Kraj sezone je pred nama i zbrajaju se polako dostignuća u sezoni, a brojka kaže da smo kao klub osvojili najviše zlatnih medalja u Kupovima Hrvatske i osvojili smo pojedinačno najveći zbroj medalja u kupu i na prvenstvima Hrvatske od svih klubova koji su nastupali ove sezone. Lijepi uspjeh s obzirom na sve što se događalo proteklih mjeseci.

Sa čak 66 medalja osvojenih medalja na glavnim natjecanjima u sezoni (Kup Hrvatske i prvenstva Hrvatske) držimo vrh tablice u Hrvatskoj. Ono što dodatno raduje je da je od toga čak 40,9% zlatnih medalja tj. 27 zlata. Bili smo najuspješniji klub na gotovo svim prvenstvima Hrvatske (duge staze, srednje staze, sprint štafeta) dok je na sprint prvenstvu najbolja bila OK Kapela.

Jedan od zanimljivijih podataka je da nam je jako malo nedostajalo da nastupimo sa čak 100 članova u kupu Hrvatske. Bilježimo nastup  96 članova, a neki još i nisu stigli nastupiti ili su sudjelovali samo u organizaciji naših natjecanja. Od tih 96 članova lijepo smo se podijelili sa 48 muških i 48 ženskih trkača 🏃🏃‍♀️.

Čestitamo svim Vihorašima na ostvarenim uspjesima i cijelom klubu na dobro odrađenoj sezoni usprkos pandemijskim uvjetima koji su nas znatno oslabili u drugom dijelu sezone. Na zadnja četiri natjecanja nedostajalo nam je između 20 i 30 natjecatelja po natjecanju zbog mjera izolacije čime je dovedena u pitanje i regularnost ekipnog dijela natjecanja za Kup Hrvatske.

Nažalost sezona je prekinuta prije njenog samog kraja te nismo stigli nastupiti i na štafetnom prvenstvu Hrvatske na kojem smo također očekivali vrlo dobre rezultate, naročito u mlađim dobnim skupinama i veteranima, a i seniori su u obje konkurencije imali dobre izglede za vrlo dobre plasmane.

Pred nama je duga zima i pripreme za iduću sezonu koja će, nadamo se, tradicionalno početi međunarodnim natjecanjem u Lipici.

Pregled rezultata: