Vukšin Šipak

Rezultati i analize 44. Memorijala Stipice Mesića – Ačkov kup

Rezultati 44.ackov_kup_2021_rezultati
Prolazna vremena 44.ackov_kup_2021_prolazi
Winsplits analiza Analiza prolaznih vremena
Woosplits Poveznica na Woosplits – izaberite Winsplits by date te naše natjecanje i željenu kategoriju. Petnaestak različitih grafikona, analiza izvedbe pojedinih natjecatelja i automatski generirana priča dostupni su klikovima na gumbe.
Izravne poveznice za najjače kategorije:
Fotografije Facebook album fotografija

Pozivamo vas na 44. Memorijal Stipice Mesića – Ačkov kup.

Preuzmite poziv u PDF obliku.

 Preuzmite dodatne obavijesti u PDF obliku

Mjesto održavanja: Vukšin Šipak (GPS – 45.611769, 15.552159)
Datum održavanja: Nedjelja, 17. listopada 2021.
Organizator: Orijentacijski klub „Vihor“
Vrsta natjecanja: Kup Hrvatske, utrka br. 10
Grana sporta: Orijentacijsko trčanje
Disciplina: Duge staze
Glavni organizator: Tomislav Vuk
Kontrolor: Tomislav Varnica
Karta: Krašić, kolovoz 2021.
Mjerilo karte: 1:10000, E=5m
Vrsta terena: Razvedeni teren s nekoliko izraženijih jaraka (uvala), vrlo prohodna i uglavnom čista šuma.
Prvi start: 11:00 sati
Udaljenost do starta: U biltenu 2 slijedi točna informacija o udaljenosti – put će biti označen plavo-bijelim trakicama.
Zagrijavanje: Na putu do starta.
Kategorije: Ž12, M12, Ž14, M14, Ž16, M16,
Ž20, M20, Ž21A, M21A, Ž21B, M21B,
Ž35, M35, Ž45, M45, M55, Ž55, M65, Ž65, M70, Ž70,
OPEN.
*Kategorije s premalim brojem prijava spojiti će se sa drugom kategorijom
Prijave: Do ponedjeljka 11. listopada 2021. preko portala OrienteeringOnline ili putem e-pošte za neregistrirane natjecatelje koji nisu u klubovima: vihor@vihor.hr. Naknadne prijave ako ima slobodnih mjesta uz 50% višu startninu.
Startnine: 90 kn za seniore i starije, 70 kn za juniore i mlađe, OPEN kategorija 70 kn.
Registrirani natjecatelji plaćaju startninu sukladno pravilniku HOS-a.
Startne liste: Startne liste izvlačit će se 13.10.2021. u prostorijama kluba na adresi Ribnjak 2 u 20:00 sati
Perforiranje: SportIdentNajam Si čipa – 15kn
Uplate: U gotovini na dan natjecanja ili na broj žiro-računa: HR6524840081101296342
Podizanje prijava: Do 10:00 sati u ciljnom prostoru.
Proglašenje: Oko 14:30 sati.
Sudjelovanje na proglašenju za sve dobitnike medalja i nagrada je obavezno. Natjecatelji koji ne dođu na proglašenje svoju nagradu neće moći dobiti ili preuzeti kasnije.
Nagrade: Medalje za tri prvoplasirana natjecatelja u svim kategorijama.
Dodatne obavijesti: www.vihor.hr ili na vihor@vihor.hr
Dolazak na natjecanje: Vlastitim prijevozom – iz smjera Jastrebarskog prema Karlovcu po staroj Karlovačkoj cesti te skrenuti prema Krašiću. Na cesti za Krašić u mjestu Vukšin Šipak skrenuti prema nogometnom igralištu na brdu.
Parking: Parkirajte uz cestu prema igralištu u mjestu Vukšin Šipak tako da ne ometate promet vozila i ulaz vozila u dvorišta. Udaljenost između mjesta parkiranja i ciljnog prostora ovisit će o vremenu pristizanja na cilj. Autom možete doći do 200 m od ciljnog prostora, tamo se okrenuti i vratiti do prvog slobodnog mjesta ili se odmah parkirati kada uočite slobodno mjesto.
Okrijepa: U cilju će biti dostupno osvježenje u bočicama i/ili spremniku sa vodom.
Toalet: U ciljnom prostoru će biti na raspolaganju sanitarne kabine.
GDPR: Prijavom na natjecanje organizatorima se daje pristanak za korištenje osobnih podataka isključivo za potrebe natjecanja, javnu objavu rezultata natjecanja te u svrhu informiranja javnosti o natjecanju. Natjecatelj prihvaća i činjenicu da može biti audio-vizualno snimljen te da organizatori zadržavaju pravo korištenja snimki za svoje potrebe, za potrebe promocije te za potrebe informiranja javnosti.
Sudjelovanje: Pravo sudjelovanja  na natjecanju u natjecateljskim kategorijama imaju svi registrirani članovi Hrvatskog orijentacijskog saveza i/ ili Međunarodne orijentacijske federacije (IOF).
COVID-19: Pridržavajte se mjera sukladno aktivnim uputama.

 

Došli smo do zadnjeg dana prijava za naše veliko ljetno natjecanje. 21. Zagreb Open i Prvenstvo JI Europe privuklo je do sada 510 prijava iz dvadesetak zemalja. Najdalje gosti nam dolaze čak iz Japana. Nastupiti će natjecatelji iz preko 60 raznih klubova te nacionaln

Svaki dan uz trku za odrasle, djecu, veterane, kadete i juniore biti će i kratka dječja staza za one najmlađe do 9 godina.

Još je par dana do roka za narudžbu majica za 21. Zagreb Open / SEEMOC/ SEEOC.

Cijena je popularnih 60kn, a možete birati između ponuđenih boja i veličina. Više o svemu na stranicama stranicama natjecanja.

 

 

Četvrtom utrkom za Kup Hrvatske koja je održana u Lužecu pored Novog Marofa završio je proljetni dio sezone.
Po vrlo toplom vremenu sakupilo se nešto manje od 200 natjecatelja, a klub je nastupio sa pedesetak trkača.

Osvojeno je trinaest medalja od kojih je čak sedam zlatnih, tri su srebrne i tri brončane.

Svoju drugu pobjedu u vikendu ostvarile su Paola Rako (Ž14), Ana-Marija Pavić (Ž21B), Kimi Maria Gobec (Ž16), Maja Cvitković (Ž55) i Jan Gobec (M20), a njima su se pridružili Ivana Gobec (Ž45) i Damir Gobec (M45) sa današnjom jednom pobjedom u vikendu. Druga mjesta osvojili su Paula Pavlin (Ž20), Jura Kukec (M20) i Ivica Mesić (M65) dok su brončani bili Noa Kolarek (M20), Biserka Horvat Nikšić (Ž65) i Domagoj Pavlin (M45).

Izuzetno nas raduje prva medalja Domagoj Pavlina u vrlo jakoj konkurenciji kategorije M45 te jučerašnja prva medalja Bernardice Stipić u kategoriji Ž35.

Ovako lijepe rezultate zaokružili smo i ekipnom pobjedom te smo kao najbolji klub dobili pehar za prvo mjesto. Čestitamo svim članovima kluba koji su svojim nastupom pridonijeli ovom uspjehu u izuzetno toplim i teškim uvjetima za trčanje.

Prvi dan “Memorijala 7.gbr” održao se na već poznatom terenu Lužec pored Novog Marofa. Natjecanje se održalo u opuštenoj atmosferi jer se nije bodovalo za kup Hrvatske. Nažalost karta je već prestara i ne odgovara situaciji na terenu pa je bilo izuzetno puno “gubljenja” i traženja kontrola. I u takvoj situaciji članovi kluba osvojili su 14 medalja i to sa čak sedam pobjeda, pet drugih mjesta i dva treća mjesta.

Zlatni su bili Paola Rako (Ž14), Kimi Maria Gobec (Ž16), Ana-Marija Pavić (Ž21B), Neda Gobec (Ž45), Maja Cvitković (Ž55) Jan Gobec (M20) i Ivica Mesić (M65). Srebrni su bili Jura Kukec (M20), Karlo Gobec (M55), Monika Pavić (Ž14), Andrea Hribar (Ž21B) i Biserka Horvat Nikšić (Ž65) dok su brončani bili Bernardica Stipić (Ž35) i Damir Gobec (M45).

Natjecanje je dvodnevno i nastavlja se sutra na istom terenu uz veći broj natjecatelja jer se boduje za Kup Hrvatske.

Rezultati (odaberi dan u padajućem izborniku)
Prolazna vremena (odaberi kategoriju i dan u padajućem izborniku)

SEEOC - SEEMOC

Nakon godinu dana odgađanja natjecanje koje je trebalo okupiti i preko 700 natjecatelja ipak će se održati ove godine krajem kolovoza. Od 25.-29.08.2021. na terenima u okolici Zagreba, Karlovca i Krašića natjecatelji će se boriti za titule prvaka JI Europe te pobjednike petodnevnog natjecanja Zagreb Open.

Osim u pojedinačnoj konkurenciji održati će se i štafetno natjecanje te će se proglasiti i najbolje reprezentacije u ukupnom redoslijedu.

