Štafetno prvenstvo Hrvatske održano je na novoj karti Gustelnica u Vukomeričkim goricama u organizaciji OK Maksimir. Novi teren, vrlo dobra karta i tehnički zahtjevne zanimljive i strme staze bile su glavne odlike štafete. Nastupili smo sa šesnaest štafeta i donijeli u klub sedam medalja. Bilo je uspona i padova u plasmanima, čekanja i isčekivanja u ciljnom prostoru, ali ono što je bilo izuzetno lijepo i dobro je zajedništvo članova kluba koj su bodrili jedni druge dok se utrčavalo u strmi cilj. Bez te podrške bilo bi puno teže 😍. Hvala ekipa bili ste savršeni.
Nakon dugo vremena vratili smo se i dobrim plasmanima u seniorskoj konkurenciji osvojivši srebro u ženskoj najjačoj konkurenciji i broncu u muškoj najjačoj konkurenciji. Dvije medalje došle su u kategorijama curica i dječaka do 14 godina, a dvije u veteranskim kategorijama M55 te jedna ona najsjajnija u kategoriji juniorki Ž18. Blizu su bile i naše veteranke u Ž45, no na kraju je medalja izmakla za manje od minute.
Naše djevojke Paola Rako, Ivana Gobec i Paula Pavlin su vrlo ujednačeno odradile svaka svoju izmjenu što je bilo dovoljno za sigurno srebro. Seniorska štafeta vratila se na postolje u novoj postavi. Jan Gobec, Ivor Mikulčić i Damir Gobec su u konkurenciji 13 štafeta istrčali sigurne trke i uvjerljivo uzeli broncu što je bio i neki pritajeni cilj ako se sve skupa poklopi.
Djevojčice Luna Bajrektarević i Nera Ban su se izvrsno borile u Ž14 i nakon izvrsne Lunine prve izmjene čak bile u vodstvu, ali i Nera kao novi član je vrlo dobro odradila svoju utrku i zasluženo su uzele srebro. Melissa Drobić i Kimi Maria Gobec nisu imale konkurenciju, ali su marljivo odradile svoju stazu i uzele zlato, dok su se veterani borili sa strminom te su Karlo Gobec i Nenad Mihaljević uzeli srebro ispred naših Maje Cvitković i Josipa Matijašića 💪. Karlo Trinajstić je također kao novi član sa uspjehom odradio stazu u M14 gdje je u štafeti sa mladim Jure Rakom osvojio srebro.
🥇Melissa Drobić, Kimi Maria Gobec, Ž18
🥈Paola Rako, Ivana Gobec, Paula Pavlin, Ž21
🥈Luna Bajrektarević, Nera Ban, Ž14
🥈Karlo Gobec, Nenad Mihaljević, M55
🥉Maja Cvitković, Josip Matijašić, M55
🥉Karlo Trinajstić, Jure Rako, M14
🥉Damir Gobec, Jan Gobec, Ivor Mikulčić, M21
Sezona se idući tjedan nastavlja u subotu kup utrkom u Ludbregu, a u nedjelju prvenstvom Hrvatske u sprintu u Oroslavlju gdje će se održati i prvenstvo Hrvatske u temp-O disciplini precizne orijentacije.