zakazano Novosti
Na zadnju kup utrku u sezoni koja se održala u nedjelju 08.11.2020. u Našicama stigli smo znatno oslabljeni. Gotovo 30 članova kluba bilo je ili je tek izašlo iz izolacije uslijed COVID-19 pandemije. Oni koji su stigli nastupili su na zadnjoj utrci sezone koja je stisnuta u samo dva i pol mjeseca jesenskog dijela sezone. Vrlo intenzivni raspored sa trkama gotovo svaki vikend i podosta putovanja uz pandemiju utjecao je i na manji broj učesnika na zadnjoj utrci pa je nastupilo oko 130 natjecatelja.
Najviše snage na kraju sezone pokazali su pobjedama u zadnjoj utrci Paola Rako (Ž14), Paula Pavlin (Ž20), Bojana Nikolić (Ž45), Noa Kolarek (M20), Ivica Mesić (M65) i Damir Gobec (M45). Druga mjesta osvojili su Jure Rako (M12), Jura Kukec (M20) i Ivana Gobec (Ž45). Brojki od jedanaest klupskih medalja pridružili su se brončane Kimi Maria Gobec (Ž16), Neda Punek Gobec (Ž45) i Biserka Horvat Nikšić (Ž65).
I dok se čekaju završni rezultati pojedinačnog Kupa Hrvatske koji su već u obradi ostaju još odluke za zelenim stolom Saveza što će se dogoditi sa sprint kupom Hrvatske koji je nažalost prekinut prije održavanja zadnjih natjecanja u Međimurju i sa ekipnim plasmanima kupa Hrvatske koji su zbog pandemije praktično nakon utrke na Braču postali nerelevantni zbog velikog broja izostanaka natjecatelja zaraženih virusom ili onih koji su morali biti u nekoj vrsti samoizolacije pa iako su bili zdravi nisu smijeli doći na natjecanja i nastupati. Klub je tako na zadnja četiri natjecanja nastupao gotovo bez trećine svojih članova. Virusa srećom nije bilo na natjecanjima, no nažalost okolina u kojoj smo se kretali bila je takva da je bilo teško izolirati se od utjecaja u školi, na radnom mjestu ili u javnom prijevozu.
Hvala svim članovima kluba koji su smogli snage i u ovoj pandemijskoj situaciji sudjelovati i putovati na natjecanja te se nadamo da će nam nova sezona 2021. ipak donijeti normalnije i regularnije uvjete održavanja natjecanja.