Kao druga utrka u danu u sklopu Pokala Zagreba u subotu 21. svibnja 2022. na dobro poznatom terenu Dotršćine u Zagrebu na kojem je održan i niz noćnih utrka u sklopu Halloweena i treninga škole orijentacije, ovoga puta održalo se i noćno prvenstvo Hrvatske u organizaciji OK Maksimir. Nakon nekoliko godina pauze lijepo je bilo vidjeti opet jednu organizaciju noćne utrke.

Najbolji rezultat od članova kluba ostvarila je Paola Rako koja je postala kadetska prvakinja Hrvatske ispred još jedne Vihorašice Monike Pavić. Treću medalju za klub donio je i mladi Oliver Skočić koji je trčao na stazi OPEN.

 

🥇Paola Rako, Ž16
🥇Oliver Skočić, OPEN kratka
🥈Monika Pavić, Ž16

U subotu 24. svibnja održalo se drugo natjecanje sprint kupa Hrvatske u sklopu Pokalu Zagreba. Sprint se održao na novoj karti Studentskog grada u organizaciji OK Maksimir. Na natjecanju se upotrebio i SIAC beskontaktni sustav ovjere prolaska kontrolnih točaka.

Članovi OK Vihor osvojili su ukupno 8 medalja, a raduju nas dvije medalje u najjačoj seniorskoj kategoriji M21 gdje je pobijedio Jan Gobec ispred Marka Jurača. Do svoje prve pobjede došla je i Ivana Horbec u kategoriji Ž45, a slavila je i Maja Cvitković u kategoriji Ž55.

 

🥇Jan Gobec, M21

🥇Ivana Horbec, Ž45

🥇Maja Cvitković, Ž55

🥈Marko Jurač, M21

🥈Paola Rako, Ž16

🥈Paula Pavlin, Ž20

🥉Monika Pavić, Ž16

🥉Karlo Gobec, M55

 

Rezultati

Prolazna vremena

Fotografije FB – Zoran Krivokapić

15. svibnja 2022. je na Bistranskom sedlu na Medvednici održano Štafetno prvenstvo Hrvatske u organizaciji OK Vihor. Startalo je ukupno 44 štafete. Teren je bio strm, ali uglavnom sa rijetkom i trčljivom šumom. Staze je zamislio Tomislav Vuk, a cijelu organizaciju sproveli su članovi kluba kojima se i ovim putem zahvaljujemo.
Kod seniorki je pobijedila štafeta OK Maksimir u sastavu: Sakar Vukić Tena, Vukelić Dora i Štambuk Iva za 2:40:08 ispred štafete OK Vihor (Čaja Lovorka, Mareković Ira i Pavlin Paula) 3:06:16 i OK Bjelovar (Šantić Nikolina, Plevnik Petra i Orlić Antonija) 3:41:51
Prvaci Hrvatske kod seniora su članovi štafete OK Japetić: Lesjak Jakov, Legac Lino i Razum Matija 1:46:06 ispred druge štafete OK Japetića (Vujanić Josip, Pongrac Branimir, Vujanić Filip) 1:57:00 i OK Maksimira (Kaniški Tomislav, Vukelić Juraj, Horvat Lobel) 2:15:35
Raduje nas da smo nakon dugo vremena došli do medalje i u ženskoj seniorskoj konkurenciji, a za klub je nastupilo čak četiri ženske štafete u najjačoj konkurenciji. Seniori nam ovoga puta nisu imali svoj dan te nam je najbolja štafeta tek šesta. Veteranke u sastavu Bojana Nikolić i  Ivana Gobec su se borile do kraja za zlato, no na kraju su ipak bile solidne srebrne.
Raduje nas i činjenica da smo nastupili sa čak 14 punih štafeta iako smo bili pomalo oslabljeni zbog organizacije natjecanja.
Uz štafetno natjecanje organizirali smo i pojedinačno natjecanje u dvije kategorije OPEN duga i OPEN kratka za sve zainteresirane koji nisu imali štafete. U pojedinačnoj konkurenciji članovi kluba osvojili su dodatne tri medalje.
Članovi Vihora koji su osvojili medalje:
🥇Pavić Monika i Rako Paola, Ž16 – štafeta
🥇Tomislav Krajačić, OPEN duga
🥈Lovorka Čaja, Ira Mareković, Paula Pavlin, Ž21
🥈Bojana Nikoilić i Ivana Gobec, Ž45
🥈Sanja Krš, OPEN kratka
🥉Viktor Ignjat Ivezić i Roko Reichertz, M16
🥉Petra Jurić, OPEN kratka
Štafete
Pojedinačno

