Sa 13 osvojenih medalja zaključili smo proljetni dio sezone orijentacijskih natjecanja u Hrvatskoj. Karta Slugovine u blizini Novog Marofa bila je domaćin šeste utrke za Kup Hrvatske na kojoj bilježimo čak šest pobjeda. Osim toga bilježimo i dvije medalje u najjačim seniorskim kategorijama gdje je Jan Gobec bio drugi u muškoj konkurenciji, a Dora Težak treća u ženskoj konkurenciji.
Pobjede su ostvarili i naši mladi Oliver Skočić, Luna Bajrektarević i Paola Rako. U veteranskoj konkurenciji Ivana Gobec je ostvarila svoju šestu pobjedu u sezoni i ostala je jedina sa svim pobjedama u sezoni, dok je Ivoru Mikulčiću šesta pobjeda izmakla za 14 sekundi. Do prve pobjede u kupu u sezoni došao je i Karlo Gobec u kategoriji M55. Nenad Mihaljević je već uobičajeno na najvišoj stepenici u M65. Osim pobjednika moramo spomenuti i našu Sabinu Rako koje je došla do srebrne medalje u jakoj konkurenciji mlađih veteranki. Sve je više i naših ovogodišnjih polaznika Vihorove škole na postolju pa se na tu listu upisao Toni Budrović osvajanjem bronce,a David Palić dokazuje da prošli nastupi i medalje nisu bile slučajnost i na trećoj trci za redom u kupu Hrvatske dolazi do medalje u M12.

Osvajači medalja:
🥇Oliver Skočić, M12
🥇Luna Bajrektarević, Ž14
🥇Paola Rako, Ž16
🥇Ivana Gobec, Ž45
🥇Karlo Gobec, M55
🥇Nenad Mihaljević, M65
🥈Paula Pavlin, Ž20
🥈Sabina Rako, Ž35
🥈Jan Gobec, M21A
🥈Ivor Mikulčić, M21B
🥉Dora Težak, Ž21A
🥉David Palić, M12
🥉Toni Budrović, M21B

Sa 43 člana danas na utrci i jučerašnjih 30 članova koji su nastupili te osvajanjem preko 20 pojedinačnih medalja ovaj vikend uz sprint utrku prošli vikend, ostvarili smo i najbolje rezultate u ekipnoj konkurenciji za što smo nagrađeni peharom organizatora kao najbolji klub.
Ovoj ekipnoj pobjedi pridonio je svaki nastup i uspješan prolazak staze svih članova kluba.
Slijede nam nastupi naših reprezentativaca na prvenstvu Europe za mlađe juniore i kadete u Bugarskoj te svjetskom prvenstvu za juniore u Rumunjskoj nakon čega kreće i naša ljetna utrka “23. Zagreb Open Orienteering Event – Croatia 4 days ” za koju su organizacijske pripreme naveliko krenule.
Rezultati