Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Turskoj danas su održane kvalifikacijske utrke srednjih staza. Izuzetno tehnički težak i trčljivo težak teren bio je pravi izazov za ponajbolje svjetske juniore. Prvih dvadeset natjecatelja iz tri kvalifikacijske grupe plasiralo se u A finale, drugih 20 u B finale, a ostali će nastupiti u C-finalu. Kako je kod djevojaka nešto manji broj natjecateljica C finala neće biti.
Pobjede u muškoj konkurenciji po grupama odlaze u Dansku, Italiju i Rusiju, a u ženskoj konkurenciji u Mađarsku (2x) i Francusku. Nakon dugo vremena imati ćemo predstavnika u muškoj konkurenciji u B finalu. Jan Gobec koji je osvajanjem 39. mjesta u svojoj kvalifikacijski grupi izborio taj nastup boriti će se za što bolji plasman. Djevojke će sve trčati u B finalu. Svakako treba izdvojiti vrlo dobar nastup Zdenke Petre Štambuk koja je bila 29. u svojoj grupi. Olga Jerković Perić bila je 37., a Paula Pavlin 38.
Na finalnim trkama koje su na rasporedu već sutra ne zbrajaju se rezultati kvalifikacija tako da naši predstavnici imaju priliku još popraviti svoj plasman za ukupni poredak u disciplini srednjih staza.