Zbog ekstremno visokih temperatura i požara u Portugalu sve šumske trke na Juniorskom svjetskom prvenstvu u orijentacijskom trčanju su otkazane tj. odgođene do studenog što i ne bi možda bio problem da se sve reprezentacije već nisu nalazile u Portugalu u vrijeme otkazivanja. Sprint utrka se  normalno održala kako je planirano. Ovo je zasigurno veliki šok za sve organizatore i sve natjecatelje koji su već bili tamo na prvenstvu. Našoj Pauli Pavlin koja je nastupala na svjetskom prvenstvu i spremala se upravo za šumske trke, zasigurno je nakon mjeseci priprema ovo bilo veliko razočarenje.
Organizatori su u suradnji sa IOF-om uveli službenu sprint štafetu što je naravno odluka koja je išla samo na ruku  ekipama koje su imale dovoljno članova reprezentacije tamo. I ovdje se sada vidi greška Hrvatske što je slala samo dva natjecatelja i time zapravo  izgubila pravo nastupa i na tom zamjenskom natjecanju koje je bilo službeno. Prijedlog Vihora da se pošalju barem tri do četiri osobe, a mogle su komotno ići dvije djevojke i dva muška, naišao je na nevjerojatan otpor vodstva reprezentacije.
U malom mjestu Carapito u Portugalu u ponedjeljak 11.7.2022. sprint utrkom je ipak na kraju počelo Svjetsko juniorsko prvenstvo u orijentacijskom trčanju. Članica Vihora Paula Pavlin je zabilježila vrlo solidan nastup osvojivši 124. mjesto od 149. natjecateljica u disciplini koja nije njena najbolja disciplina. Stabilna i koncentrirana trka uz minimalne greške bila je dovoljna za dobar plasman. Čestitke Pauli!
Rezultati
Muški (159) 3,3 km 135 m 19 C
1. Axel Elmblad, Švedska 13:45
2. Tobias Alstad, Norveška 14:11
3. Mikkel Holt, Norveška 14:13
3. Ilian Angeli, Italija 14:13
3. Basile Basset, Francuska 14:13
Djevojke (151) 3,0 km 120 m 18 C
1. Elisa Mattila, Finska 14:57
2. Lilly Graber, Švicarska 15:10
3. Anna Karlova, Češka 15:16
Organizatori su si zaista dali truda i preko interneta se moglo pratiti rezultate u živo, TV prijenos u živo i GPS trag na karti u živo, a video sa natjecanja je napravila i Paula PAvlin i njega možete pogledati ovdje.
Rezultati – djevojke  i dečki
Youtube prijenos trke
Live centar sa informacijama