Dostupni su rezultati Štafetnog prvenstva Hrvatske 2022. za štafete:

Istovremeno je, na istom terenu, održana i utrka pojedinaca koji nisu bili zainteresirani za trčanje u štafeti. Njihovi su rezultati dostupni na sustavu OrienteeringOnline ili izravno:

 

Poziv u PDF obliku:   2022 stafetno prvenstvo Hrvatske poziv (pdf)
Bilten: 2022 stafetno prvenstvo Hrvatske Bilten
Prijavljene štafete: prijave štafeta
Mjesto održavanja:    Bistransko sedlo  (GPS – 45.888568, 15.924688)

https://goo.gl/maps/korsiABJrr92

Parking: 45°53’18.8″N 15°55’28.9″E

Datum održavanja:    Nedjelja, 15. svibnja 2022.
Organizator:          Orijentacijski klub „Vihor“
Vrsta natjecanja:   Štafetno prvenstvo Hrvatske
Grana sporta:    Orijentacijsko trčanje
Disciplina:         Štafeta i OPEN pojedinačno
Glavni organizator: Tomislav Vuk – Boško Opalić na dan natjecanja
Kontrolor:  Damir Gobec
Karta: Bistransko sedlo, doreambulacija 2021.
Mjerilo karte:    1:7500, E=5m
Vrsta terena:  Strmi kontinentalni teren sa nekoliko izraženijih jaraka (uvala), mreža puteva,  srednje  zarašten.
Prvi start štafeta:   11:00 sati
OPEN staza:   
od 11:30 sati na startnu jedinicu
Udaljenost do starta:  
u ciljnom prostoru
Zagrijavanje: 
u ciljnom prostoru
Kategorije:    
Štafete: M21, Ž21, (tri člana), M45, Ž45 (2 člana), M16, Ž16 (2 člana), OPEN (2 člana bez obzira na spol)

Pojedinačno: OPEN DUGA staza (cca. 3km) i OPEN KRATKA staza  (cca. 2km)

Prijave:    

Do ponedjeljka 09. svibnja 2022. preko Orienteering Online portala ili putem  e-pošte za neregistrirane natjecatelje koji nisu u klubovima: vihor@vihor.hr.

Naknadne prijave ukoliko ima slobodnih mjesta uz 50% višu startninu.

http://www.orienteeringonline.net/CompetitionBasicInfo.aspx?CompetitionID=6123

Prilikom prijava ne zaboravite upisati ime štafete i redoslijed izmjena!

Startnine:  

135 kn za štafete seniora, 90kn za veterane, 60 kn za juniore i mlađe, 90kn za OPEN štafetu

OPEN kategorija pojedinačno 40 kn.

Perforiranje:   

SportIdent

Najam Si čipa – 15kn

Uplate:  

U gotovini na dan natjecanja ili na broj žiro-računa: HR6524840081101296342

Podizanje prijava:

Do 10:15 sati u ciljnom prostoru.

Proglašenje:     

Nakon što većina posljednjih izmjena utrči u cilj

Nagrade:  

Medalje za tri prvoplasirane štafete u svim kategorijama i za prvoplasirane u OPEN kategoriji.

Dodatne obavijesti:    

www.vihor.hr ili na vihor@vihor.hr

Dolazak:

Vlastitim prijevozom do planinarskog doma Grafičar na Medvednici (parking), te potom pješice 5min do livade na Bistranskom sedlu

Parking:

Kod PD Grafičar i Kulmerove livade

Zbog dovoza šatora i opreme u nedjelju, otvorili smo još jedan parking na makadamu koji se odvaja na zavoju „ispod“ kapele sv. Jakoba i to isključivo za jedan auto po klubu! Crveni parking (vidi skicu u prilogu) služi klubovima koji će postavljati svoje šatore na livadi da dovezu stvari i  šatore, iskrcaju ih te da auto odvezu natrag na taj parking i to moraju napraviti do 10.00 sati. Iza toga organizator će zatvoriti prilaznu cestu do livade. Automobili ne mogu ostati u krugu livade i ciljnog prostora!

PAŽNJA!

S tog drugog (crvenog) parkinga nemoguće je auto vratiti prema planinarskom domu Grafičar, jer je glavna cesta jednosmjerna.

