Zadnji dan prvenstva JI Europe tradicionalno su na rasporedu štafetna natjecanja u svim kategorijama. Najzanimljivija trka nažalost održana je po velikoj kiši koja se nije smirivala cijelu trku tako da je organizator imao pune ruke posla oko dodatnih postavljanja šatora i zaštita za karte koje su čekale svoje izmjene. Štafeta je održana kao i duge staze na terenima u okolici Vukšinog Šipka pored Krašića, ali je korišten novi dio terena na kojem se nisu trčale duge staze dan ranije.

Hrvatska je u kategoriji kadetkinja (Ž16) došla do svoje druge medalje na SEEOC-u te su se nakon Matije Razuma na sprintu djevojke u sastavu Majda Vidaković (Kapela), Dora Vukelić (Maksimir) i Paola Rako (Vihor) upisale u povijest hrvatske orijentacije. Čestitamo djevojkama na ovom velikom uspjehu. Uspjeh je tim veći što su djevojke ostvarile ovaj rezultat  ispred štafeta Turske, Bugarske, Moldavije i Srbije i to sa malim zaostatkom ispred pobjednica iz Rumunjske, a izuzetno nam je drago da je mlada Paola Rako naša članica sa svojih četrnaest godina dovela upravo štafetu Hrvatske u zadnjoj izmjeni na drugo mjesto nakon izvrsne trke i najboljeg vremena zadnje izmjene od svih štafeta u njihovoj konkurenciji.

 1. Rumunjska  1:45:44
  Andreea Manu 33:01
  Alexia Tudorache 37:30
  Iulia Stupu 35:13
 2. Hrvatska  1:51:48
  Majda Vidaković 40:25
  Dora Vukelić 36:33
  Paola Rako 34:50
 3.  Turska 1:51:56
  Ayşa Asya Tuzcuogullari 33:03
  Buse Açil 39:18
  Sudenaz Külah 39:35

Vrlo dobar rezultat ostvarile su i mlađe juniorke u sastavu Zdenka Petra Štambuk, Paula Pavlin i Olga Jerković Perić koje su zauzele četvrto mjesto odmah iza Bugarske, Rumunjske i Turske, a ispred Moldavije, Srbije i Slovenije.

Veterani koji nastupaju na SEEMOC-u (Prvenstvu JI Europe za veterane) u mješovitim štafetama tradicionalno su ostvarili dobre rezultate, pa tako bilježimo dvije medalje i to prvo i treće mjesto u  štafeti kategorije MIX35. Štafete su trčale u sastavu  Petar Delić, Sonja Lesjak i Goran Vodopija te druga štafeta Hrvatske u sastavu Branimir Pongrac, Antonija Orlić i Franjo Budi.

Fotogalerija sa štafete

Rezultati