zakazano Novosti
Peto izdanje natjecanja “O-Broč” i ove godine se održalo na Braču od 30. rujna do 02. listopada. Održana su četiri natjecanja u tri dana u organizaciji OK “Maksimir”. Natjecanja su počela srednjim stazama na Gažulu. Slijedile su duge staze koje su ujedno bile i prvenstvo Hrvatske na duge staze i osma utrka kupa Hrvatske. Istoga dana u večernjim satima je održan noćni sprint u Postirama, a zadnjega dana i sprint u mjestu Dol za koji je korištena nova karta.
Brački tereni su tradicionalno teški za trčanje  kako tehnički, tako i fizički. Nažalost najduža staza održana je upravo u najtežim uvjetima uz laganu kišicu i maglu tako da je bilo dosta opasno da ne dođe do neželjenih povreda kojih nije izostalo. Trčalo se sporije i sigurnije. Ove godine na Braču se sakupilo 300 natjecatelja iz preko dvadeset zemalja što je najposjećenija utrka sezone i sa najjačom konkurencijom. Nažalost članova Vihora nije bilo u prevelikom broju, a imali smo i problema sa navigacijom tijekom utrka tako da nismo osvojili puno medalja, no zato je atmosfera bila dobra i iskoristili smo naše “greške” za dobre analize i druženja. Klupski smo po prvi puta ove godine u Kupu Hrvatske bili treći u poretku domaćih klubova. Nakon sedam uzastopnih pobjeda u sezoni stigao je i jedan nešto slabiji rezultat.
Na prvenstvu Hrvatske osvojili smo sedam medalja: dva zlata, tri srebra i dvije bronce:

🥇 Biserka Horvat Nikšić, Ž65

🥇 Ivica Mesić, M65

🥈 Ivana Gobec, Ž45

🥈 Damir Gobec, M45

🥈 Paola Rako, Ž16

🥉 Ema Jurač, Ž12

🥉Paula Pavlin, Ž20

Posebno nas raduje medalja mlade Eme Jurač u konkurenciji djevojčica do dvanaest godina na ovako teškom terenu.

U međunarodnoj konkurenciji četverodnevnog natjecanja “O-Broc” osvojili smo dvije brončane medalje i to su osvojile naše članice  juniorske tj. kadetske reprezentacije Hrvatske  Paula Pavlin i Paola Rako.

🥉 Paola Rako, Ž16

🥉Paula Pavlin, Ž20

Rezultati

Fotogalerija