Trudimo se kao organizatori ići i natjecateljima na ruku pa smo pomaknuli rokove za prijavu:

1 . rok do 27.06.2021. (jeftina startnina)
2. rok do 15.07. 2021. (normalna startnina)
3. rok do 05.08. 2021. (skuplja startnina)

Sve prijave idu preko OOnline sustava.

Za detalje pogledajte stranice natjecanja.

U nedjelju 13.06. u Varaždinu su održane dvije sprint utrke u organizaciji OK Varaždin i OK Međimurje na novoj gradskoj karti Banfica. Jutarnja utrka se bodovala i za sprint kup Hrvatske.
Klub je sudjelovao sa tridesetak natjecatelja, a na dvije utrke osvojeno je 13 medalja.
Na jutarnjoj utrci pobjedile su u svojim kategorijama Paola Rako (Ž16) i Maja Cvitković (Ž55). Druga mjesta osvojili su Luna Bajrektarević (Ž12) i Damir Gobec (M45), a treće Mirta Hodak (Ž16).
Nešto uspješniji bili smo poslijepodne pa su tako pobjedili Paola Rako (Ž16) i Damir Gobec (M45). Drugoplasirani su bili Duje Rako (M35), Sabina Rako (Ž35) i Maja Cvitković (Ž55) dok su trećeplasirani bili Bojana Nikolić (Ž45), Jan Gobec (M21) i Aleksandra Brezovečki Biđin (OPEN).
Natjecanja se nastavljaju već idući vikend trkama šumskog kupa Hrvatske u nedjelju i nerangiranim natjecanjem u subotu u blizini Novog Marofa (karta Lužec).
Nakon gotovo tri mjeseca u subotu 12. lipnja 2021. završio je i Vihorov tečaj orijentacije svečanim proglašenjem i treningom na Medvednici na kojem je sudjelovalo tridesetak članova kluba.
Iza nas je veliki broj predavanja, treninga i natjecanja, no zapravo je to tek početak jednog dugog druženja kroz daljnje aktivnosti kluba.
Hvala svim polaznicima na ustrajnosti u nadi da su svi zadovoljni znanjem i iskustvom sa škole.

Pred nama je sada kraj proljetnog dijela sezone te veliki organizacijski pothvat u kolovozu ” 5 dana Zagreba i prvenstvo JI Europe” sa nekoliko stotina natjecatelja.

U srijedu 2. lipnja 2021.  na atletskoj stazi u Kušlanovoj održana je i treća  atletska provjera za reprezentaciju Hrvatske na kojoj su se trčale norme za seniore i juniore. Normu je ispred Saveza vodio Vedran Bijelić uz Karla Gobeca.

Sa ponosom možemo reći da su i druga dva naša juniora (Jura Kukec i Noa Kolarek) ostvarila danas A normu te su tako uz Jana Gobeca i Paolu Rako zadovoljili atletske A kriterije za juniorsku reprezentaciju Hrvatske. Nažalost Paula Pavlin i dalje vuče povredu te nije trčala ovu normu, no došla je dati podršku Juri i Noi. Uz njih od mladih članova kluba B normu sa prijašnjih provjera imaju i Kimi Maria Gobec te Marko Jurač.

Mladim članovima kluba to će biti ujedno i norma za nastup na prvenstvu jugoistočne Europe koje će se održati krajem kolovoza u Hrvatskoj.

