Štafetno prvenstvo Hrvatske u orijentacijskom trčanju održalo se 16. lipnja 2024. na Varaždin bregu na novoj karti Halić u organizaciji OK Međimurje.
OK Vihor je osvojio četiri medalje i to sve srebrne. Osvojena su druga mjesta u kategoriji dječaka do 14 godina, u kategoriji žena od 45 godina, kategoriji muškaraca od 55 godina i najjačoj ženskoj seniorskoj kategoriji Ž19.

Nakon dugog niza godina u najjačoj muškoj seniorskoj kategoriji došlo je dopromjene na vrhu te je slavio orijentacijski klub “Kapela” ispred Japetića i OK “Jelena”. Naši članovi su bili šesti i osmi od deset štafeta. Niz manjih grešaka kod većine naših trkača nije dozvoljavao bolji plasman, no zato su djevojke obranile srebro u najjačoj ženskoj konkurenciji unatoč manjoj povredi Paole Rako koja je trčala prvu izmjenu. Pobijedile su članice OK Japetić, a treće su bile članice OK “Jelen”.  Veterani su odradili dobre utrke i osvojili su dvije srebrne medalje, a najmlađi u M14 su se borili i za pobjedu koja je izmakla za manje od jedne minute. Ukupno smo nastupili sa 11 štafeta.

Srebrni su bili:

M14 – Karlo Trinajstić i David Palić
Ž45 – Bojana Nikolić i Ivana Horbec
M55 – Neda Gobec i Karlo Gobec
Ž19 – Paola Rako, Ivana Gobec i Paula Pavlin

Plasmani ostalih Vihorovih štafeta:

4.mj. – Duje Rako, Ines Ostajmer – M14
4.mj. – Matea Ban, Nera Ban – Ž14
5.mj. – Tomislav Vuk, Branko OStajmer – M45
6.mj. – Sabina Rako, Ana Kovačić, Petra Ban – Ž19
6.mj. – Matija Kučinac, Damir Gobec, Jan Gobec – M19
8.mj. – Duje Rako, Ivor Mikulčić, Timo Gobec – M19
8.mj. – Krista Palić, Marin Ban – M45

Ostali rezultati

Kako nam je bilo danas pogledajte u kratkom filmiću na našem YouTube kanalu