Protekli vikend (13. i 14.11.2021.) u Mađarskoj je održan “Boroka kup”, natjecanje poznato po karakterističnoj vegetaciji sa puno malih grmića, brzom i ravnom terenu mješavini zemlje i pjeska. Boje Vihora na natjecanju branili su Paola Rako i Duje Rako. Paola je trčala u starijoj dobnoj kategoriji Ž16 u kojoj je pobijedila Barbora Holasova iz Češke te je osvojila ukupno 11. mjesto (13. mjesto prvi dan i 9. mjesto drugi dan).
Izvrsni rezultat u kategoriji M35Br ostvario je Duje Rako koji je u zbroju oba dana natjecanja bio drugoplasiran iza Simona Andrasa iz Rumunjske, a ispred Janosa Lazara iz Mađarske.
Čestitamo Duji na prvoj medalji osvojenoj u inozemstvu.
Povijest sprinta kao discipline u orijentacijskom sportu seže u kasne devedesete kada je ova “neželjena” disciplina od strane IOF-a krenula vlastitim putem. Jorgen Martensson iz Švedske i niz suradnika pokrenuli su World Park Tour (PWT) koji je rastao iz godine u godinu i privlačio je sve više orijentacista. IOF se borio još neko vrijeme da bi na kraju ipak prihvatio ovu disciplinu. Nakon više od dvadeset godina sprint je došao do razine da ima svoje Svjetsko prvenstvo sa svojim disciplinama.
Sprint kup Hrvatske također je prošao sličan put i od neželjenog priznavanja stigao je do jednakopravne discipline koju mnogi natjecatelji vole zbog svoje dinamike i specifičnosti orijentiranja u urbanim sredinama. Trčanje po centru Zagreba, Varaždina, Splita, Šibenika, Rovinja, Čakovca, Karlovca i raznih drugih sredina zasigurno je najbrže moguće turističko razgledavanje nekog grada 😃.
Sprint je u Hrvatskoj krenuo kroz Vihor park kup 2000. godine koji je sačinjavalo sedam utrka u toj godini, a cijelu organizaciju vođenja kupa odradio je OK Vihor. Kasnije je Vihor park kup prerastao u Alpe Jadran park kup sa trkama u Sloveniji i Hrvatskoj da bi tek nakon toga i službeno sprint bio priznat kao disciplina u Hrvatskoj. Krenulo se sa manje dobnih kategorija da bi sada iz godine u godinu taj broj rastao.
U međuvremenu su se utrke u sprintu u urbanim sredinama dodatno razvile pa sada imamo i srednje staze u urbanim sredinama, a svakako najpoznatiji sustav takvih natjecanja je Euro City Race čija trka je 2019. bila i u Zagrebu u organizaciji OK Vihor.
Ove godine sprint kup Hrvatske sačinjavalo je pet natjecanja u Hrvatskoj od kojih su se tri najbolja rezultata računala za ukupni plasman u kupu. Trčalo se za Kup od Brača pa sve do Murskog Središća. Vihoraši su došli do 12 plasmana na postolju u ukupnom poretku sprint kupa Hrvatske. Kao zanimljivost izdavamo tri druga mjesta u kategoriji M20 gde su naši članovi Noa Kolarek, Marko Jurač i Filip Valjak ostvarili isti broj bodova. Po prvi puta nakon dugo vremena imamo i plasman na postolju i među najjačim seniorima gdje je Jan Gobec osvojio drugo mjesto iako je još junior.
🥇Biserka Horvat Nikšić, Ž65
🥇Maja Cvitković, Ž55
🥇Bojana Nikolić, Ž45
🥈Jan Gobec, M21
🥈Paola Rako, Ž16
🥈Ivica Mesić, M65
🥈Damir Gobec, M45
🥈Noa Kolarek, M20
🥈Marko Jurač, M20
🥈Filip Valjak, M20
🥉Zdenko Horjan, M45
🥉Kimi Maria Gobec, Ž16
Završnica sezone u Hrvatskoj održana je 6. i 7. studenog na Jankovcu u organizaciji OK Sova. Lijepi tehnički teren i prekrasna čista šuma parka prirode na Papuku bili su idealni uvjeti za dobro natjecanje. Žalosti činjenica da je na natjecanju bilo puno manje natjecatelja od uobičajenih brojki ove sezone, no OK Sova je svejedno napravio dobru trku i oni koji su bili mogli su uživati u zanimljivim stazama.
