zakazano Novosti

Drugo natjecanje za kup Hrvatske u orijentacijskom trčanju održalo se u Trakošćanu u subotu 08.05.2021. Klub je nastupio sa 86 natjecatelja, a od toga je čak dvadeset članova zauzelo jedno od prva tri mjesta u svojoj kategoriji. Osvojili smo sedam zlata, devet srebra i četiri bronce.

Posebno nas raduju nova lica na postoljima i ti u mlađim kategorijama pa smo tako u kategoriji djevojaka do 16 godina imali osvajačicu zlata Kimi Mariu Gobec, ali i srebrnu Iru Mareković kojoj je ovo prva sezona u kontinuitetu. U kategoriji djevojčica do 14 godina na postolju su bile Paola Rako osvojivši prvo mjesto i Monika Pavić na drugom mjestu. U ženskoj juniorskoj konkurenciji Paula Pavlin je bila druga. Veteranke u Ž45 pokazale su da su naša jaka snaga pa su tako sve tri medalje otišle u Vihor. Pobijedila je Ivana Gobec ispred Nede Gobec i Nataše Kolarek. Djevojke su bile uspješne i u Ž21B kategoriji u kojoj je slavila Lovorka Čaja ispred Ana-Marije Pavić. Još jedna medalja u ženskoj konkurenciji pala je u kategoriji Ž55 gdje je treća bila Maja Cvitković.

U muškoj konkurenciji posebno nas raduje prva medalja Mikule Mazića koji je bio drugi u M14. Svoju prvu medalju u kategoriji dječaka do 12 godina osvojio je i Viktor Ignjat Ivezić osvojivši srebrnu medalju. Juniori su opravdali reputaciju te je Jan Gobec pobijedio u kategoriji do 20 godina u kojoj je i Jura Kukec bio srebrni. U veteranskim kategorijama Ivica Mesić je došao do prve pobjede u sezoni u kategoriji M65. Kao i u ženskoj konkurenciji i u muškoj M45 smo bili uspješni te smo osvojili dvije medalje, zlato Damira Gobeca i srebro Zdenka Horjana. Još dvije medalje osvojili smo i u kategoriji početnika gdje je Marijana Petrešević bila druga, a Karlo Vojtić treći.

Čestitamo svim članovima kluba koji su nastupili i prošli staze jer teren je bio izuzetno težak, strm i sklizak pa je trebalo uložiti dodatni napor za prolazak staze.

Natjecanje je organizirao OK Varaždin uz pomoć OK Međimurja, a nastupilo je nešto manje od 300 natjecatelja iz svih hrvatskih klubova, Mađarske, Slovenije i Srbije.

Rezultati

Prolazna vremena

Fotogalerija FB