Drugog dana natjecanja “Otvorenog prvenstva Slavonije i Baranje”  koji je održan u nedjelju 17.rujna 2023. na Jankovcu  održala se osma utrka kupa Hrvatske u orijentacijskom trčanju. Jedna od najljepših kartiranih šuma u Hrvatskoj nažalost je privukla mnogo manji broj natjecatelja od uobičajenih brojki. Ostaje za analizu da li je to zbog prevelikog broja natjecanja ovu jesen ili nećeg trećeg (kvaliteta staza, karte, organizacije, troškovi nastupa…?). Staze su ovoga puta bile mnogo zanimljivije nego dan ranije. Članovi kluba ostvarili su šesnaest plasmana na postolju. Osvojeno je pet zlatnih medalja, četiri srebrne i čak sedam brončanih.
Ovoga puta izdvajamo rezultate naših najmlađih trkača u kategoriji dječaka do 12 godina gdje smo osvojili prva tri mjesta, a slavio je David Palić ispred Olivera Skočića i Jure Raka. Čestitamo dečki! Ivana Gobec ostvarila je sedmu pobjedu u kupu Hrvatske i prva od članova kluba osigurala i ukupnu pobjedu u kupu Hrvatske. Blizu ukupne pobjede je i Ivor Mikulčić koji je pobjedio po šesti puta ove godine.

🥇David Palić, M12
🥇Paola Rako, Ž16
🥇Ivana Gobec, Ž45
🥇Ivor Mikulčić, M21B
🥇Nenad Mihaljević, M65
🥈Paula Pavlin, Ž20
🥈Maja Cvitković, Ž55
🥈Karlo Gobec, M55
🥈Oliver Skočić, M12
🥉Luna Bajrektarević, Ž14
🥉Kimi Maria Gobec, Ž20
🥉Neda Gobec, Ž45
🥉Jure Rako, M12
🥉Sabina Rako, Ž35
🥉Paula Prpić, Ž21B
🥉Damir Gobec, M45

Rezultati

(klikni na stage 2 za rezultate drugoga dana tj. kup utrke)

Sezona se nastavlja već idući vikend sa devetom utrkom kupa Hrvatske u Dugoj Resi i prvenstvom Hrvatske na srednje staze za mlađe kategorije i seniore u Bjelovaru.