Klub je nastupio sa nešto manje od četrdeset natjecatelja i osvojio u ukupnom poretku nakon dva dana 18 medalja, a od toga čak 9 za prvo mjesto.
Na natjecanju za Kup Hrvatske koje je održano u subotu 6.11. osvojili smo 13 plasmana među prva tri.
Kup Hrvatske 6.11. – duge staze
🥇Ž45 Ivana Gobec
🥇Ž55 Maja Cvitković
🥇M20 Jan Gobec
🥇M45 Damir Gobec
🥇M65 Ivica Mesić
🥈Ž14 Paola Rako
🥈Ž16 Kimi Maria Gobec
🥈Ž65 Biserka Horvat Nikšić
🥈M20 Jura Kukec
🥉Ž14 Monika Pavić
🥉Ž45 Bojana Nikolić
🥉M14 Matko Nikolić
🥉M20 Noa Kolarek
U ukupnom plasmanu Prvenstva Slavonije i Baranje osvojene su slijedeće medalje:
🥇Ž14 Paola Rako
🥇Ž16 Kimi Maria Gobec
🥇Ž21B Ana-Marija Pavić
🥇Ž45 Ivana Gobec
🥇Ž65 Biserka Horvat Nikšić
🥇M12 Jure Rako
🥇M21A Marijan Turkalj
🥇M45 Damir Gobec
🥇M65 Ivica Mesić
🥈Ž14 Monika Pavić
🥈Ž21B Andrea Hribar
🥈Ž35 Sabina Rako
🥈M16 Kaan Yelen
🥈M55 Karlo Gobec
🥉Ž16 Ira Mareković
🥉Ž21B Ana Kovačić
🥉Ž35 Violeta Čalić
🥉M35 Duje Rako
Ujedno smo ostvarili i osmu ekipnu pobjedu u sezoni od jedanaest utrka u Kupu Hrvatske čime je osvojen ekipni kup Hrvatske. 🏆
Hvala organizatoru OK Sova na trudu i nadamo se da će smoći snage da i iduće sezone organizira natjecanje u Slavoniji.
Zadnja dva natjecanja sprint kupa Hrvatske održana su na natjecanju “Međimurje Open” i to u istom danu 24.10.2021.
Prva sprint utrka održana je u Murskom Središću po maglovitom jutru, a druga utrka na terenima u okolici toplica Sveti Martin. Obje utrke organizirao je OK Međimurje.
Na jutarnjem sprintu koji je bio četvrta utrka sprint kupa Hrvatske osvojili smo devet medalja, a od svih rezultata izdvajamo prvu brončanu medalju u mlađim veteranima Duje Raka. Čestitamo Pobjede su ostvarili Paola Rako, Bojana Nikolić, Maja Cvitković, Biserka Horvat Nikšić i Zdenko Horjan.
🥇Ž16 Paola Rako
🥇Ž45 Bojana Nikolić
🥇Ž55 Maja Cvitković
🥇Ž65 Biserka Horvat Nikšić
🥇M45 Zdenko Horjan
🥈M45 Damir Gobec
🥈M65 Ivica Mesić
🥉M35 Duje Rako
🥉Ž16 Kimi Maria Gobec
Poslijepodnevni sprint u toplicama u Svetom Martinu bodovao se za petu utrku sprint kupa Hrvatske i održan je po lijepom sunčanom vremenu u polušumskom izdanju. Sa dvanaest medalja bili smo još uspiješniji nego na jutarnjoj utrci, a raduju nas medalje najmlađih Olivera Skočića i Viktora Ignjata Ivezića u kategorijama dječaka do 12 godina. Svakako treba dodatno spomenuti i broncu Jana Gobeca u najjačoj seniorskoj kategoriji te pobjedu Monike Pavić u kadetkinjama. Po dvije pobjede ostvarile su Bojana Nikolić, Maja Cvitković i Biserka Horvat Nikšić.
