U Bjelovaru je u nedjelju 24.09.2023. po hladnom i kišnom vremenu održano Prvenstvo Hrvatske na srednje staze za mlađe kategorije i seniore, a uz prvenstvo je održana i popratna utrka za sve ostale zainteresirane.
Zbog lošeg vremena na startu se našlo nešto manje natjecatelja od prijavljenog broja. Nažalost opet su se dogodile greške u organizaciji pa će se proglašenje rezultata u kadetskoj Ž16 održati tek nakon odluke izvršnog odbora Saveza vezano uz startnu proceduru i pomake koji su se dogodili na početku starta. Natjecanje je bilo daleko od razine organizacije prvenstva Hrvatske sa dosta propusta u organizaciji što dovodi do zaključka da je krajnje vrijeme da HOS poduzme neke korake u podizanju kvalitete natjecanja jer se propusti događaju iz utrke u utrku. Propisivanje knjige standarda kako trebaju izgledati natjecanja za kup Hrvatske i Prvenstvo jedan je od važnih dokumenata koji bi se trebali donijeti prije slijedeće sezone.
Vihoraši su zauzeli čak šesnaest mjesta na postolju, a svakako izdvajamo dva rezultata naših članova. Paula Pavlin je bila drugoplasirana u najjačoj ženskoj seniorskoj kategoriji Ž21A, a Jan Gobec je bio trećeplasirani u najjačoj seniorskoj muškoj kategoriji. Na postolju u seniorima gdje se proglašavaju prvih šest natjecatelja bili su i Ivana Gobec (5.mj. u Ž21A) i Ivor Mikulčić (6.mj. u M21A). Na prvenstvu je nastupio do sada najveći broj natjecatelja u kategorijama Ž21A i M21A unazad sigurno nekoliko godina. Pobjede za prvenstvo Hrvatske su ostvarili Oliver Skočić – M12, Karlo Trinajstić M14 i Paola Rako Ž16.
Čestitamo članovima kluba na nastupu i naravno onima koji su osvojili medalje.

Rezultati članovi kluba:

Prvenstvo Hrvatske na srednje staze:
🥇Oliver Skočić, M12
🥇Karlo Trinajstić, M14
🥇Paola Rako, Ž16
🥈Luna Bajrektarević, Ž14
🥈Paula Pavlin, Ž21A
🥈Kimi Maria Gobec, Ž20
🥈Jure Rako, M12
🥉Jan Gobec, M21A
🥉Melissa Drobić, Ž16

Popratna utrka:
🥇Paula Prpić, Ž21B
🥇Bojana Nikolić, Ž45
🥇Nenad Mihaljević, M65
🥈Daria Koceić Trinajstić, Ž45
🥈Aida Krkić, Ž35
🥉Ivica Bertol, M35
🥉Ivica Jaklinović, M21B

Rezultati

Prolazna vremena

Ovime je završio trotjedni ciklus duplih utrka za vikend. Slijedi vikend pauze od domaćih natjecanja prije nastavka sezone trodnevnom utrkom na Braču (4 utrke) nakon koje slijedi vikend sa sprintom kupom u Čazmi (14.10.) i kup utrkom u Vukšinom Šipku u sklopu “Memorijala Stipice Mesića – Ačka” u organizaciji OK Vihor.