zakazano Novosti
Karta

Svjetski dan orijentacijskog sporta OK” Vihor” je obilježio u ponedjeljak 20.svibnja 2019. u suradnji sa tehničkom školom Ruđer Bošković. Gotovo 200 učenika sudjelovalo je na postavljenoj orijentacijskoj stazi u krugu škole, a njima se pridružio i manji broj članova orijentacijskih klubova iz Zagreba i Bjelovara.
OK “Vihor” već četvrtu godinu obilježava tradicionalno ovaj dan i do sada je organizirao aktivnosti na već šest različitih lokacija i to istovremeno na nekoliko lokacija.

Mnogima je to bio i prvi susret sa orijentacijskim sportom.
Najbrže na dugoj sprint stazi u ženskoj konkurenciji bile su 1. Maja Kušt, 2. Mirka Jakšić i 3. Maja Cvitković. U muškoj konkurenciji stazu je najbrže prošao Jan Gobec ispred Tomislava Varnice i Zdenka Horjana.
U konkurenciji učenika stazu je najbrže prošao Jan Gobec (3.M). Drugi je bio San Ćaleta (1.C) , a treći Mihael Mikić (3.C). Kod djevojaka je stazu najbrže prošla Marija Zlodi (3.H), druga je bila Eva Špoljarić (2.H), a treća Antonella Jakobašić (1.O).
Ovime smo se pridružili obilježavanju dana na globalnoj razini u više od 70 država Svijeta i to sa preko 300.000 učesnika.

Istoga dana u Zaprešiću u osnovnoj školi Antuna Augustinčića u krugu škole čak 382 učenika prošla su zadanu orijentacijsku stazu, a aktivnost je organizirala naša članica Sanja Krš.

Drugoga dana u utorak 21. svibnja  unatoč kiši i hladnom vremenu za ovo doba godine građani Čazme su došli podržati projekt Svjetskog dana orijentacijskog sporta. Okupilo se 50tak sudionika, najviše učenika iz Osnovne škole Čazma sa nastavnikom tjelesnog Lukom Miklićem, članovi HPD Garjevica te nekoliko građana. Projekt je popratila TZ Čazma, a organizirala naša članica Bojana Nikolić.
Svi su uz pomoć karte centra grada Čazme područja Trga Čazmanskog Kaptola prošli staze obilježene orijentacisjkim zastavicama koje su označavale kontrolne točke na karti. Ovime je i Čazma stavljena na orijentacijsku kartu Svijeta.

Ukupno bilježimo je u organizaciji našeg kluba više od 600 sudionika dana orijentacije.

Rezultati sprint  WOD TŠ Ruđer Bošković

Fotografije FB