precizna_orijentacija
zakazano Novosti
Prvenstvo Hrvatske u preciznoj orijentaciji održano je u 08.05.2021. u Trakošćanu odmah nakon natjecanja za Kup Hrvatske u orijentacijskom trčanju. Četrdesetak natjecatelja oprobalo se i u ovoj disciplini orijentacijskog sporta. Nažalost zbog izrazito visoke vegetacije dio zadataka bilo je pravo umijeće za riješiti jer su se zastavice jedva vidjele.
Titulu prvaka Hrvatske ponio je član Vihora Damir Gobec koji je jedini uspio imati sve točne odgovore na stazi, njih 21. Drugi je bio Luka Kosić, a treći Matija Razum (oba OK Japetić). Kosić i Razum su obojica imala po 19 točnih odgovora, no Kosić je bio brži i točniji na vremenskim kontrolama. Japetić je ovim uspjehom došao na listu klubova koji su i u ovoj disciplini postali uspješni, a Vihoraši nastavljaju tradiciju da prvaci Hrvatske u ovoj disciplini dolaze godinama iz Vihora. 💪
Od ostalih Vihoraša koji su se natjecali u najjačoj E kategoriji izdvajamo rezultat Ivice Bertola koji je bio četvrti. U A kategoriji najbolji rezultat Vihoraša je četvrto mjesto Sanje Penc dok je također četvrta u N kategoriji bila Luna Bajrektarević.