Napomene:

  • Šetanje po prilaznim cestama i putevima, drugima od onog koji je označen od planinarskog doma Grafičar nije dozvoljeno.
  • Svaki natjecatelj nastupa na vlastitu odgovornost!
  • Natjecateljski teren zatvoren je sukladno pravilniku za natjecanja HOS-a od dana prijavljivanja natjecanja u kalendar Saveza te su sve aktivnosti na navedenom terenu za natjecatelje zabranjene.
  • Na natjecanju će se moći nabaviti orijentacijska oprema. Dućan će se nalaziti u ciljnom prostoru na dan natjecanja.

Treća trka za orijentacijski kup Hrvatske održana je 08.05.2022. u Izimju pored Jastrebarskog u organizaciji OK Jelen. Dočekala nas je dijelom nova karta, brzi ravan teren i zanimljive staze na kojima se vrlo lagano moglo pogriješiti. OK Vihor je nastupio sa gotovo šesdeset svojih članova i osvojili smo rekordnih 18 medalja na natjecanju što nam je najveći broj u ovoj sezoni. Raduje nas i podatak da je od 18 medalja njih čak osam bilo zlatne boje. Posebno nas raduje činjenica da nismo imali niti jedno odustajanje ili diskvalifikaciju. Čestitke svim Vihorašima na sportskoj borbi.
Medalje su osvajali:
🥇Biserka Horvat Nikšić, Ž65
🥇Paula Pavlin, Ž20
🥇Maja Cvitković, Ž55
🥇Ivana Gobec, Ž45
🥇Matija Kučinac, M21B
🥇Damir Gobec, M45
🥇Ivica Mesić, M65
🥇Aleksandra Brezovečki Biđin OPEN
🥈Neda Gobec, Ž45
🥈Alen Vodopijevec, M 21B
🥉Bojana Nikolić, Ž45
🥉Viktor Ignjat Ivezić, M14
🥉Marko Jurač, M20
🥉Karlo Gobec, M55
🥉Iva Lovrec, Ž21A
🥉Dora Težak, Ž21B
🥉Teodora Kučinac, Ž55
🥉Vera Shahkova, Ž65
Natjecanja se nastavljaju iduću nedjelju štafetnim prvenstvom Hrvatske koje će se održati na Medvednici, a koje osim štafetnih kategorija ima i dvije pojedinačne kategorije.
Trka u Trakošćanu uvijek je izazov koji iziskuje nešto više snage i spremnosti na blatnu i močvarnu avanturu. Ove godine sve je dodatno začinila i blaga kišica koja je ionako strme i skliske padine dodatno začinila.
OK Varaždin bio je organizator drugog natjecanja za kup Hrvatske koje se održalo u subotu 07.05.2022. Staze (koncepcija Karlo Gobec) su ove godine bile strme, ali zanimljive sa nekoliko zaista izazovnih dionica za koje je trebalo dobro promisliti koji put ili varijantu izabrati.
OK Vihor je nastupio sa nešto više od četrdeset svojih članova i osvojili smo šesnaest medalja.
Najbolje su se snašli i zaslužili mjesto na postolju:
🥇Kimi Maria Gobec Ž20
🥇Ivica Mesić M65
🥇 Andrea Hribar, Ž21B
🥈Maja Cvitković Ž55
🥈Biserka Horvat Nikšić Ž65
🥈Monika Pavić Ž16
🥈Ema Jurač Ž12
🥈Marko Jurač M20
🥉Vera Shahkova Ž65
🥉Neda Gobec Ž45
🥉Ira Mareković Ž20
🥉Petra Jurić Ž14
🥉Matija Kućinac M21B
🥉Petar Jurač M16
🥉Paola Rako Ž16
🥉Damir Gobec M45
Natjecanja za Kup Hrvatske se nastavljaju već sutra u Izimju kraj Jastrebarskog gdje će se održati treća utrka kupa.
Fotogalerija (fotografije Karlo Gobec)

U Maksimiru je u subotu 30.04. održan klupski trening precizne orijentacije u disciplini tempO. Uz rješavanje zadataka rađena je analiza postavljenih zadataka, a pripremu treninga odradio je izbornik reprezentacije Hrvatske Tomislav Varnica. Treningu su prisustvovali i polaznici tečaja orijentacije koji su se upoznali i sa ovom granom orijentacijskog sporta

Prvomajski trening u orijentacijskom trčanju odradili smo na Cmroku. Naizgled pitoma gradska šuma na kraju je bila pravi izazov i dobar trening za strme padine Trakošćana koje nas očekuju idući vikend kada se vraćamo natjecanjima za Kup Hrvatske. Uz članove kluba trening je bio namijenjen i polaznicima tečaja orijentacije.

