SPRINT
Prvi dan Alpe Adria kupa rezerviran je bio za nerangirani sprint uz Olympiastadion u Münchenu, a koji se vrednovao za ukupni plasman trodnevnog natjecanja “München Open”. Relativno novi standardi u sprint natjecanjima koji omogućuju trke sa “multy level” prostorima tražili su određenu prilagodbu tako da je kod većine natjecatelja bilo nešto više grešaka.
Troje Hrvata se plasiralo na postolja: Zdenka Petra Štambuk bila je druga u W18, dok su Dora Vukelić (W18) i Luka Gojmerac (M16) zauzeli izvrsna treća mjesta. Odlični su bili i Majda Vidaković na 4. mjestu u W18 i naša Paola Rako na petom mjestu u W16.
Ivana Gobec (Ž45) je također bila peta. Karlo Gobec (M55) je bio šesti, Damir Gobec (M45) sedmi, Ana Marija Pavić (OPEN short) također sedma, dok su Monika Pavić (W16), Marko Jurač (M18) i Sanja Penc (W45) deseti u svojim kategorijama.
Zaostaci su bili vrlo mali pa je recimo u M45 razlika između trećeg i sedmog mjesta samo 25 sekundi. I najmanja greška se plaćala rezultatom.
ŠTAFETA
Olympia park u Münchenu je i drugi dan natjecanja bio teren na kojem su nastavljene trke štafetnim natjecanjem. Sprint štafeta je održana na cijeloj površini Olympia parka sa puno dugačkih trkačkih dionica po otvorenom prostoru sa livadama i brdima te dijelom u kompleksnom “multylevel” urbanom području. Nažalost upravo u tim dijelovima je opet bilo dosta polemike i nailaska na zidove tamo gdje ih trkač nije očekivao. Opći je dojam iako se radi o novostima u novom načinu kartiranja da takva područja nisu pogodna za ozbiljnija međunarodna natjecanja jer uključuju veliku dozu sreće.
U natjecateljskom dijelu Vihoraši su nastupali kao članovi reprezentacije u kategoriji MW18 gdje su Paola Rako i Marko Jurač osvojili solidno šesto mjesto za Hrvatsku 1 u konkurenciji osamnaest štafeta. U istoj konkurenciji klub je složio mješovitu žensku štafetu sa Dorom Vukelić iz Maksimira, Majdom Vidaković iz Kapele i Monikom Pavić iz Vihora. Iako je ta štafeta bila u potpunosti ženska, a ostale štafete su bile sa dva dečka i jednom djevojkom, štafeta se hrabro borila i bila solidna četrnaesta.
U veteranskoj štafeti MW35 nastupili smo kao jedini klub u konkurenciji regija i država i nakon prve izmjene bili drugi 💪. U nastavku smo malo pali u plasmanu i na kraju bili solidni dvanaesti. Štafeta je nastupila u sastavu Damir Gobec, Ivana Gobec i Karlo Gobec.
DUGE STAZE
Trećeg dana Alpe Adria kupa u Njemačkoj u okolici Münchena kod mjesta Berg održane su duge staze po lijepom i sunčanom vremenu na + 32C. Naša najbolja kadetkinja Paola Rako napravila je izvrstan rezultat i sa samo 13 sekundi zaostatka za pobjednicom Nelom Eržen iz Slovenije osvojila srebrnu medalju. Rezultat je ostvaren u konkurenciji 22 natjecateljice iz Njemačke, Švicarske, Italije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske.
Zdenki Petri Štambuk je medalja u mlađim juniorkama (W18) izmakla za 4 sek te je zauzela 4. mjesto. Odlične su bile i Dora Vukelić (W18) i Dora Delić (W16) na 5. mjestu.
Veterani su osvojili dvije medalje: Tena Sakar Vukić 2 mj. u W35 i Edi Ocvirk 3. mj. u M45.
SREDNJE STAZE
Zadnjeg dana Alpe Adria kupa u Njemačkoj održano je natjecanje na srednjim stazama. Zanimljiv teren, sa manje porezanog granja i više detalja uz specifičnu vegetaciju vezano uz drevne čretove i staze koje su zahtijevale koncentraciju do cilja.
Kod mlađih jedino postolje ostvarila je 🥉Zdenka Petra Štambuk sa trećim mjestom u W18. Među prvih šest su se plasirale ponovno odlične Paola Rako (W16) i Dora Vukelić (W18).
Kod dečkih najbolje rezultate ostvarili su Teo Mahović (M16) i Jakov Lesjak (M18) sa 11. mjestom.
Najbolja veteranka bila je Tena Sakar Vukić koja je osvojila srebro u W35.
UKUPNI POREDAK “München Open”:
Hrvatska je zauzela 5. mjesto, a pobijedila je Bavarska.
Pojedinačno su 🥈PAOLA RAKO (W16) i 🥈ZDENKA PETRA ŠTAMBUK (W18) osvojile drugo mjesto, a 🥉DORA VUKELIĆ (W18) treće mjesto.
🥈Tena Sakar Vukić je kod mlađih veterankih osvojila srebro za Hrvatsku.