Novosti
Karta

Naše djevojke su se prvoga dana Alpe Jadran kupa u Fürstenfeldu u Austriji  borile za što bolji plasman u seniorskoj konkurenciji u kategoriji W21. Šatefetu Hrvatske su sačinjavale Paola Rako (Vihor), Dora Vukelić (Maksimir) i Paula Pavlin (Vihor). Iako su Dora Vukelić i Paola Rako još juniorke, a Paula Pavlin je tek ušla u seniorsku kategoriju, istrčale su solidne utrke i na kraju zauzele sedmo mjesto. Pobjedila je Štajerska ispred Ticina i Slovenije.
Seniori Hrvatske M21 su bili treći jednako kao i mlađi juniori (Mix18). Druga štafeta Hrvatske u seniorskoj konkurenciji je deveta. U najjačoj seniorskoj muškoj kategoriji slavila je Štajerska. Veterani (Mix 35) su zauzeli sedmo mjesto, a druga veteranska štafeta je ostala bez plasmana. Jedina pobjeda Štajerskoj izmakla je u kategoriji mlađih juniora gdje je slavio Ticino.
Rezultati štafeta
Na popratnom natjecanju prvoga dana u kategoriji OPEN MIDDLE pobijedio je Damir Gobec
Rezultati

Drugi dan Alpe Jadran kupa održao se u mjestu Burgau u Austriji, a prijavljeno je bilo gotovo 800 natjecatelja. Na programu je bila disciplina sprinta sa lijepim ciljnim prostoru na gradskom kupalištu. Staze su bile tehnički ne pretjerano zahtjevne tako da se je trebalo od početka do kraja tjerati na brzi ritam trčanja.
Naše djevojke Paola Rako i Paula Pavlin trčale su za reprezentaciju Hrvatske. Paula Pavlin je zauzela 21. mjesto u najjačoj ženskoj kategoriji W21E čime je bila i najbolja Hrvatica u navedenoj kategoriji. Pobijedila je Elena Howald-Roos iz Ticina koja je slavila ispred Ylvi Kastner iz Austrije. U najjačoj seniorskoj konkurenciji M21E pobijedio je Mathias Peter iz Austrije, a najbolji Hrvat bio je Tihon Salopek koji je ovim rezultatom svakako zavrijedio i nastup na Svjetskom prvenstvu u sprintu u Škotskoj. Rako je trčala u kategoriji W18E i osvojila je 14. mjesto. U istoj kategoriji slavila je izvrsna Dorja Salopek ispred Lorenze Rossetti iz Ticina i Emily Adenstedt iz Austrije.
Od članova kluba na natjecanju su još nastupali Neda Gobec (W55 – 12.mj), Karlo Gobec (M60 – 16.mj.) i Damir Gobec (M50 – 7.mj.)
Svakako još treba spomenuti i rezultat Sare Delić (Hrvatska) koja je bila druga u W16E te Nike Juričan (OK Varaždin) koje bila druga u kategoriji djevojčica do 12 godina.
Natjecanje je ujedno bilo i prvenstvo Austrije u sprint disciplini.
Rezultati

Nažalost zadnji dan natjecanja kada su po rasporedu trebale biti duge staze je otkazan zbog velikog nevremena koje se dogodilo u noći sa subote na nedjelju te je grad Burgau bio doslovce odsjećen te mu se nije moglo pristupiti. Visoki vodostaji nisu dozvoljavali održavanje natjecanja.