“19. Nenina utrka” u Izimju na karti Mokrice pored Jastrebarskog označila je početak nove šumske sezone. Prva utrka kupa Hrvatske u organizaciji OK Jelen održana je po kišovitom i prohladnom vremenu u nedjelju 14. travnja 2023. Nažalost zbog kiše nismo bili kompletni, ali više od pedeset članova (53) kluba ipak je smoglo snage za nastup. Na kraju se pokazalo da je odluka onih koji su došli bila ispravna jer su staze bile dobre, ne preteške s obzirom na uvod u sezonu, šuma je bila trčljiva i mokra, ali i nekako posebno lijepa i izazovna (posebno kod preskakivanja potoka 😀)
Sezonu smo otvorili sa 14 medalja, a od toga je bilo čak 6 zlatnih, 5 srebrnih i 3 brončane medalje. Po prvi puta na najvišoj stepenici postolja našla se naša Iva Džeba u kategoriji Ž21B, a nakon pauze od preko deset godina u klub se vratio i Ivor Mikučić koji je odmah i pobjedio u kategoriji M21B. Svoju prvi nastup u katgoriji M65 imao je i Nenad Mihaljević osvojivši odmah zlato. Naše juniorske reprezentativke Paola Rako (Ž16) i Paula Pavlin (Ž20) slavile su u kadetskoj i juniorskoj kategoriji. Ivana Gobec je pobijedila u najmasovnijoj ženskoj kategoriji Ž45. Do svoje prve medalje u istoj konkurenciji došla je i Ivana Horbec osvojivši srebro. Prvu medalju za klub osvojila je i Melissa Drobić srebrna u Ž16. Dora Težak je premijerni nastup u  najjačoj ženskoj konkurenciji uspješno završila osvojivši broncu. Među medaljaše upisali su se i mladi Jure Rako u kategorij idječaka do dvanaest godina osvojivši brončanu medalju te luna Bajrekratević u kategoriji Ž14.  Tomislav Jurač nastavio je sa dobrim rezultatima u M21B te je osvojio srebrnu medalju, a Karlo gobec je u veteranima M55 bio brončani.
Čestitamo svim osvajačima medalja i svim članovima kluba na nastupu, ali i našim polaznicima škole koji su imali vatreno krštenje. Nadamo se da će nas idući tjedan biti i više.
🥇Paola Rako – Ž16
🥇Paula Pavlin – Ž20
🥇Iva Džeba – Ž21B
🥇Ivana Gobec – Ž45
🥇Ivor Mikulčić – M21B
🥇Nenad Mihaljević – M65
🥈Luna Bajrektarević – Ž14
🥈Melissa Drobić – Ž16
🥈Ivana Horbec – Ž45
🥈Damir Gobec – M45
🥈Tomislav Jurač – M21B
🥉Dora Težak – Ž21A
🥉Jure Rako – M12
🥉Karlo Gobec – M55
Natjecanja se nastavljaju već idući vikend sprint utrkom i MTBO utrkom u Selnici u subotu i drugom utrkom kupa Hrvatske u nedjelju u Zagrebu.