zakazano Novosti
Od 20.-23.07.2023. u Zagrebu i okolici održavalo se međunarodno natjecanje u orijentacijskom trčanju sa dugogodišnjom tradicijom “23. Otvoreno prvenstvo Zagreba – Zagreb Open” . Nastupilo je 179 natjecatelja iz 21 države svijeta od dalekog Taiwana, Hong Konga i Australije preko Europe do SAD-a. Natjecanje se održavalo kroz četiri dana na četiri različite lokacije u Sesvetama, Sesvetskom Kraljevcu, Vukšinom Šipku te finalnom utrkom u centru grada Zagreba sa ciljem na Krešićevim livadama na Tuškancu. Natjecanje je organizirao zagrebački orijentacijski klub “Vihor”. Za natjecanje je korištena i nova orijentacijska karta “Novoselčina” koju je nacrtala Ivana Gobec.
Od postignutih rezultata svakako treba izdvojiti treće mjesto u najjačoj seniorskoj kategoriji našeg M21E Matije Kučinca. U navedenoj kategoriji slavio je natjecatelj iz Finske Daniel Rautio ispred Danca Felixa Isaksena.
Od ostalih rezultata izdvajamo i pobjedu Paole Rako (OK Vihor) u kategoriji mlađih juniorki do 18 godina te Vibora Strmečkog (OK Maksimir) u kategoriji kadeta do 16 godina. U kategoriji dječaka do 12 godina David Palić (OK Vihor) je osvojio treće mjesto, dok je u kategoriji mlađih kadeta Karlo Trinajstić (OK Vihor) bio drugi. Braća Jurač i sestra (OK Vihor)  su osvojila srebrne odnosno brončanu medalju. Petar Jurač srebro u kategoriji mlađih juniora M18 iza Kimi Op De Weegha iz Nizozemske, a Marko Jurač srebro u kategoriji juniora M20 iza Martina Jevđevara iz Slovenije, dok je sestra Ema Jurač bila brončana u kategoriji mlađih kadetkinja Ž14. U istoj kategoriji slavila je Gloria Šantić iz OK Bjelovara.

Veterani su također bili uspješni pa je tako Neda Gobec slavila u kategoriji Ž45, a Duje Rako je bio treći u M40 u kojoj je pobijedio Danijel Fabijanić iz OK Jelena ispred Nuna Pedra iz Portugala. Popis medalja koje su osvojili članovi kluba zaključujemo zlatom Ivora Mikulčića koji je dominirao u kategoriji M21B ispred Marka Heikoopa iz Nizozemske i Nicka Edelhaeusera iz Njemačke.

M21E
1.      Daniel Rautio   M21E    Espoon Suunta   FIN
2.      Felix Isaksen   M21E    OK SNAB DEN
3.      Matija Kučinac  M21E    OK Vihor        CRO

Za natjecanje su izrađene posebno dizajnirane medalje sa prigodnom trakom natjecanja.