🥇Ž16 Monika Pavić
🥇Ž45 Bojana Nikolić
🥇Ž55 Maja Cvitković
🥇Ž65 Biserka Horvat Nikšić
🥇M45 Damir Gobec
🥈Ž45 Neda Punek Gobec
🥈OPEN Sonja Ostajmer
🥈M65 Ivica Mesić
🥈M12 Viktor Ignjat Ivezić
🥉M12 Oliver Skočić
🥉M45 Zdenko Horjan
🥉M21 Jan Josip Gobec
Svi članovi kluba ujedno su i ekipni pobjednici natjecanja “Međimurje Open” za koji su se računali rezultati oba sprinta i štafetnog prvenstva Hrvatske koje je održano dan ranije. Kroz dva dana natjecanja i tri utrke nastupili smo sa 41 natjecateljem.
U Gornjem Mihaljevcu je u subotu 23.10.2021. održano štafetno Prvenstvo Hrvatske. Klub je sudjelovao sa 8 štafeta i osvojio četiri medalje. U obje veteranske kategorije (muškoj i ženskoj konkurenciji) naše štafete su pobijedile te postale Prvaci Hrvatske. Za zensku štafetu su nastupile Neda Punek Gobec i Ivana Gobec, a za mušku štafetu Zdenko Horjan i Damir Gobec. Naša ženska kadetska štafeta (Ira Mareković i Paola Rako) bila je treća.
Izvrsni su bili i naši seniori koji su zapravo većim dijelom juniori (Jan Gobec, Noa Kolarek i Tomislav Varnica) koji su bili ukupno treći iza dvije štafete OK Japetića , a ispred OK Maksimira.
Vrlo dobra je bila i druga muška veteranska štafeta u sastavu Karlo Gobec i Siniša Mareković koja je bila četvrta. U ženskoj najjačoj konkurenciji naše djevojke nisu osvojile medalju, ali dostojno su branile boju kluba Ana Kovačić, Andrea Hribar i Ivana Horbec. U muškoj kadetskoj konkurenciji nastupili su još Goran Jandras i Kaan Yelen dok su u muškoj veteranskoj konkurenciji još trčali Biserka Horvat Nikšić i Ivica Mesić.
🥇Ž45 Neda Gobec i Ivana Gobec
🥇M45 Zdenko Horjan i Damir Gobec
🥉Ž16 Paola Rako i Ira Mareković
🥉M21 Jan Gobec, Noa Kolarek, Tomislav Varnica
Natjecanja na Međimurje Openu se nastavljaju u nedjelju 24.10.2021. sa dva sprinta koji se boduju za Kup Hrvatske.
Po prekrasnom sunčanom danu održali smo “44. Memorijal Stipice Mesića-Ačka” u Vukšinom Šipku u blizini Jastrebarskog.
Iako nam je ovo bila čak sedma trka koju smo organizirali ove godine, našli smo snage za još jednu organizaciju i ovim putem se posebno zahvaljujemo našim članovima koji su povukli organizaciju: Tomislavu Vuku, Tomislavu Varnici, Maji Cvitković, Josipu Matijašiću, Maji Kušt, Ivici Bertolu, Bošku Opaliću, Robertu Rigo i svim ostalim članovima koji su pridonijeli uspješnoj organizaciji.
Ovim putem se zahvaljujemo i mjesnom odboru Vukšinog Šipka koji je dodatno oplemenio i upotpunio ciljni prostor svojim proizvodima i nadasve inspirativno uređenim štandom gdje je za svakoga bilo po nešto.
Na natjecanju je sudjelovalo blizu 200 natjecatelja iz Slovenije i Hrvatske.
OK Vihor je nastupio sa sedamdeset svojih članova i osvojili smo 20 medalja.
Naročito nas raduju čak dvije medalje u najmlađoj muškoj kategoriji M12 gdje su Jure Rako i Teo Mance osvojili srebro, odnosno broncu. Nakon dugo vremena u osvajače medalje upisao se i Matko Nikolić osvojivši srebro u M14. Čestitke svima.
