Dvodnevno natjecanje Spartacus kup koje se tradicionalno održava početkom studenog (04.-05.11.2023.) u Mađarskoj ove godine okupilo je gotovo 1000 natjecatelja iz dvadesetak zemalja. Na natjecanju je nastupilo i petnaest članova kluba. Tehnički zanimljive i uz to fizički zahtjevne staze uvijek su pravi izazov za sve natjecatelje. Prvi dan natjecanja bile su na programu duge staze po lijepom i sunčanom toplom danu, dok su drugi dan uvijeti bili sasvim drugačiji. Hladno i kišovito vrijeme sa puno blata i strmih uspona u nedjelju je dodatno otežavalo kretanje natjecatelja po terenu.

Najbolje rezultate od članova kluba ostvarili su Matija Kučinac osvajanjem ukupno drugog mjesta, Damir Gobec također ukupno drugi i Ivana Gobec ukupno treća. Svi troje su oba dana natjecanja bili plasmanom među prva tri natjecatelja u svojim kategorijama. Matija je bio treći prvi dan i drugi drugi dan, Damir treći prvi dan i prvi drugi dan, a Ivana oba dana treća. Svo troje su izdržali pritisak drugoga dana i uspješno su istrčali dobre trke po kišnom vremenu.

I ostali Vihoraši dali su najbolje od sebe i ono što posebno raduje nismo imali niti jedno odustajanje ili diskvalifikaciju. Svi članovi kluba su oba dana uspješno prošli svoje staze, a svoja prva međunarodna iskustva imale su i naše najmlađe predstavnice Matea Ban, Nera Ban i Luna Bajrektarević.

Nakon dugo vremena vraćamo se iz Mađarske sa više medalja i to u jakoj konkurenciji što nas raduje. Iako je sezona na kraju ove trke bile su pokazatelj kakve bi trke trebale biti u Hrvatskoj, dakle tehnički svakako zahtjevnije i sa dužim vremenima pobjednika. Tendecija “srednjih” staza na domaćim trkama zapravo oslabljuje kvalitetu i mogućnost da se i u inozemstvu ostvare dobri plasmani.

Rezultati 1. dan

Prolazna vremena 1. dan

Rezultati  2. dan

Prolazna vremena 2. dan

Ukupni rezultati 1.+ 2. dan

Ž i M50 – Ivana Gobec (3.mj) i Damir Gobec  (2.mj.) na postolju M21B – Matija Kučinac drugo mjesto

Vihoraši – osvajači medalja

Rezultati Vihoraša: