Svjetsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji  održalo  se od 19. do 23. srpnja u Jelenijoj Góri, gradiću u jugozapadnoj Poljskoj, u podnožju planine Karkono. Teren je bio većinom šumski s mnogo stijena i kamenja, bez mnogo utjecaja civilizacije. Jelenia Góra i okolna područja su popularno turističko odredište u kojem bi i naši turistički djelatnici mogli jako puno naučiti o brdsko-planinskom turizmu..

Na programu  prvenstva su bila četiri natjecanja, tj. pet za one koji su se plasirali u A-finale tempO discipine (štafeta, Tempo-PreO, i dva dana Pre-O)..Hrvatsku su predstavljali: Iva Lovrec, Jan Gobec, Damir Gobec te voditelj reprezentacije i natjecatelj Tomislav Varnica. Prije samog natjecanja naši natjecatelji nastupili su i na dva natjecanja za svjetsku rang listu  (WRE) koja su se održala također u Jelenijoj Gori, a iskorištena su za pripreme pred prvenstvo.

Najbolji rezultat od Hrvata ostvarila je Iva Lovrec koja se plasirala u A-finale tempO discipline.

Iva Lovrec je u  jutarnjim kvalifikacijama za disciplinu tempO precizne orijentacije na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj ušla u finale među 36 najboljih natjecatelja od 110 učesnika. U svojoj B kvalifikacijskoj grupi zauzela je izvrsno 17. mjesto. Izvan linije koja je označavala prolaz u finale ostala su neka od vrlo renomiranih imena poput bivšeg svjetskog prvaka iz Zagreba Antti Rusanena iz Finske, Reme Madalle i Michele Cera iz Italije, Luisa Gocavlesa iz Portugala i mnogih drugih.
Čak 9 stanica sa 45 zadataka čekalo je najboljih 36 natjecatelja iz jutarnjih kvalifikacija u poslijepodnevnom finalu. Startalo se u finalu obrnutim redoslijedom prema plasmanima iz kvalifikacija tako da je Iva startala četvrta. Na kraju je iza Ive u plasmanu devet natjecatelja što znači da je još napredovala u plasmanu. Iva Lovrec na kraju je bila vrlo dobra 27. u finalu Svjetskog prvenstva!
Svjetski prvak postao je Norvežanin Sondre Ruud Braten ispred Čeha Ondreja Mačeka i Talijana Alessia Tenanija koji dijeli treće mjesto sa još jednim Čehom Pavelom Ptačekom.
U kvalifikacijama discipine tempO su još sudjelovali Tomislav Varnica (42.), Damir Gobec (43.) i Jan Gobec (48.).
Rezultati kvalifikacije A grupa
Rezultati kvalifikacije B grupa
Karta sa zadacima iz finala
Na štafetnom natjecanju Hrvatsku je predstavljala štafeta u sastavu Damir Gobec, Tomislav Varnica i Iva Lovrec te je Hrvatska zauzela 16. mjesto od 21 štafete. Od 39 zadataka u dijelu precizne orijentacije naša štafeta je uspješno riješila njih 37 i imala samo dvije greške, no štafeta je složena tako da se taj dio preračunava u sekunde i zbraja sa tempO kontrolama gdje nismo bili toliko uspješni i sa šest grešaka na trideset zadataka nije išlo bolje. Zapravo bi u ovom sustavu natjecanja pravednije bilo uravnotežiti discipine preO i tempO kako bi se smanjio utjecaj tempO discipline koja je dominantna u rezultatima. Najuspješnije reprezentacija bila je Češka ispred Italije i Slovačke.
Rezultati štafeta 
Discipina preO u kojoj smo se nadali nešto boljim rezultatima nažalost je bila složena  na vrlo kratkom dijelu staze i u suženom prostoru postavljeno je u dva dana preko 70 zadataka tako da je ta disciplina nalikovala na sprint preO sa premalo vremena za donošenje odluke i sa velikom gužvom na stazi oko mjesta odluke. Naročito se to odnosilo na prvi dan natjecanja. Nažalost naši predstavnici se nisu najbolje snašli na ovom tipu staze. iako je teren bio vrlo zanimljiv i tehnički vrlo izazovan sa previše zadataka organizator je zapravo pokvario inače vrlo dobro zamišljenu stazu. Micanjem nekoliko nepotrebnih kontrolnih točaka rezultiralo bi svakako puno boljim uvjetima za sve natjecatelje.
Svjetski prvak postao je Jan Furucz iz Slovačke koji je slavio ispred Antti Rusanena iz Finske i Bjarne Friedrichsa iz Njemačke. U kategoriji P slavio je Michael Johansson izu Švedske ispred Vladyslava Vovka iz Ukrajine i Jane Kostove iz Češke.
PRE-O Name Nat.
Total
E1
E2
Pts
TC
Pts
TC
Pts
TC
1.
Jan Furucz SVK
71
66
38
30
33
36
2.
Antti Rusanen FIN
71
74
39
24
32
50
3.
Bjarne Friedrichs GER
71
91
38
36
33
55
4.
Marcello Lambertini ITA
70
57
37
25
33
32
5.
Maciej Urbaniak POL
70
81
37
38
33
43
Najbolji Hrvat bio je Tomislav Varnica na četrdesetom mjestu (65 točnih odgovora). Iva Lovrec je osvojila 48. mjesto (63 točna odgovora), Jan Gobec je bio 77. (56 točnih odgovora), a Damir Gobec 84. (54 točna odgovora).
Sve rezultati sa kartama