Na području Kamenitovca u blizini Bjelovara održana je sedma utrka kupa Hrvatske. Za natjecanje je korišten teren koji se već duže vrijeme nije koristio, a karta je obnovljena za ovu priliku. Većim dijelom radilo se o lijepoj prohodnoj šumi osim u zadnjem dijelu gdje je brzinu trebalo prilagoditi gustišima i teže prohodnom terenu sa slabijom vidljivošću.
Nešto manji odaziv natjecatelja nije nas spriječio da ostvarimo solidne rezultate. Osvojili smo petnaest medalja za klub. Od toga šest je zlatnih, tri srebrne i 6 brončanih i ostvarili sedmu ekipnu pobjedu u Kupu Hrvatske u sezoni.
🥇Paola Rako Ž16
🥇Dora Težak Ž21B
🥇Ivana Gobec Ž45
🥇Biserka Horvat Nikšić Ž65
🥇Matija Kučinac M21B
🥇Ivica Mesić M65
🥈Paula Pavlin Ž20
🥈Bojana Nikolić Ž45
🥈Damir Gobec M45
🥉Monika Pavić Ž16
🥉Maja Cvitković Ž55
🥉Viktor Ignjat Ivezić M14
🥉Duje Rako M35
🥉Karlo Gobec M55
🥉Oliver Skočić – Beginners
Natjecanja za Kup Hrvatske nastavljaju se iduće subote na Braču gdje će se održati čak četiri utrke i to sa više od 300 natjecatelja iz preko 20 zemalja. To će ujedno biti i najposjećenije natjecanje ove godine u Hrvatskoj. Ujedno će se na Braču održati i prvo pojedinačno prvenstvo Hrvatske u ovoj sezoni i to na duge staze, nakon čega slijedi prvenstvo Hrvatske na srednje staze u Dugoj Resi (09.10.) i sprint prvenstvo u Čazmi (15.10.).
Natjecanja za Kup Hrvatske su prema rasporedu osma utrka na Braču 01.10., deveta trka Duga Resa 09.10., deseta trka Memorijal Stipice Mesića u Vukšinom šipku 16.10. i završnica u blizini Varaždinskih toplica 29.10.
Rezultati

Prolazna vremena