Četvrta utrka kupa Hrvatske u orijentacijskom trčanju održana je u subotu 11. lipnja u organizaciji OK Međimurje na karti Vrtlinovec. Tehnički težak i izazovan teren dodatno je otežala i šumarija koja je posjekla dio šume i ostavila svo drveće na podu preko kojeg se trebalo provlačiti i jako paziti na svaki korak u trčanju.
Nastupili smo sa nešto više od četrdeset članova i osvojili ukupno 14 medalja od kojih je čak osam bilo zlatnih. Zabilježili smo pobjede u kategorijama Ž14, Ž16, Ž21B, Ž55, M45, M55, M65 i M21B. Posebne čestitke našoj Luni Bajrektarević koja je ostvarila svoju prvu pobjedu u jačoj starosnoj kategoriji Ž14 te Matiji Kučincu koji je ostvario svoju prvu pobjedu u M21B. Njima se pridružuje i Karlo Gobec sa svojom prvom ovogodišnjom pobjedom u veteranskoj M55 kategoriji, a na postolje nam se vratila i Dora Težak svojom pobjedom u Ž21B. Očito su nam odgovarale teške tehničke staze.Čestitke svima i naravno svim ostalim članovima koji su pridonijeli da klub nakon prvog dijela sezone bude vodeći u Kupu Hrvatske.
Ovo je bilo zadnje natjecanje za Kup Hrvatske u prvom proljetnom dijelu sezone. Slijedi cijeli niz međunarodnih natjecanja i natjecanja na kojima nastupa reprezentacija Hrvatske, a među njima je i veliki broj članova Vihora.
🥇Luna Bajrektarević, Ž14
🥇Paola Rako, Ž16
🥇Dora Težak, Ž21B
🥇Maja Cvitković, Ž55
🥇Matija Kučinac, M21B
🥇Damir Gobec, M45
🥇Karlo Gobec, M55
🥇Ivica Mesić, M65
🥈Paula Pavlin, Ž20
🥈Ivana Gobec, Ž45
🥈Biserka Horvat Nikšić, Ž55
🥈Marko Jurač, M20
🥉Alen Vodopijevec, M21B
🥉Neda Gobec, Ž45
Novi teren i nova karta Martinkovec uz OPG Najman u blizini Varaždinskih toplica bili su domaćini nerangiranog natjecanja u nedjelju 12. lipnja 2022. koje se bodovalo za klupski poredak “Memorijala 7.gbr”. Uz pomalo umorne noge od trke prethodnoga dana natjecatelji su smogli snage za nove izazove. Ovoga puta nas je dočekao potpuno drugačiji teren. Tipična kontinentalna konfiguracija sa strmim padinama, sa dosta potoka i močvara te gustiša tražile su od natjecatelja dodatnu koncentraciju i snagu. Danas smo nastupili sa nešto manje natjecatelja njih tridesetak, no zadržali smo broj osvojenih medalja na razini prethodnog dana. Četrnaest medalja je osvojeno, a od toga sedam zlatnih, četiri srebrne i tri brončane. Raduju nas opet i nova imena na postolju ove sezone pa je tako svoje prvo zlato u kategoriji dječaka do12 godina osvojio Oliver Skočić. Na postolje se vratila i nakon dugo vremena Paula Prpić koja je slavila u Ž21B, a u istoj kategoriji svoju prvu medalju u Ž21B osvojila je Tina Šojat. Paula Pavlin je svoj “izlet” u seniorsku kategoriju okrunila broncom u Ž21A. Karlo Gobec je pridodao još jednu pobjedu jučerašnjem zlatu i ušao u seriju 🙂 .
🥇Paula Prpić, Ž21B
🥇Luna Bajrektarević, Ž14
🥇Ivana Gobec, Ž45
🥇Maja Cvitković, Ž55
🥇Oliver Skočić, M12
🥇Karlo Gobec, M55
🥇Ivica Mesić, M65
🥈Paola Rako, Ž16
🥈Kimi Maria Gobec, Ž20
🥈Biserka Horvat Nikšić, Ž65
🥈Damir Gobec, M45
🥉Paula Pavlin, Ž21A
🥉Tina Šojat, Ž21B
🥉Ivana Horbec, Ž45
Ekipnom pobjedom nakon tri trke “Memorijala 7. gbr” završili smo proljetni dio sezone u Hrvatskoj. Kao najbolji klub osim zasluženog pehara od domaćina natjecanja vinarije Najman dobili smo i izvrsni pješunac kojim je ekipa proslavila pobjedu te skulputru pume, simbola 7.gbr. Ovim putem ujedno se zahvaljujemo organizatoru OK Međimurju na organizaciji tri natjecanja od kojih se nedjeljno natjecanje održalo i na novom terenu i karti Martinkovec. Čestitke svim članovima kluba koji su i pridonijeli ovom novom klupskom uspjehu svojim nastupom za koji su se računali rezultati ostvareni na sve tri utrke, sprintu, dugim stazama i srednjim stazama. Ukupno je nastupilo na trkama “Memorijala 7.gbr” pedeset i dvoje članova kluba.
Iako je ovom trkom proljetni dio sezone završio, već od idućeg četvrtka krećemo sa novim međunarodnim nastupima na Alpe Jadran kupu u Njemačkoj gdje će članovi kluba i članovi reprezentacije Hrvatske nastupati na čak četiri utrke.