U okolici mjesta Mali Mihaljevec u Međimurju održana je 29. listopada 2023. zadnja trinaesta utrka kupa Hrvatske na nešto proširenoj karti Martinkovec. Lijepo sunčano i toplo vrijeme bili su idealni za lijepu jesensku utrku i završetak natjecateljske sezone u Hrvatskoj na jojoj je nastupilo oko 150 natjecatelja. Kako je klub osigurao ekipnu pobjedu u kupu Hrvatske nastupili smo u nešto manjem broju od uobičajenog jer su natjecatelji krenuli sa pauzom prije nego krenu u zimske pripreme za novu sezonu. Pred nama je još jedno međunarodno natjecanje u Mađarskoj sa gotovo 1000 natjecatelja što će biti ujedno vjerojatno i službeni kraj orijentacijske sezone za članove kluba.
Osvojili smo ukupno deset medalja. Dvije zlatne medalje osvojili su za klub Nenad Mihaljević u kategoriji M65 i Damir Gobec u kategoriji M45.
Osvajači medalja na zadnjoj kup utrci:
🥇Nenad Mihaljević, M65
🥇Damir Gobec, M45
🥈Ivica Mesić, M65
🥈Neda Gobec, Ž45
🥈Maja Cvitković, Ž55
🥉Karlo Trinajstić, M14
🥉Marko Jurač, M20
🥉Ema Jurač, Ž14
🥉Ivana Gobec, Ž21
🥉Kimi Maria Gobec, Ž20
I dok su se u pojedinačnoj konkurenciji natjecatelji borili za eventualno popravljanje svojih plasmana u ukupnom poretku kupa Hrvatske, neki su vikend iskoristili za odmor, a neki za nastupe van svojih uobičajenih kategorija.
Zanimljivo je da bi se sve tri veteranke koje su trčale u Ž21A plasirale na postolje i u kategoriji veterana M35 koji su imali istu stazu sa djevojkama😀💪.
Rezultati: https://www.orienteeringonline.net/Results.aspx?CompetitionID=13057