Tečaj orijentacije nakon nešto više od mjesec dana održavanja ulazi u završnu fazu i uz predavanja polaznici tečaja sudjeluju i na svojim prvim natjecanjima gdje usvajaju nova iskustva i znanja.

Sudjelovali smo i na treningu OK Maksimira 18. travnja u blizini Kupinečkog kraljevca na karti Curek. Trening se održao uz upotrebu beskontaktnog sustava perforiranja SIAC koje se održalo 18. travnja. Analizu i GPS tragove možete pogledati putem Livelox aplikacije.

U nedjelju 24.04.2022. u Kupinečkom Kraljevcu smo sa petnaest osvojenih medalja otvorili novu sezonu na prvom ovogodišnjem natjecanju za Kup Hrvatske. Nakon prošlogodišnje ekipne pobjede u Kupu Hrvatske i ove godine nas očekuje sportska borba sa konkurencijom kroz jedanaest kup natjecanja kako u pojedinačnoj tako i u ekipnoj konkurenciji. Nastupili smo na natjecanju sa 67 natjecatelja u gotovo svim dobnim skupinama. Duge staze na 37. Prvenstvu Kapele bile su veliki izazov za većinu natjecatelja. Čestitamo svim našim osvajačima medalja.
🥇 Petra Jurić – Ž14
🥇Paula Pavlin – Ž20
🥇Ivana Gobec – Ž45
🥇Ivica Mesić – M65
🥈Bojana Nikolić – Ž45
🥈Ines Jurač – Ž21B
🥈Paola Rako – Ž16
🥈Noa Kolarek – M20
🥈Alen Vodopijevec – M21B
🥈Damir Gobec – M45
🥉Jure Rako – M12
🥉Matija Kučinac – M21B
🥉Monika Pavić – Ž16
🥉Maja Cvitković – Ž55
🥉Vera Shahkova – Ž65
Natjecanja za Kup Hrvatske se nastavljaju 07. i 08.05. utrkama u Trakošćanu i u Izimju pored Jastrebarskog.

Naša najbolja natjecateljica u disciplini tempO precizne orijentacije potvrdila je svoju dominaciju osvajanjem titule prvakinje Hrvatske. Natjecanje se održalo u Selnici u organizaciji OK Međimurje, a Iva je slavila ispred Matije Razuma i Luke Kosića iz OK Japetića iz Samobora. Iva je ovime potvrdila i svoj status člana reprezentacije Hrvatske te će braniti boje Hrvatske na predstojećem Europskom prvenstvu u Finskoj koje se održava u drugoj polovici svibnja. Naš drugi predstavnik Tomislav Varnica bio je četvrti.

Iva Lovrec ima do sada nekoliko izvrsnih rezultata upravo u ovoj disciplini na svjetskoj razini od 2.mj u kvalifikacijama i 15. mjesta u A finalu svjetskog prvenstva u Portugalu 2019, 8. mjesta na europskom prvenstvu u Slovačkoj 2018, 5. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Latviji 2018,  pa sve do  četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj 2016.

Više o preciznoj orijentaciji

Rezultati

U Sloveniji se preko Uskrsa  od 15. do 18. travnja održavalo međunarodno natjecanje “Easter 4”. Natjecanje s e sastojalo od četiri pojedinačne utrke. U kategoriji M12 Jure Rako je osvojio srebro iza Švicarca Noel Mohna kao i Paola Rako koja je bila srebrna u Ž16. Duje Rako bio je peti u kategoriji M40 u kojoj  je slavio Austrijanac Markus Plohn dok je Sabina Rako ostala bez plasmana u kategoriji Ž35 zbog greške u trećoj etapi.

Rezultati

 

Дорогі друзі, любителі спортивного орієнтування!
У ці складні часи наш клуб робить все, щоб всіляко допомогти вам займатися спортивним орієнтуванням у Хорватії. Якщо Ви бажаєте долучитися до наших тренувань та змагань, ласкаво просимо до нашого клубу!
Для цього необхідно зв’язатися з нами через електронну пошту (email) або Whatsapp, і ми Вам допоможемо. Більш детальну інформацію можемо надіслати за Вашим контактним номером телефону або по email.
Бережіть себе!
e-mail: vihor@vihor.hr
Whatsup no. +38598742094