Intenzivan vikend (24. i 25.10.2020.) u organizaciji OK Međimurje sa čak tri natjecanja u dva dana proveli smo na terenima u okolici Novog Marofa i Varaždinskih toplica. Na neki način došli smo do faze da kada se proglašavaju rezultati za svaki dan zasebno da imamo “problem” pobrojati sve medaljaše. Ovaj vikend imamo čak 35 plasmana na postolju što je zaista lijepa brojka i to unatoč činjenici da nam još uvijek nedostaje više od dvadeset članova koji su u izolaciji.
Nakon dugo vremena u Kupu Hrvatske možemo se pohvaliti sa dva odličja u najjačoj muškoj konkurenciji. U Kategoriji M21A drugo mjesto osvojio je Tomislav Varnica, a treće Marijan Turkalj i to na dugim stazama na tehnički izuzetno zahtjevnom terenu. Čestitamo dečkima. Svoju prvu medalju osvojio je i Zdravko Crnković u kategoriji M55 nakon dugo godina pauze (još od doba perforatora 😉 )
Svakako bi taj spisak izdvojenih rezultata i uspjeha nadopunili sa još nekoliko imena koji su preko vikenda osvojili svoje prve medalje Ana Markulin(Ž21B), Ana Kovačić (Ž21 i Ž21B), Jerko Penić (M21B) i Ivana Horbec (Ž40 – noćni sprint 2.mjesto). Bravo za sve.
Treba spomenuti i Lunu Bajrektarević (Ž12) koja je istrčala sve tri trke i tri puta bila treća, a da ne pričamo o Ines Ostermajer (Ž12) koja je sa svojih 8 godina istrčala sve trke sama (i onu noćnu)! Tu je dakako i Jure Rako koji je sa sedam godina isto sam prošao stazu u nedjelju. To su sve izvrsnaostvarenja za pohvalu.
Čestitamo i novim članovima (obitelj Mazić) koja se spremno uključila u svoje prve orijentacijske izazove i skuplja svoja prva iskustva.
Na noćnoj sprint utrci do medalje su još došli u najjačoj M21 kategoriji Marijan Turkalj (2. mjesto) i Noa Kolarek (3.mjesto), Matko Nikolić M16 drugo mjesto) i Damir Gobec (M40 – prvo mjesto).
Na nerangiranom natjecanju u subotu medalje su još osim već gore spomenutih osvajali Matko Nikolić (M14 – 3. mjesto), Jura Kukec (M20 – 1.mjesto), Noa Kolarek (M20 – 2.mjesto), Damir Gobec (M45 – 1.mjesto), Paola Rako (Ž14 – 2.mjesto), Bojana Nikolić (Ž45 – 1.mjesto) i Ivana Gobec (Ž45 – 2.mjesto).
U nedjelju na Kup utrci bilježimo još i medalje Marka Jurača (M16 – 2.mjesto), Jure Kukeca (M20 – 1.mjesto), Noe Kolareka (M20 – 2.mjesto), Danka Plešea (M21B – 2.mjesto), Damira Gobeca (M45 – 1.mjesto), Ivice Mesića (M65 – 2.mjesto), Tomislava Pavića (M65 – 3.mjesto), Monike Pavić (Ž14 – 1. mjesto), Paole Rako (Ž14 – 3.mjesto), Paule Pavlin (Ž20 – 1.mjesto), Ivane Gobec (Ž45 – 1.mjesto), Maje Cvitković (Ž55 – 1.mjesto) i Biserke Horvat Nikšić (Ž65 – 2. mjesto).
Čestitamo svim članovima na uspjehu i svima koji su bili na natjecanju u ovoj pandemijskoj krizi u nadi da ćemo uspijeti i u tjednima koji dolaze nastupati na natjecanjima do kraja sezone.