Na natjecanju smo obilježili i lijepi jubilej gdje je naša mlada Luna Bajrektarević istrčala svoju stotu trku, s time da trči još u kategoriji Ž12.
🥇Ž21B Lovorka Čaja
🥇Ž45 Bojana Nikolić
🥇M20 Jan Gobec
🥇M45 Damir Gobec
🥈M12 Jure Rako
🥈M14 Matko Nikolić
🥈M20 Jura Kukec
🥈M65 Ivica Mesić
🥈Ž14 Paula Rako
🥈Ž20 Paula Pavlin
🥈Ž21B Ana-Marija Pavić
🥈Ž55 Teodora Kučinac
🥈Ž65 Biserka Horvat Nikšić
🥉M12 Teo Mance
🥉M20 Noa Kolarek
🥉M45 Zdenko Horjan
🥉M55 Karlo Gobec
🥉Ž14 Monika Pavić
🥉Ž16 Kimi Maria Gobec
🥉M65 Tomislav Pavić
U Dugoj Resi je održano pojedinačno prvenstvo Hrvatske na srednje staze u orijentacijskom trčanju. Natjecanje je održano u organizaciji OK “Jelena” na novom terenu i novoj karti.
OK Vihor je sudjelovao na natjecanju sa četrdesetak natjecatelja, a osvojili smo ukupno 14 medalja (od toga 12 u kategorijama koje su se računale za Prvenstvo). Šest titula prvaka Hrvatske otišlo je u Vihor.
Najmlađi Vihoraš koji je postao prvak Hrvatske je Ante Radoš u kategoriji M12. Čestitamo i Kimi Mariji Gobec koja je pobijedila u Ž16, Zdenku Horjanu koji je pobijedio u M45 i Ivani Gobec koja je pobijedila u Ž45. Prvaci su postali i Paola Rako u Ž14 i Jan Gobec u M20.
Zanimljivo je da su članovi kluba u čak dvije kategorije (Ž45 i M20) osvojili sva tri odličja.
🥇Ante Radoš, M12
🥇Paola Rako, Ž14
🥇Kimi Maria Gobec, Ž16
🥇Jan Gobec, M20
🥇Zdenko Horjan, M45
🥇Ivana Gobec, Ž45
🥈Noa Kolarek, M20
🥈Paula Pavlin, Ž20
🥈Bojana Nikolić, Ž45
🥈Damir Gobec, M45
🥈Andrea Hribar, Ž21B
🥉Jura Kukec, M20
🥉Neda Punek Gobec, Ž45
🥉Tina Šojat, OPEN short
Natjecanja se nastavljaju već sutra “44. Memorijalom Stipice Mesića” u Vukšinom Šipku koja je ujedno i deseta utrka za Kup Hrvatske.
Kišni i hladni dan na Kupu Oriona koji se održao u nedjelju 10.10.2021. donio nam je lijepe uspjehe članova kluba. Devetnaest Vihoraša popelo se na postolje, a njih čak sedam je bilo na najvišoj stepenici osvojivši zlato.
Nažalost uz puno organizacijskih problema trka je krenula sa oko pola sata zakašnjenja pa su mnogi morali čekati na svoje startno vrijeme u hladnim vjetrovitim uvjetima. No niti takvi uvjeti nisu nas spriječili za izvrsne rezultate. Nakon dugo vremena imamo opet i medalju u ženskoj seniorskoj konkurenciji gdje je Lea Katarina bila druga. Neki naši članovi su nas već navikli na medalje pa je teško izdvojiti neki plasman, no svakako nas raduju i nova klupska imena na postolju ili na najvišim stepenicama postolja. Petra Jurić kojoj je ovo prva sezona došla je do medalje u Ž14, mladi Teo Mance u M12, Tomislav Pavić među iskusnim veteranima bio je srebrni. Matija Kučinac je dugo sa nama, no ovo mu je jedna od prvih medalja u M21B. Marko Jurač kao drugo plasirani u M20 ima brže vrijeme na istoj stazi od najboljih veterana u M45. Lovorka Čaja vratila se u formu i ide prema visokoj poziciji u Kupu Hrvatske u Ž21B. Monika Pavić je uvjerljivo slavila u Ž14. Velika borba vodila se i u Ž16 gdje je pobjedila naša Kimi Maria Gobec. U starijim veterankama nakon pauze pobjedi se vratila i Maja Cvitković u Ž55, Luna nas je razveselila broncom u Ž12…
Čestitke i svim Vihorašima koji su danas po ovom hladnom i kišovitom vremenu uopće izašli na stazu i dali sve od sebe da prođu staze.
