Zadnji dan Juniorskog svjetskog prvenstva u Turskoj na rasporedu je bila štafeta. Kao i prije dva tjedna na Prvenstvu jugoistočne Europe i ovdje je štafetni dan osvanuo pod kišom koja je padala cijelo vrijeme trajanja trke do proglašenja.
Naše djevojke nastupile su u uobičajenom redoslijedu. Prvu izmjenu trčala je Zdenka Petra Štambuk, drugu Paula Pavlin, a treću Olga Jerković Perić. Nažalost u nogama više nije bilo snage i energije te su se djevojke morale zadovoljiti 36. mjestom ispred štafete Japana i Turske 2. Želja je bila da se upustimo u borbu sa još nekoliko reprezentacija, ali već od samog početka su zaostaci bili preveliki za bolji plasman. No na kraju su se naše djevojke hrabro borile i prošle strmu stazu bez velikih grešaka.
Jan Gobec je trčao prvu izmjenu u MIX stafeti sa Willemom Bakelantsom iz Belgije i Raiko Marrandiem iz Estonije. Ostvarili su sasvim solidan plasman osvojivši 32. mjesto ispred štafeta Bugarske, Rumunjske, Japana, SAD-a, Irske….
Svečanim proglašenjem završeno je Svjetsko prvenstvo na kojem nismo imali niti jednu diskvalifikaciju. Rezultati su bili u okviru očekivanja i trenutnih mogućnosti, a naravno postoji veliki prostor za kvalitativni pomak. Raduje i činjenica da smo nastupili sa vrlo mladom selekcijom koja u budućim godinama može još nastupati na Svjetskom juniorskom prvenstvu.