Štafetno prvenstvo Hrvatske (29.09.2019.) uvijek je nosilo pregršt zanimljivosti i nenadanih rezultata pa je tako bilo i ove godine. Prvenstvo se održalo na staroj “prožvakanoj” karti Manja Vas kod Samobora i sve osim pobjede domaćina OK Japetića bilo bi potpuno iznenađenje s obzirom na količinu treninga i trka koji su tamo napravili i organizirali.

No ostali klubovi su se upustili u zanimljivu sportsku borbu u kojoj je sudjelovao i Vihor sa malobrojnom, ali odabranom ekipom. Klub je imaočetiri štafete u službenoj konkurenciji i jednu van konkurencije i sve četiri štafete su došle do postolja.
Kadetske prvakinje Hrvatske postale su Paula Pavlin i Marta Kukec. Obje su istrčale jako dobre utrke i zasluženo slavile u kadetskoj ženskoj konkurenciji. Također zlatne bile su i naše veteranke u Ž45. Neda Punek Gobec i Željka Miljković od početka su vodile u plasmanu i održale prvo mjesto do kraja utrke. Ne manje uspješni bili su Zdenko Horjan i Ivana Gobec koji su došli do srebra u muškoj veteranskoj konkurenciji koja je imala respektabilnu startnu listu. Srebro je osvojeno sa malim zaostatkom za favoriziranom štafetom Jelena u sastavu Marijan Bogović i Damir Miljković.
I na kraju jedna pomalo neočekivana medalja u seniorskoj konkurenciji u kojoj su Tomislav Varnica, Jan Gobec i Damir Gobec došli do bronce. Iako su nakon prve izmjene bili tek oko petog mjesta, nakon druge izmjene Jana Gobeca štafeta se probila na treće mjesto iza prošlogodišnjih pobjednika OK Maksimira i uspijela je to zadržati do kraja vrlo ujednačenim vremenima sve tri izmjene.

Čestitamo pobjednicima i osvajačima odličja.
Rezultati – ovdje

Fotografije – ovdje