🥇 Ž14 Monika Pavić
🥇Ž16 Kimi Maria Gobec
🥇Ž21B Lovorka Čaja
🥇Ž45 Željka Miljković
🥇Ž55 Maja Cvitković
🥇M20 Jan Gobec
🥇M45 Damir Gobec
🥈Ž14 Petra Jurić
🥈Ž20 Paula Pavlin
🥈Ž21A Lea Katarina Gobec
🥈Ž21B Ines Jurač
🥈M12 Teo Mance
🥈M20 Marko Jurač
🥈M65 Tomislav Pavić
🥉Ž12 Luna Bajrektarević
🥉M20 Noa Kolarek
🥉M21B Matija Kučinac
🥉M45 Zdenko Horjan
🥉M65 Ivica Mesić
Četiri utrke na Braču su iza nas i klub je bogatiji za ukupno 27 medalja koje su osvojli članovi kluba. Nastupilo nas je preko 40 članova kluba i to od onih najmlađih ispod dvanaest godina do najstarijih iznad 65 godina.
Prva utrka u subotu 02.10. koja se ujedno računala i za pojedinačno prvenstvo Hrvatske na dugim stazama bile je i utrka Kupa Hrvatske. Iako je mnogo natjecatelja imalo problema sa čitanjem karte, naši natjecatelji ipak su uspijeli osvojiti dvanaest plasmana unutar prva tri natjecatelja u svojim dobnim skupinama pa su tako prvaci Hrvatske postali; Paola Rako (Ž14), Ivica Mesić (M65), Zdenko Horjan (M45) i Jan Gobec (M20). Srebrne medalje i titule vice prvaka Hrvatske osvojili su Monika Pavić (Ž14), Ira Mareković (Ž16), Ivana Gobec (Ž45), Jura Kukec (M20) i Biserka Horvat (Ž65). Brončani su bili Ema Jurač (Ž12), Petra Jurić (Ž14) i Damir Gobec (M45).
Odmah drugoga dana 03.10.  natjecaja održano je i pojedinačno prvenstvo Hrvatke u sprintu gdje smo osvojili deset medalja. Nakon dugo vremena osvojena je i pojedinačna medalja u najjačoj seniorskoj konkurenciji, a imamo i oba prvaka u najjačoj juniorskoj konkurenciji .
Prvaci Hrvatske postali su Paula Pavlin (Ž20), Marko Jurač (M20) i Bojan Nikolić (Ž45). Srebrni su bili Paola Rako (Ž16), Biba Horvat (Ž65), Ivica Mesić (M65) i Zdenko Horjan (M45). Brončni u najjačoj seniorskoj konkurenciji (M21) bio je Jan Gobec, a bronce su još osvojile Kimi Maria Gobec (Ž16) i Ana-Marija Pavić (Ž45).
U ukupnom plasmanu O-Broča za koji su se zbrajali rezultati sve četiri utrke koje su održane od 02.-04.10. pobjedila je Paola Rako (Ž14), druga mjesta osvojili su Kimi Maria Gobec (Ž16) i Biserka Horvat (Ž65), dok su brončani bili Lovorka Čaja (Ž21B) i Ivica Mesić (M65).
Čestitamo svim osvajačima medalja na uspjehu i svim članovima kluba koji su se borili za što bolje pojedinačne i klupski plasman tijekom ovog natjecanja.
