U subotu 26.08.2023. je na prvenstvu jugoistočne Europe koje se održvalo na Igmanu u okolici Sarajeva u Bosni i HErcegovini održano štafetno natjecanje na kojem su se članovi Vihora okitili sa dvije titule prvaka jugoistočne Europe. Naša Paula Pavlin je sa članicama reprezentacije Dorjom Salopek i Zdenkom Petrom Štambuk osvojila zlato u kategoriji juniorki, dok su veterani Ivana Gobec i Damir Gobec zajedno sa Predragom Markulinčićem slavili u kategoriji veterana MIX45. U kategoriji kadetkinja (Ž16) članice našeg kluba Paola Rako i Monika Pavić zajedno sa Dorom Delić iz OK Japetića Hrvatskoj su donijele srebro što je također izuzetno vrijedan rezultat.
Hrvatska je u štafetnoj konkurenciji osvojila čaj pet medalja što je povijesno najveći uspjeh u štafetnoj konkurenciji do sada od kada se održava SEEOC i SEEMOC.
REZULTATI
W20 – SEEOC
🥇1.mj. Hrvatska – Paula Pavlin, Zdenka Petra Štambuk, Dorja Salopek
Mix45 – SEEMOC
🥇1.mj. – Hrvatska 2 – Damir Gobec, Ivana Gobec, Predrag Markulinčić
W16 – SEEOC
🥈2.mj. Hrvatska – Dora Delić , Monika Pavić, Paola Rako
Mix35 – SEEMOC
🥈2.mj. Hrvatska 2 – Vedran Bijelić, Tena Sakar Vukić, Petar Delić
M20 – SEEOC
🥉3.mj. Hrvatska – Gabrijel Šiljevinac, Jakov Lesjak, Tihon Salopek
Članovi Vihora imali su još predstavnika u štafetnom dijelu natjecanja štafeta u sastavu Duje Rako, Sabina Rako i Ivica Bertol zauzela je vrlo dobro deveto mjesto. Štafeta u sastavu Bernardica Stipić, Vlatka Stupalo i Violeta Čalić ostala je bez plasmana. Neda gobec je trčala u štafeti sa Lukom Kosićem i Damirom Miljkovićem u konkurenciji Mix45 u kojoj je slavila naša štafeta i osvojila je deveto mjesto. U konkurenciji Mix35 naša Ana Kovačić trčala je sa Danijelom Fabijanićem i Zdravkom Novoselom te je osvojila deseto mjesto.
Istoga dana održavala se i treća utrka “Sarajevo Opena” na kojem su u kategoriji M21A Ivor Mikulčić i Matija Kučinac zauzeli prva dva mjesta. Ana MArija PAvić je bila druga u OPEN EASY, Kaan Yelen treći u M18, a Jure Rako šesti u M12.
Ostali članovi su trčali trening utrku pa je Karlo Gobec ostvario najbolji rezultat u M60, Josip Matijašić je bio najbolji u M65, Maja Cvitkovič je bila druga u Ž60, a Maja Kušt druga u Ž40.