Generacija 2023

Nakon zadnjeg treninga na Medvednici u nedjelju, u četvrtak 11. svibnja 2023. u prostorijama kluba održano je i proglašenje Vihorove škole orijentacije koja je počela 16. ožujka. Dodjelom diploma, klupskih majica i nagrada završen je službeni dio škole. U ova dva nepuna mjeseca više od trideset polaznika je od usvajanja osnova orijentacije došlo do snalaženja i na vrlo kompleksnim terenima u svim vremenskim uvjetima.

Generacija 2023. – 39 godina od ponovne uspostave kluba tj. sekcije za orijentaciju u PD Vihor davne 1985, nova generacija je završila našu školu. Ako se ne varamo od onda klub nije propustio niti jednu godinu da nije radio na školovanju novih članova. Neke generacije su bile bolje, neke slabije po broju, ali ova je bila uporna i brojna i ništa ih nije zaustavilo do diplome. Od kišne i blatne trke u Izimju do teških staza na Ponikvama sve su sa uspjehom savladali. Svaka čast ekipi. Trenirali smo na raznim terenima što je upravo kvaliteta naše škole. Svaki je trening bio specifičan i pratio tematikom predavanja koja smo držali taj tjedan u prostorijama kluba.

Za polaznike škole ovo nije kraj jer nastavljamo dalje sa našim aktivnostima. Sezona je bogata aktivnostima i slijedi nam cijeli niz natjecanja i treninga. Čestitamo generaciji 2023. na njihovim diplomama i želimo im još jednom toplu dobrodošlicu u svijet orijentacije i u klub.

16.3.2023. kreće naš tradicionalni tečaj orijentacije. Uz predavanja jednom tjedno očekujte i praktični dio tečaja tijekom vikenda (obično nedjelja ili eventualno subota).
Prijave su putem web obrasca – https://forms.gle/3v67j62Vm64ipcNp7 ,
a više o tečaju možete pročitati i na web stranici tečaja – http://vihor.hr/o-skoli/
Podijelite informaciju zainteresiranima, a kroz mali uvodni video pogledajte što Vas očekuje!

 

Početak tečaja orijentacije predvišen je 16.03.2023.  u klupskim prostorijama na adresi Ribnjak 2. Ista dvorana koristiti će se tijekom tečaja za predavanja koja će se održavati četvrtkom od 19:00 sati.

Iako do tečaja ima još mnogo vremena slobodno se pridružite klubu i ranije. Kontaktirajte nas putem naše elektronske pošte za detalje.

Termini teoretskih predavanja su od 19:00-21:00

U slučaju promjena svi prijavljeni na tečaj biti će pravovremeno obaviješteni.

Praktični dio tečaja održavati će se vikendom (uglavnom nedjelja) u jutarnjim satima od cca. 10:00 – 12:00 sati uz mogući izuzetak za vikende kada predviđamo natjecanja i kombinirano teoretsko-praktična predavanja kada je moguće cjelodnevno druženje.

Predviđeno trajanje tečaja je do sredine svibnja.

 

Više o tečaju možete pročitati ovdje ovdje.

Prijavnica za tečaj

 

Prijava na tečaj i uvjeti pohađanja tečaja

 

Za upis u školu potrebno je:

  1. ispuniti prijavnicu, potpisati date uvjete
  2. uplatiti kotizaciju u iznosu 40 € za odraslu osobu, a 33 € za dijete do 18 godina; u kotizaciju su uračunati troškovi tečaja  te majica za svakog polaznika tečaja.

Napomene o prijavi:

  • prijava se smatra primljenom kad je ispunjena prijavnica s potpisanim uvjetima i kad je uplaćena kotizacija (do trenutka uplate smatramo prijavu kao predprijavu i rezervaciju mjesta).
  • sudionik nema pravo na povrat novca ukoliko je u školu krenuo, a nije je dovršio – jer je zauzeo mjesto
  • mlađi maloljetnici moraju tečaj pohađati u pratnji odgovorne odrasle osobe prijavljene na tečaj
  • vaši podaci obrađuju se u sukladnosti sa Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

Početak tečaja je bio 24.3. 2022., no prijaviti se još možete i samo dođite 27.3.2022. u 10:00 sati u prostorije kluba na adresi Ribnjak 2. Ista dvorana koristiti će se tijekom tečaja za predavanja koja će se održavati četvrtkom od 19:00 sati. Za dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte putem elektronske pošte ili mobilnog telefona 098 742 094.

Termini teoretskih predavanja su od 19:00-21:00

U slučaju promjena svi prijavljeni na tečaj biti će pravovremeno obaviješteni.