Sezona se nastavlja već novom Kup utrkom ovoga vikenda (10.10. – Kup Oriona) te želimo svima uspješan nastavak sezone.
Vukšin Šipak

Rezultati i analize 44. Memorijala Stipice Mesića – Ačkov kup

Rezultati 44.ackov_kup_2021_rezultati
Prolazna vremena 44.ackov_kup_2021_prolazi
Winsplits analiza Analiza prolaznih vremena
Woosplits Poveznica na Woosplits – izaberite Winsplits by date te naše natjecanje i željenu kategoriju. Petnaestak različitih grafikona, analiza izvedbe pojedinih natjecatelja i automatski generirana priča dostupni su klikovima na gumbe.
Izravne poveznice za najjače kategorije:
Fotografije Facebook album fotografija

Pozivamo vas na 44. Memorijal Stipice Mesića – Ačkov kup.

Preuzmite poziv u PDF obliku.

 Preuzmite dodatne obavijesti u PDF obliku

Mjesto održavanja: Vukšin Šipak (GPS – 45.611769, 15.552159)
Datum održavanja: Nedjelja, 17. listopada 2021.
Organizator: Orijentacijski klub „Vihor“
Vrsta natjecanja: Kup Hrvatske, utrka br. 10
Grana sporta: Orijentacijsko trčanje
Disciplina: Duge staze
Glavni organizator: Tomislav Vuk
Kontrolor: Tomislav Varnica
Karta: Krašić, kolovoz 2021.
Mjerilo karte: 1:10000, E=5m
Vrsta terena: Razvedeni teren s nekoliko izraženijih jaraka (uvala), vrlo prohodna i uglavnom čista šuma.
Prvi start: 11:00 sati
Udaljenost do starta: U biltenu 2 slijedi točna informacija o udaljenosti – put će biti označen plavo-bijelim trakicama.
Zagrijavanje: Na putu do starta.
Kategorije: Ž12, M12, Ž14, M14, Ž16, M16,
Ž20, M20, Ž21A, M21A, Ž21B, M21B,
Ž35, M35, Ž45, M45, M55, Ž55, M65, Ž65, M70, Ž70,
OPEN.
*Kategorije s premalim brojem prijava spojiti će se sa drugom kategorijom
Prijave: Do ponedjeljka 11. listopada 2021. preko portala OrienteeringOnline ili putem e-pošte za neregistrirane natjecatelje koji nisu u klubovima: vihor@vihor.hr. Naknadne prijave ako ima slobodnih mjesta uz 50% višu startninu.
Startnine: 90 kn za seniore i starije, 70 kn za juniore i mlađe, OPEN kategorija 70 kn.
Registrirani natjecatelji plaćaju startninu sukladno pravilniku HOS-a.
Startne liste: Startne liste izvlačit će se 13.10.2021. u prostorijama kluba na adresi Ribnjak 2 u 20:00 sati
Perforiranje: SportIdentNajam Si čipa – 15kn
Uplate: U gotovini na dan natjecanja ili na broj žiro-računa: HR6524840081101296342
Podizanje prijava: Do 10:00 sati u ciljnom prostoru.
Proglašenje: Oko 14:30 sati.
Sudjelovanje na proglašenju za sve dobitnike medalja i nagrada je obavezno. Natjecatelji koji ne dođu na proglašenje svoju nagradu neće moći dobiti ili preuzeti kasnije.
Nagrade: Medalje za tri prvoplasirana natjecatelja u svim kategorijama.
Dodatne obavijesti: www.vihor.hr ili na vihor@vihor.hr
Dolazak na natjecanje: Vlastitim prijevozom – iz smjera Jastrebarskog prema Karlovcu po staroj Karlovačkoj cesti te skrenuti prema Krašiću. Na cesti za Krašić u mjestu Vukšin Šipak skrenuti prema nogometnom igralištu na brdu.
Parking: Parkirajte uz cestu prema igralištu u mjestu Vukšin Šipak tako da ne ometate promet vozila i ulaz vozila u dvorišta. Udaljenost između mjesta parkiranja i ciljnog prostora ovisit će o vremenu pristizanja na cilj. Autom možete doći do 200 m od ciljnog prostora, tamo se okrenuti i vratiti do prvog slobodnog mjesta ili se odmah parkirati kada uočite slobodno mjesto.
