Na Juniorskom svjetskom prvenstvu danas su održane duge staze. Djevojke su trčale 7.0km sa 370m uspona i 18. kontrolnih točaka, dok su juniori imali čak 11.1km sa 585m uspona i 24. kontrolne točke. Izuzetno vjetrovito vrijeme mijenjalo se od kiše do sunca što je dodatno otežavalo natjecateljima uvjete. Na obje staze juniori su imali dvije vrlo duge dionice koje su se najčešće svele na puno trčanja po putu no bilo je i drugih opcija.
Naše djevojke su išle vrlo ujednačeno i gotovo imaju isto vrijeme. Razdvaja ih jedna minuta. Najbolji rezultat ostvarila je Paula Pavlin osvojivši 94. mjesto. Olga Jerković Perić bila je 95., a Zdenka Petra Štambuk 96.
U muškoj konkurenciji Jan Gobec je osvojio 120. mjesto, no s obzirom na današnje probavne smetnje dobro je da je uspio završiti ovako dugačku stazu u tim uvjetima.
Stazu je najbrže prošao Basile Basset iz Francuske (1:08:57). Drugi je bio Soren Thrane Odum iz Danske (1:09:04), a treći je bio Ferenc Jonas iz Mađarske (1:11:46).
Zanimljivo je da je prvi Šveđanin tek na 16.mjestu!
U ženskoj konkurenciji slavila je Lilly Graber iz Švicarske (52:59) ispred Lucie Semikove iz Češke (53:47) i Viktorie Mag iz Mađarske (54:25).
Sutra je zadnji dan natjecanja i trči se štafeta. U ženskoj konkurenciji prvu izmjenu za Hrvatsku trči Zdenka Petra Štambuk, drugu Paula Pavlin, a treću Olga Jerković Perić.
U muškoj konkurenciji Jan Gobec će nastupiti u mix štafeti sa trkačima iz Belgije i Estonije.