40. Pokalom Zagreba 30. svibnja 2021. u zagrebačkom kvartu Klaka – Dubrava krenula su i natjecanja sprint kupa Hrvatske. Prvo ovogodišnje natjecanje u organizaciji OK Maksimir održano je na novoj karti i novom orijentacijskom terenu sa gotovo 200 natjecatelja.
Nakon jučerašnje borbe sa gustišima i prolaznošću terena u okolici Jastrebarskog danas smo imali prilike trčati u punoj brzini sa puno promjena smjerova i kontrolnih točaka. Imali smo solidan nastup pedesetak članova kluba sa osvojenih osam medalja. Ovu priliku iskoristili smo i za nove članove koji su napravili prve korake na nekom natjecanju.
Najbolji su danas bili Filip Valjak (M20), Maja Cvitković (Ž55), Bojana Nikolić (Ž45) i Zdenko Horjan (M45). Srebrni je bio Tin Kodba (M20), a brončani su bili Vid Kodba (M20), Mirta Hodak (Ž16) i Damir Gobec (M45).
Natjecanja sprint kupa Hrvatske nastavljaju se za dva tjedna utrkom u Varaždinu.
Natjecanje u Izimju pored Jastrebarskog održano je 29. svibnja, a  bodovalo se za treću utrku kupa Hrvatske u orijentacijskom trčanju. Klub je nastupio sa gotovo 80 članova, a njih čak 19 je osvajalo i medalje. Po vrlo teškom terenu za navigaciju zbog guste vegetacije mnogi natjecatelji su imali problema u pronalaženju kontrola. Svaka greška plaćala se u desecima minuta traženja i relociranja.
Čestitamo svim članovima kluba koji su danas prošli staze bez obzira na ostvareno vrijeme, a posebne čestitke naravno idu osvajačima odličja. Četvero Vihoraša je osvojilo prvo mjesto i to su Paola Rako (Ž14), Lovorka Čaja (Ž21B), Ivana Gobec (Ž45) i Jan Gobec. Sedam je članova osvajalo srebra: Mirjana Jurić (OPEN kratka), Luna Bajrektarević (Ž12), Monika Pavić (Ž14), Paula Pavlin (Ž20), Jura Kukec (M20), Goran Jandras (M16) i Ivica Mesić (M65). Najviše je bilo brončanih medalja i to čak osam. Broncu su osvojili Biserka Horvat Nikšić (Ž65), Mirta Hodak (Ž16), Andrea Hribar (Ž21B), Noa Kolarek (M20), Jure Rako (M12), Maja Cvitković (Ž55), Neda Gobec (Ž45) i Damir Gobec (M45). Raduje nas i da se lista imena koji za klub osvajaju medalje širi pa su nam tako svoje prve medalje u pojedinačnoj konkurenciji osvojili Mirjana Jurić, Andrea Hribar i Goran Jandras kojima je ovo prva natjecateljska sezona.
Nakon gotovo dvije godine pauze reprezentacija Hrvatske u orijentacijskom trčanju ponovno je bila aktivna. Nakon niza testiranje i neizvjesnosti oko održavanja ipak je dobiveno zeleno svijetlo za odlazak na Alpe Jadran kup u talijanske Dolomite koji se održavao 22. i 23. svibnja 2021.  Vihor je imao čak pet članova reprezentacije: Paola Rako, Paula Pavlin, Jura Kukec, Jan Gobec i Damir Gobec.
Prvog dana Alpa Adria kupa održane su srednje staze i naši reprezentativci su konačno imali prilike sudjelovati na jakom međunarodnom natjecanju. Tehnički zanimljiv teren malo ispod granice snijega s dosta močvarnog terena i kamenja predstavio je izazov za svakog natjecatelja i malo tko je prošao bez ijedne greške.
Naši su postigli dobre rezultate obzirom na uvjete zadnjih godinu dana. Najbolji rezultat je imala Zdenka Petra Štambuk koja je zauzela 3. mjesto u Ž18 kategoriji. Matija Razum je također imao dobru trku i plasirao se u prvoj trećini u muškoj eliti.
Rezultati AAOC – srednje staze
Ž21E Iva Štambuk 20.mj. od 33
Ž21E Olga Perić Jerković 27.mj. od 33
M21E Matija Razum 21.mj. od 61
M21E Lobel Horvat 28.mj. od 61
M21E Jan Gobec 45.mj. od 61
M21E Jura Kukec 50.mj. od 61
Ž18 Zdenka Petra Štambuk 3.mj. od 15
Ž18 Paula Pavlin 9.mj. od 15
Ž16 Paola Rako 14.mj. od 24
Ž16 Majda Vidaković 22.mj. od 24
M45 Damir Gobec 8.mj. od 18
M45 Dario Štambuk 17.mj. od 18
U brdima se vrijeme brzo mijenja. Dan  dugih staza  započeo je sunčan, onda se naoblačilo, zatim je padala hladna kiša na rubu snijega, navukao se oblak da bi se pred kraj natjecanja ponovno razvedrilo. Teren je bio ekstremno strm i sklizak. Start je bio poviše cilja, ali natjecateljima je strmina terena onemogučila normalno trčanje. Uz to je u šumi bilo dosta srušenog drveća.
Zdenka Petra Štambuk ostvarila je sa 6. mjestom ponovno dobar rezultat iako ovaj puta nije bila na podijumu. U prvoj polovici plasirao se i Matija Razum u muškoj eliti. Mlada Paola Rako, koja trči inače u Ž14, također u prvoj polovici u Ž16, kao i Damir Gobec sa 8. mjestom kod veterana.
Rezultati AAOC – duge staze
Ž21E Iva Štambuk 17.mj. od 24
Ž21E Olga Perić Jerković 19.mj. od 24
M21E Matija Razum 19.mj. od 47
M21E Lobel Horvat 35.mj. od 47
Ž18 Zdenka Petra Štambuk 6.mj. od 14
Ž18 Paula Pavlin11.mj. od 14
Ž16 Paola Rako 12.mj. od 25
Ž16 Majda Vidaković 18.mj. od 25
M45 Damir Gobec 8.mj. od 20
M45 Dario Štambuk 18.mj. od 20