Okrijepa: U cilju će biti dostupno osvježenje u bočicama i/ili spremniku sa vodom.
Toalet: U ciljnom prostoru će biti na raspolaganju sanitarne kabine.
GDPR: Prijavom na natjecanje organizatorima se daje pristanak za korištenje osobnih podataka isključivo za potrebe natjecanja, javnu objavu rezultata natjecanja te u svrhu informiranja javnosti o natjecanju. Natjecatelj prihvaća i činjenicu da može biti audio-vizualno snimljen te da organizatori zadržavaju pravo korištenja snimki za svoje potrebe, za potrebe promocije te za potrebe informiranja javnosti.
Sudjelovanje: Pravo sudjelovanja  na natjecanju u natjecateljskim kategorijama imaju svi registrirani članovi Hrvatskog orijentacijskog saveza i/ ili Međunarodne orijentacijske federacije (IOF).
COVID-19: Pridržavajte se mjera sukladno aktivnim uputama.

 

U subotu 18.09.2021. u blizini Bjelovara(ŠRC Kukavica) održana je sedma utrka za Kup Hrvatske. Ravni teren na kojem je zbog nove vegetacije i novih puteva trebalo izuzetno paziti na smjer kretanja mnogima je bio težak za snalaženje.
Na natjecanju je sudjelovalo oko 170 natjecatelja, a klub je nastupio sa svojih 40tak članova.
Osvojili smo 12 medalja pa idemo redom od najmlađih:
Jure Rako (3.mj. – M12), Paola Rako (1.mj. – Ž14), Mirta Hodak (2.mj. – Ž16), Kimi Maria Gobec (3.mj. – Ž16), Paula Pavlin (2.mj. Ž20), Jura Kukec (1.mj. M20), Noa Kolarek (2.mj. M20), Ana Kovačić (3.mj. – Ž21B), Ivana Gobec
(1.mj. – Ž45), Neda Punek Gobec (2.mj. – Ž45), Bojana Nikolić (3.mj. Ž45), Damir Gobec (1.mj. – M45).
Slijedi nam vikend pauze pa čak četiri utrke na Braču koje su ujedno i Prvenstvo Hrvatske na duge staze te Prvenstvo Hrvatske u sprintu.
Zadnji dan Juniorskog svjetskog prvenstva u Turskoj na rasporedu je bila štafeta. Kao i prije dva tjedna na Prvenstvu jugoistočne Europe i ovdje je štafetni dan osvanuo pod kišom koja je padala cijelo vrijeme trajanja trke do proglašenja.
Naše djevojke nastupile su u uobičajenom redoslijedu. Prvu izmjenu trčala je Zdenka Petra Štambuk, drugu Paula Pavlin, a treću Olga Jerković Perić. Nažalost u nogama više nije bilo snage i energije te su se djevojke morale zadovoljiti 36. mjestom ispred štafete Japana i Turske 2. Želja je bila da se upustimo u borbu sa još nekoliko reprezentacija, ali već od samog početka su zaostaci bili preveliki za bolji plasman. No na kraju su se naše djevojke hrabro borile i prošle strmu stazu bez velikih grešaka.
Jan Gobec je trčao prvu izmjenu u MIX stafeti sa Willemom Bakelantsom iz Belgije i Raiko Marrandiem iz Estonije. Ostvarili su sasvim solidan plasman osvojivši 32. mjesto ispred štafeta Bugarske, Rumunjske, Japana, SAD-a, Irske….
Svečanim proglašenjem završeno je Svjetsko prvenstvo na kojem nismo imali niti jednu diskvalifikaciju. Rezultati su bili u okviru očekivanja i trenutnih mogućnosti, a naravno postoji veliki prostor za kvalitativni pomak. Raduje i činjenica da smo nastupili sa vrlo mladom selekcijom koja u budućim godinama može još nastupati na Svjetskom juniorskom prvenstvu.