Praktični dio tečaja održavati će se vikendom (uglavnom nedjelja) u jutarnjim satima od cca. 10:00 – 12:00 sati uz mogući izuzetak za vikende kada predviđamo natjecanja i kombinirano teoretsko-praktična predavanja kada je moguće cjelodnevno druženje.

Predviđeno trajanje tečaja je do sredine svibnja ukoliko nas ne prekinu epidemiološki uvjeti te će se u tom slučaju tečaj nastaviti čim uvjeti budu mogući.

Prijave i uvjeti

FB stranice tečaja

Read more

Nakon gotovo tri mjeseca u subotu 12. lipnja 2021. završio je i Vihorov tečaj orijentacije svečanim proglašenjem i treningom na Medvednici na kojem je sudjelovalo tridesetak članova kluba.
Iza nas je veliki broj predavanja, treninga i natjecanja, no zapravo je to tek početak jednog dugog druženja kroz daljnje aktivnosti kluba.
Hvala svim polaznicima na ustrajnosti u nadi da su svi zadovoljni znanjem i iskustvom sa škole.

Pred nama je sada kraj proljetnog dijela sezone te veliki organizacijski pothvat u kolovozu ” 5 dana Zagreba i prvenstvo JI Europe” sa nekoliko stotina natjecatelja.
Tečaj orijentacije kreće kroz nekoliko dana. S obzirom na trenutne epidemiološke uvjete pronašli smo novu lokaciju za predavanja koja će se održavati na Učiteljskom fakultetu na adresi Savska cesta 77 (zgrada sportske dvorane).
Početak tečaja će biti u četvrtak 18.03. u parku Ribnjak (jugoistočni ulaz sa Langovog trga), od 18:00 – 18:30 h. Nije bitno da budete točno u 18:00 sati već bilo kada u tom terminu do cca. 18:30 sati kako ne bi stvarali gužvu!

Prvo predavanje održati će se u petak 19.03.2021. u 19:00 sati na Učiteljskom fakultetu na adresi Savska cesta 77 u velikoj predavaonici sportske dvorane. Ista dvorana koristiti će se tijekom tečaja za predavanja koja će se održavati četvrtkom od 19:00 sati.
Termini teoretskih predavanja:
– petak 19.03. – 19:00-21:00
– četvrtak 25.03. – 19:00-21:00
– četvrtak 01.04. – 19:00-21:00
– četvrtak 15.04. – 19:00-21:00
– četvrtak 22.04. – 19:00-21:00
– četvrtak 29.04. – 19:00-21:00
– četvrtak 06.05. – 19:00-21:00
– četvrtak 13.05. – 19:00-21:00
Praktični dio:
– četvrtak 18.03. – 18:00 – 18:30 sati – kratka uvodna vježba u parku Ribnjak + administracija (upisi u tečaj, uplate, opći podaci) – lokacija vježbe je ulaz u park Ribnjak sa jugoistočnog ulaza u park sa strane Langovog trga
– nedjelja 21.03. – 10:00 sati – Jarun, Otok hrvatske mladeži
(za praktični dio tečaja u nedjelju ponesite rezervnu odjeću i obuću u slučaju da se zamažete ili smočite na terenu). U četvrtak na uvodnom praktičnom djelu ćete se prošetati po parku pa dodatna oprema nije neophodno nužna)
U slučaju promjena svi prijavljeni na tečaj biti će pravovremeno obaviješteni.
Praktični dio tečaja održavati će se vikendom (uglavnom nedjelja) u jutarnjim satima od cca. 10:00 – 12:00 sati uz mogući izuzetak za vikende kada predviđamo natjecanja i kombinirano teoretsko-praktična predavanja kada je moguće cjelodnevno druženje.
Predviđeno trajanje tečaja je do sredine svibnja ukoliko nas ne prekinu epidemiološki uvjeti te će se u tom slučaju tečaj nastaviti čim uvjeti budu mogući.
Molimo sve prijavljene i oni koji se tek prijavljuju, a koji još nisu da naprave uplatu za tečaj na naš IBAN HR6524840081101296342 do početka tečaja ili eventualno na licu mjesta u četvrtak uz obaveznu prethodnu najavu da će uplata biti izvršena na samom tečaju kako bi vam sačuvali mjesto.
U slučaju da ste spriječeni u nekom terminu slobodno dođite na vježbe i slijedeće predavanje pa će se gradivo nadoknaditi tijekom tečaja.
Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte

Sedam je dana do početka našeg tradicionalnog tečaja orijentacije. Više o tečaju pročitajte ovdje,

Prijavnicu možete ispuniti ovdje

Nakon dugo iščekivanja i popuštanjem mjera donesena je odluka da naš tradicionalni tečaj orijentacije kreće 18.03.2021. Ovisno o epidemiološkoj situaciji prilagoditi ćemo program škole s većom količinom boravka na terenu i u prirodi.

