2015. starije vijesti

2015.

novije vijesti

2014.

2013.

ARHIVA

•_

...xx

Datum objave 10 .02. 2015.

•"Kup 4 rijeke" u orijentacijskom trčanju

 

WTOC

2015

 

25.06. u Karlovcu na Dan Državnosti održati će se u sklopu natjecanja Svjetskog prvenstva u preciznoj orijentaciji i natjecanje sprint kupa Hrvatske u orijentacijskom trčanju. Organizator ovog dijela je OK "Jelen" iz Jastrebarskog, a osim sprint kupa na programu je i dječja utrka te posebna staza prilagođena osobama sa teškoćama u kretanju i invalidskim kolicima. Poziv - http://okjelen.hr/…/sites/198/2015/06/Kup-cetiri-rijeke-poz…

 

Svi zainteresirani mogu pokušati vidjeti koliko su dobri u disciplini tempO na istoj stazi kao i reprezentativci 26 zemalja Svijeta te svoj rezultat usporediti sa najboljima u Svijetu na popratnoj utrci Svjetskog prvenstva koja se također održava istoga dana u Karlovcu.

 

Datum objave 28. 07. 2015.

•Popratno natjecanje uz WTOC - WTOC Challenge 2015

...xx

Datum objave 10 .02. 2015.

•ECTO Varažcin - .Vihoraši izvrsni na prednjatjecanju Svjetskog prvenstva u Varaždinu

 

Članovi Hrvatske reprezentacije Iva Lovrec, Tomislav Varnica i Ivica Bertol dane prije Svjetskog prvenstva provode na prednatjecanju koje se održava u Varaždinu i okolici. Više od 120 natjecatelja je prisutno na natjecanju i gotovo sva svjetska elita koristi priliku zadnjih priprema pred Svjetsko prvenstvo. Na jučerašnjem tempO natjecanju pobijedio je Lenart Wahlgren iz Švedske ispred Laurija Kontkanena iz Finske i Martina Juluma iz Norveške.

 

Najbolji plasman Hrvata ostvario je Tomislav Varnica osvojivši jedanaesto mjesto, a izvrsna je bila i Iva Lovrec osvojivši četrnaesto mjesto. Ivica Bertol bio je dvadest i prvi što je također izvrstan rezultat u tako velikoj konkurenciji.

 

Datum objave 10 .02. 2015.

•Pripreme za organizaciju Svetskog prvenstva u preciznoj orijentaciji

...xx

Datum objave 10 .02. 2015.

•_

...xx

Datum objave 10 .02. 2015.

•Dječja utrka u dječjem vrtiću u Utrinama

Iako je fokus većine članova kluba prvenstveno usmjeren na organizaciju Svjetskog prvenstva u preciznoj orijentaciji druge aktivnosti se i dalje odvijaju. U dječjem vrtiću Utrine naš član Tomislav Marjanović napravio je izvrsnu dječju utrku. Za trku je koristio prilagođenu orijentacijsku kartu koju je samostalno napravio. Čestitamo Tomici na trudu i lijepoj aktivnosti koju je priuštio polaznicima dječjeg vrtića, a ujedno je napravio i izvrsnu promociju sporta.

Datum objave 13. 06. 2015.

•"MBO 2015" - orijentacija brdskim biciklima u Međimurju

 

25. travnja 2015, Selnica -MBO, srednje staze, prvenstvo Hrvatske

Datum objave 10 .02. 2015.

•"14. Otvoreno prvenstvo Samobora" koje će se održati na Žumberku 31. svibnja 2015.

...xx

Datum objave 10 .02. 2015.

•"Kup Maksimira", sprint natjecanje koje će se održati 30. svibnja 2015.

...xx

Datum objave 10 .02. 2015.

•"38. Memorijal Stipice Mesića - Ačkov kup" i Prvenstvo Hrvatske u preciznoj orijentaciji - 26. travnja 2015

Prvenstvo Hrvatske na duge staze i prvenstvo Hrvatske u preciznoj orijentaciji održano je u šumi Dubravica 26.04.2015. u organizaciji OK "Vihor". Na natjecanju je sudjelovalo nešto više od 150 natjecatelja u disciplini orijenetacijskog trčanja i nešto više od trideset natjecatelja u disciplini precizne orijentacije iz Hrvatke, Slovenije, Italije, Slovačke i Španjolske.

 

Prvenstvo Hrvatske na duge staze u orijentacijskom trčanju i prvenstvo Hrvatske u preciznoj orijentaciji održava se u nedjelju 26.04.  Organizator natjecanja je OK Vihor

 

 

Datum objave 10 .02. 2015.

•Buzet

Dražen Tutić Vas poziva na trku u njegovoj organizaciji na novoj karti u Buzetu -

Pozivamo sve zainteresirane na orijentacijsku sprint utrku u Buzetu, 9. svibnja 2015.

U sklopu 11. savjetovanja o kartografiji i geoinformacijama u Buzetu će biti organizirano natjecanje u sprint orijentaciji. Za natjecatelje je pripremljena izazovna staza kroz stari grad Buzet, a za one koji se ne žele natjecati priređena je turistička orijentacijska staza kroz stari grad Buzet uz koju ćete moći uživati u znamenitostima, atmosferi i šarmu tog lijepog grada.

Sudjelovanje za sve je besplatno. Registracija putem sustava OrienteeringOnline ili slanjem poruke na dtutic@geof.hr (Dražen Tutić) je obvezna zbog pripreme odgovarajućeg broja karata. Posebni gost-natjecatelj: László Zentai, član Vijeća IOF-a.

Web-stranice događaja: http://www.kartografija.hr/sprinto.hr.htm

Datum objave 10 .02. 2015.

