Alpe Adria Cup 2025

Na sastanku Alpe Adria grupe za orijentacijski sport u petak 07.06.2024.  u Fürstenfeldu Hrvatska i OK Vihor dobili su domaćinstvo natjecanja 2025. Prilikom uvodnog prijema kod gradonačelnika Furstenfelda Franza Josta uručeni su i mali prigodni pokloni Zagreba svim delegatima, gostima i gradonačelniku. OK Vihor je na samom sastanku svim delegacijama prilikom prezentacije uručio  i knjigu turistički vodič Zagreba. Sve delegate Alpe Adria regije pozdravio je i predsjednik grupacije Roland Pin iz Italije. Kako je to izgledalo na prezentaciji naše kandidature možete vidjeti u filmiću u prilogu.

Alpe Adria kup ima tradiciju dugu preko trideset godina. 1991. godine u jeku rata u Hrvatskoj održano je prvo natjecanje u Grazu u Austriji, no trebalo je nekoliko godina da se natjecanje ustabili. 1992. nije bilo utrke, a 1993. organizirano je na dvije lokacije u Slovenj Gradecu u Sloveniji i u Mađarskoj Zali. Od 1994. natjecanje se organizira naizmjenično po  regijama Alpe Adria grupacije. Hrvatska je bila domaćin 2004. u Delnicama, 2007. na Plitvicama, 2011. u Rijeci i na Platku, a 2019. u Našicama. Broj regija koje sudjeluju varira od godine do godine, a rekordan broj postignut je upravo ove godine u Furstenfeldu kada je nastupilo čak petnaest regija.

Nadamo se dobrom odazivu i iduće sezone u terminu od 13.-15. lipnja kada bi u Zagreb i u Hrvatsku moglo doći i preko 500 natjecatelja.