Prvenstvo Hrvatske za veterane na srednjim stazama danas je održano u Rakovom potoku na natjecanju “JaSam O summer kup”. Uz veteransko prvenstvo održana je i popratno natjecanje za sve ostale dobne kategorije.Vihoraši su ukupno osvojili opet lijepi broj medalja, njih ukupno sedamnaest.
Od te brojke medalja njih čak osam je osvojeno na prvenstvu Hrvatske za veterane. Tri zlata, četiri srebra i jedna bronca čime smo sa osam medalja i najuspješniji kao klub. Ukupno je medalje osvajalo devet klubova, a sa tri zlata se još može pohvaliti i OK Japetić iz Samobora (ukupno četiri medalje). Četiri medalje ima i OK Kapela i to jednu srebrnu i tri brončane.
Vihoraši veteranski prvaci Hrvatske postali su Ivica Mesić (M65), Ivana Gobec (Ž45) i Damir Gobec (M45), srebrni su bili Neda Gobec (Ž45), Maja Cvitković (Ž55), Karlo Gobec (M55) i Nenad Mihaljević (M65) dok je broncu osvojila Ivana Horbec (Ž45).

Na popratnoj utrci osvojili smo još devet medalja, a najuspješniji sa pobjedama u svojim dobnim skupinama bili sui Oliver Skočić (M12), Luna Bajrektarević (Ž14) i Karlo Trinajstić (M14) što nas izuzetno raduje jer se radi o mlađim kadetima i dječacima. Nakon dužeg vremena bilježimo i dobru utrku Marka Jurača u juniorima gdje je osvojio brončanu medalju.

VETERANSKO PRVENSTVO HRVATSKE
🥇Ivica Mesić (M65)
🥇Ivana Gobec (Ž45)
🥇Damir Gobec (M45)
🥈Neda Gobec (Ž45)
🥈Maja Cvitković (Ž55)
🥈Karlo Gobec (M55)
🥈Nenad Mihaljević (M65)
🥉Ivana Horbec (Ž45)

POPRATNO NATJECANJE “JaSam O-Summer kup”
🥇Oliver Skočić (M12)
🥇Luna Bajrektarević (Ž14)
🥇Karlo Trinajstić (M14)
🥈Ana Kovačić (Ž21A)
🥈Melissa Drobić (Ž16)
🥈Paula Prpić (Ž21B)
🥉Marko Jurač (M20)
🥉Jan Gobec (M21A)
🥉Jure Rako (M12)

Ukupno smo ovog vikenda osvojili sveukupno 35 plasmana na postolju što možemo reći da je svakako bio vrlo uspješan vikend za početak jesenskog dijela sezone.

Rezultati (klikni na Stage 1 ili 2 za rezultate po danima natjecanja)
Natjecanja se nastavljaju već idući vikend prvenstvom Hrvatske na duge staze te kupom Hrvatske br.8. Natjecanja će se održati na Jankovcu na Papuku.