakonu o udrugama od 1.10.2014.)

* samo pri prvoj prijavi u Kup
** liječnički pregled nije obavezan za sudjelovanje u radu kluba
*** kategoriju provjerite na stranicama Hrvatskog orijentacijskog saveza ili u dogovoru sa predstavnikom kluba.

Postupak registracije za Kup(ove) Hrvatske

Klub obavlja registraciju natjecatelja pri Hrvatskom orijentacijskom savezu.

Registracijski obrazac ispunjava predstavnik kluba. Natjecatelja se mora registrirati u željenoj kategoriji prije prvog natjecanja u sezoni na kojem taj natjecatelj nastupa.

Pazite – unutar same sezone više se ne može promijeniti jednom definirana kategorija! Za Kup Hrvatske tada se natjecatelju može računati samo ta jedna registrirana kategorija.

Natjecatelj ne mora uvijek u nastupati u kategoriji u kojoj je registriran, ali će rezultat vrijediti samo za pojedino natjecanje, a ne za rezultate u Kupu.

Na Prvenstvu Hrvatske svaki registrirani natjecatelj može nastupiti u bilo kojoj kategoriji u kojoj se smije natjecati prema dobi i spolu, ali mora biti državljanin Republike Hrvatske.

Zaključak: Uplatite članarinu i informirajte predstavnika kluba o kategoriji u kojoj se natječete u narednoj sezoni u pojedinom kupu.

Prijave na pojedinačna natjecanja

Za svako se natjecanje treba prijaviti pojedinačno, što znači da svaki član prema svojim afinitetima i slobodnom vremenu odlučuje na kojim će natjecanjima sudjelovati.

Prijave za natjecanja primaju se na sastancima i putem maila, ali se svaki natjecatelj može prijavljivati i sâm putem sustava Orienteering Online.

Da bi se natjecatelj mogao prijavljivati sâm, treba otvoriti profil na sustavu Orienteering Online te nakon toga i virtualno, na stranicama sustava OrienteeringOnline, zatražiti članstvo u klubu koje mu treba prihvatiti neka od ovlaštenih osoba iz kluba. Ako natjecatelj ima vlastiti čip, preporuča se da u svoj profil upiše njegov broj da to ne bi trebao raditi pri svakoj prijavi.

Putem tako stvorenog profila natjecatelj može vidjeti sve svoje prijave, a često i rezultate utrka. Ako je profil stvorio netko od članova kluba, taj profil se (još) ne može iskoristiti za vlastite prijave – treba stvoriti novi te se javiti klubu mailom radi spajanja novog i starog profila.