U nedjelju 30. listopada trčali smo dvije sprint utrke u Međimurju. Prva utrka održala se u Murskom Središću i bodovala se kao peta tj. zadnja utrka sprint kupa Hrvatske. Druga utrka trčala se istoga dana u poslijepodnevnim satima u centru Čakovca i oko Starog grada Zrinskog. Obje utrke održane su po maglovitom i prohladnom vremenu.
U Murskom Središću je bilo dosta napeto jer su se u mnogim kategorijama odvijale sportske borbe za ukupni plasman za koji su se računale tri najbolje utrke u sezoni. Naša Paola Rako bila je najbolja kada je trebalo i pobijedila je u kategoriji kadetkinja te je ujedno ostvarila i ukupnu pobjedu u sprint kupu Hrvatske. Ukupno smo na jutarnjem sprintu za koji je korištena nova karta terena u organizaciji OK “Međimurje” osvojili sedam medalja, dva zlata, dva srebra i tri bronce

🥇Paola Rako, Ž16
🥇Vera Shakova, Ž65
🥈Ira Mareković, Ž20
🥈Matija Kučinac, M21
🥉Kimi Maria Gobec, Ž20
🥉Bojana Nikolić, Ž45
🥉Damir Gobec, M45

Svega nekoliko sati nakon prve utrke trebalo je biti spreman i za još jednu utrku, ovoga puta po centru Čakovca. lijepi park i dio gradskog središta bili su zanimljiva destinacija za vrlo brzu utrku, a kako je to već bila treća utrka u vikendu pomalo se osjećao i umor u nogama. Vihoraša su opet osvojili sedam medalja, no ovoga puta je tu bilo jedno srebro više i jedna bronca manje.

🥇Bojana Nikolić, Ž45
🥇Vera Shakova, Ž65
🥈Paola Rako, Ž16
🥈Kimi Maria Gobec, Ž20
🥈Damir Gobec, M45
🥉Ira Mareković, Ž20
🥉Matija Kučinac, M21

Kraj sezone u Međimurju obilježili smo i ukupnom ekipnom pobjedom “Međimurje Opena” za koji su se računali rezultati svih klupskih natjecatelja kroz tri utrke koje su održane. Ovime je završena natjecateljska sezona u Hrvatskoj. Slijedi nam još nekoliko međunarodnih utrka u Mađarskoj pa kratki period odmora i kreću pripreme za novu sezonu 2023.

Rezultati natjecanja