Ok Vihor

Gledajući već daleko u 2021. godinu iza sebe ostavljamo 2020.  godinu koju ćemo nadamo se brzo zaboraviti. Iako smo jedini klub koji je uspio još u lipnju organizirati barem jedno natjecanje u šumi, prava sezona je krenula novim kalendarom na jesen koji se mijenjao zbog pandemije.  Nažalost sezona je za mnoge naše članove naprasno prekinuta nakon utrke na Braču već početkom listopada kada smo počeli ubirati plodove treninga i rezultati su bili sve bolji . Izolacije su u tom trenutku napravile svoje, rezultati su pali u drugi plan jer nam je zdravlje članova bilo na prvom  mjestu. Grupne fotografije više nisu bile moguće jer nam je gotovo 1/3 članova bila u izolaciji i zadnje četiri trke odradili smo izuzetno oslabljeni. Nekako smo izgurali sezonu do kraja, a danas se nadamo da će nam 2021. vratiti naša zajednička sportska druženja na trkama. 

Iz arhive fotografija 2020. prenosimo kroz ovu fotografiju lijepa sjećanja na najbrojnije i najuspješnije nastupe u prošloj sezoni. Članovi su izdali i nekoliko video uradaka sa treninga i natjecanja, a radili smo i na analizi GPS tragova nakon natjecanja preklapanjem. Izuzetno nas raduje da su čak 96 člana kluba zabilježila nastup, a većina je i osvajala bodove na nekoj od utrka u jesenskom periodu. Ukupan broj registriranih članova premašio je broj 100.

Unatoč pandemiji od naših aktivnosti koje smo uspijeli ostvariti izdvajamo još i organizaciju naše škole orijentacije, organizaciju velikog broja stalnih treninga koje su naši članovi mogli trčati u bilo koje doba dana (i noći), organizaciju dva natjecanja (Otvoreno prvenstvo Zagreba i Memorijal Stipice Mesića) . Pomalo u sjeni Ivana Gobec je izradila nove orijentacijske karte Starjaka, Budenečke šume, Cmorka, Kraljevca. Dorađivale su se i karte za veliko međunarodno natjecanje petodnevni “Zagreb Open” koje je prebačeno na 2021. (Sesvetski Kraljevec, Krašić). Trčali smo i na novim gradskim trening kartama Gajnica i Medveščaka, a jedan od stalnih treninga bio je postavljen i na Savici. I naša ljetna druženja na velikim natjecanjima uspijeli smo ove godine organizirati na Cresu pa smo tako sudjelovali na četverodnevnom “Bubo kupu”. Kako je međunarodna sezona u potpunosti otkazana, nismo putovali van Hrvatske, ali smo ipak na samom početku u ožujku uspijeli tradicionalno nastupili na velikom međunarodnom natjecanju u Lipici u Sloveniji.

Klupske dresove upotpunili smo još jednim izdanjem pa sada članovi kluba imaju na raspolaganju dva dizajna, a oprema je nadopunjena i prslucima i trenirkama te novim kompasima i čipovima.

Aktivnosti kluba i dalje se odvijaju te se veliki napori ulažu u organizaciju natjecanja u ovoj sezoni koja nam dolazi, ali i treninzi se nastavljaju koliko nam to uvjeti dozvoljavaju. Internet stranice redovito se održavaju, a vrlo aktivne su i stranice na društvenim mrežama.