Vihoraši na Ponikvama
Novosti
Lovački dom "Ponikve Karta

Tehnički zahtjevne staze na Ponikvama niti ove godine nisu iznevjerile svoju reputaciju. Treća utrka kupa Hrvatske u organizaciji OK Kapela održana je na terenu Ponikvi 28.04.2024., ali sa novim lijepim mjestom okupljanja na Bizeku. Sunčani dan upotpunio je dobar dan u prirodi. Iako su noge dijelu natjecatelja koji su trčali i trku na Bilogori dan ranije bile teške, nije nedostajalo prave sportske borbe koja se jako lijepo vidi na prolaznim vremenima gdje su se pobjede gubile i dobivale doslovce u zadnjim metrima staze na utrčavanju u cilj.
Vihoraši su izjednačili broj medalja sa Bilogore i u nešto jačoj konkurenciji došli smo do četrnaest postolja s time da smo povećali broj pobjeda na pet. Čestitamo Marinu, Neri, Juretu, Ivani i Damiru na najbržim vremenima danas u svojim kategorijama.
Danas izdvajamo i rezultat našeg Danka Plešea koji je nakon dugo vremena za klub osvojio i i medalju u kategoriji M35 gdje nismo do sada bili često na postolju.

Članovi kluba osvajači medalja:
1.mj. Jure Rako – M12
1.mj. Nera Ban – Ž14
1.mj. Marin Ban – OPEN
1.mj. Ivana Gobec – Ž45
1.mj. Damir Gobec – M45
2.mj. Paola Rako – Ž20
2.mj. Maja Cvitković – Ž55
2.mj. Oliver Skočić – M12
3.mj. David Palić – M12
3.mj. Danko Pleše – M35
3.mj. Nenad Mihaljević – M65
3.mj. Paula Pavlin – Ž21A
3.mj. Danijela Vrhovski – Ž21B
3.mj. Neda Gobec – Ž45

I naši polaznici škole orijentacije polako dolaze do svojih prvih plasmana na postolju. Nakon što je Dora Gorenak u kategoriji Open bila druga na noćnoj utrci, danas je Danijela Vrhovski osvojila još jednu medalju osvojivši treće mjesto u kategoriji Ž21B na ne baš jednostavnim Ponikvama.
Radujemo se i skorom nastavku sezone i kupa Hrvatske koji će svoju četvrtu utrku imati u Trakošćanu za tri tjedna 18.5., a nakon toga nam slijede i prvenstvo Hrvatske u sprintu u Križevcima 30.05. te još tri šumska natjecanja na Kalniku do 02.06., a sve zajedno se računa za Zagreb Open Orienteering Event – Croatia 4 days