Više o tečaju na našim mrežnim stranicama.

Ostalo je još petnaestak mjesta na tečaju pa oni koji nam se žele pridružiti neka ispune prijavnicu.

Tečaj orijentacije
Prijavni obrazac za tečaj orijentacije je objavljen pa se od sada možete prijavljivati. Predviđeni početak tečaja je kraj veljače ili početak ožujka ovisno o mogućnostima. U slučaju potrebe tečaj se može odgoditi na neko kraće razdoblje dok se ne stvare uvjeti za održavanje, no nadamo se da će se situacija sa pandemijom smiriti.
Prijavu možete napraviti neovisno o uplati istog.

Tečaj se sastoji od slijeda predavanja između kojih su vođene vježbe i prilagođeni treninzi – Zagreb i okolica • Cijena tečaja je 250kn u koju je uračunata godišnja članarina i majica tečaja • djeca do 14 godina moraju biti u pratnji odrasle osobe prijavljene na tečaj • popusti za obitelji • detalje i uvjete molimo pročitati na web stranici www.vihor.hr • natjecanja koristimo kao vježbu, nisu obavezna • u cijenu tečaja nisu uračunate startnine za natjecanja koje iznose 45kn odrasli i 30 kn djeca • fizička sprema i dob su nebitni • doći opremljen za boravak u prirodi

Prijavom na tečaj polaznik stječe pravo na korištenje edukacijski materijala OK “Vihor” za vrijeme tečaja. Njihova upotreba poslije tečaja nije dozvoljena u edukacijske ili komercijalne svrhe bez dozvole autora i vlasnika materijala.

Broj računa za uplatu tečaja je IBAN HR6524840081101296342 (OK Vihor, Ribnjak 2, 10000 Zagreb)
Za obiteljski popust (roditelji s djecom) javite nam se putem elektronske pošte. U cijenu tečaja su uračunata sva predavanja, tisak karata i edukativni materijala za praktične vježbe na terenu i majica za sudionika tečaja koji uspješno prođe tečaj.

Ukoliko netko želi već prije tečaja sudjelovati na natjecanjima ili treninzima kluba u zimskom i ranom proljetnom terminu neka nam se slobodno obrati putem elektronske pošte.

Datum tečaja je okviran i podložan je manjim promjenama uslijed nepredviđenih situacija. U slučaju da neće biti moguće održavati predavanja u zatvorenom prostoru razmotriti će se i predavanja putem mrežnih aplikacija.

Okvirni raspored tečaja:
četvrtkom navečer (oko 19:00 – 21:00 sati) – predavanja
subota ili nedjelja – praktične vježbe na terenu s predavanjima

Detalje pročitajte i u obrascu prijave te na stranicama tečaja

U četvrtak, 28.05., krećemo ispočetka s našim tečajem orijentacije. Ako ste bili u ožujku, pridružite nam se ponovno; ako ste bili prijavljeni, a zbog pandemije niste mogli doći pridružite nam se; ako su vam se otvorile nove opcije i sada ste slobodni pridružite nam se. Svi su dobrodošli.

Predavanje počinje u 19:00 sati u četvrtak, 28.05., a praktična vježba ide već za vikend.

Ako niste do sada ispunili prijavnicu, ispunite je i vidimo se u četvrtak.

Krenuo je naš tradicionalni tečaj orijentacije. Predavanjima i praktičnim vježbama u četvrtak 12.03. i 15.03. nova generacija polaznika počela se upoznavati sa osnovama orijentacije i orijentacijskog sporta. Uvodno predavanje održala je Iva Tatić, a osnove orijentacije predavala je Ivana Gobec.

Na prvim praktičnim vježbama u parku Ribnjak pokazane su osnove sporta, a isprobali smo čak i elektronski sustav perforiranja. U nedjelju je održana i prva samostalna trening utrka uz dobru zabavu po lijepom i sunčanom vremenu.

Škola se nastavlja predavanjima i vježbama ukoliko situacija sa pandemijom COVID-19 virusa to dozvoli.

Prva vježba u parku Ribnjak

Prvo predavanje

Prvi samostalni trening

Ako vam je besciljno trčanje dosadno, imamo pravu stvar za vas. Zašto trčati po stazi kad možete kroz kupine? Zašto po ravnom kad možete uzbrdo na sve četiri s kartom u zubima? Zagrlite obližnje drvo, odmorite se i prijavite na tečaj orijentacijskog trčanja.

Read more