U periodu od 26. ožujka do 30. travnja održan je ovogodišnji Vihorov tečaj orijentacije.

 

Tečaj je bio namijenjen onima koji se žele upoznati s orijentacijskim kretanjem, a razlozi mogu biti razni. Naglasak tečaja postavljen je na rekreativno upoznavanje s orijentacijskim sportom, ali ujedno daje dobru osnovu za eventualno profesionalnije bavljenje ovim, i sličnim sportovima. Polaznici tečaja bili su svih dobnih uzrasta, od djece školske dobi, odraslih željnih rekreacije, pa sve do onih željnih sportskog natjecanja.

 

Pod vodstvom Ivice Bertola tečaj je proveden kao niz teoretskih predavanja, koja su tematikom pratile praktične vježbe na terenu. Predavanja su obogaćena filmovima i mnoštvom primjera iz prakse, a vježbe na terenu prvo su pratili iskusniji voditelji iz kluba, a potom  su se polaznici sve više osamostaljivali, sve do samostalnog obilaska natjecateljske staze. Vještine orijentiranja objašnjavane su postepeno -od čitanja karte, savladavanja orijentacijskog kretanja, pa sve do naprednijih tehnika i sportske taktike. Polaznici su se upoznali i s boravkom u prirodi, opremom i načinima treninga.

 

U početku smo boravili na jednostavnijim terenima u Zagrebu, a nakon savladavanja osnovnih vještina, radi napretka, preselili smo na zahtjevnije terene u okolici Zagreba - vršni greben Medvednice.

Jučerašnjim dodijelama diploma završen je Vihorov tečaj orijentacije. U ugodnoj atmosferi svi polaznici su prošli "inicijaciju" kojom su zakoračili u svijet orijentacijskog sporta. Naravno to nije kraj našeg druženja već novi početak.

 

Datum objave 18 .04. 2015.

•Vihorova "Mala škola orijentacije" 2015.

.................xxx

Datum objave 18 .04. 2015.

•TempO "Vihor preO challange" - Jastrebarsko 12. travnja

"Vihor preO tempO Challenge" je natjecanje u preciznoj orijentaciji u disciplini tempO koje se u organizaciji OK "Vihor" održalo u Jastrebarskom u nedjelju 12.04.2015. Natjecanje je održano u sklopu "Nenine utrke", natjecanja u orijentacijskom trčanju u organizaciji OK "Jelen" za sprint Kup Hrvatske.

Datum objave 13. 04. 2015.

•Sprint Jastrebarsko 12. travnja

...xx

Datum objave 13. 04. 2015.

•2015 sprint Prvenstvo Hrvatske i sprint Kup Hrvatske - 11. travnja

11.04. u mjestu Pregrada održana su dva sprint natjecanja. Prvo natjecanje bilo je pojedinačno sprint prvenstvo Hrvatske, a drugo natjecanje se bodovalo za sprint kup Hrvatske. Organizator OK "Kapela" ov godine napravio je veliki iskorak u organizaciji napravivši novu kartu te popraviviši vizualni identitet natjecanja postoljem za proglašenje, kvalittnim mjestom za cilj i razglasom na cilju. Najboljima je nagrade uručio i gradonačelnik Pregrade.

 

Članovi OK "Vihor" bili su naročito uspješni na prvensvu Hrvatske osvojivši čak 14 medalji. Prvaci Hrvatske postali su Mia Lovrec (Ž16), Darinka Lovrec (Ž35), Jan Gobec(M14), Dominik Kirin (M20) i Nenad Lovrec (M45). Srebra su osvojili Dora Težak (Ž20), Jura Kukec (M14), Damir Gobec (M21), a bročane medalje Magdalena Težak (Ž12), Iva LOvrec (Ž20), Ivana Gobec(Ž21), Tin Kodba (M14), Tomislav Varnica (M21) i Tomislav Vuk (M35).

Naročito nas raduje činjenica da smo osvojili veliki broj odličja u mlađim dobnim skupinama te da su osvojene čak tri medalje u najjačim seniorskim kategorijama.

 

Istoga dana u poslijepodnevnim satima održano je i prvo ovogodišnje natjecanje za sprint kup Hrvatske. Korištena je malo proširena karta Pregrade sa strmim šumskim dijelom na kojem se trčalo nizbrdo. Na tom natjecanju je osvojeno 11 medalji, a dvostruku pobjedu ovoga puta u starijoj kategoriji kadeta do 16 godina napravio je Jan Gobec. Srebra su osvojili Nenad Lovrec (M50), Mia Lovrec (Ž16), Iva Lovrec (Ž20) i Darinka Lovrec (Ž35)

Datum objave 11 .04. 2015.

•Uskršnja dječja orijentacijska utrka i sprint utrka - 6. 4. 2015., GTŠ Novi Zagreb

6.travnja na novoj karti Geodetsko-građevinskog školskog centra održana je dječja Uskršnja utrka i popratna sprint utrka. Novu kartu nacrtali su Iva, Mia i Nenad Lovrec uz pripremu Ivane Gobec. Koncepciju staza odradile su Dora Težak, Iva i Mia Lovrec, a organizaciju su odradile uz potporu roditelja i članova kluba.

Organizatori i oni koji su pomagali da se sve realizira: Iva Lovrec, Mia Lovrec, Dora Težak, Darinka Lovrec, Ivana Težak, Teo Tutić. Dražen Tutić, Vid Kodba, Tin Kodba, Zvonimir Kodba, Nenad Lovrec, Jan Gobec, Ivana Gobec, Damir Gobec, Karlo Težak...

Fotogalerija

Rezultati

Datum objave 06. 04. 2015.

•Početak službene sezone u Hrvatskoj "Slavonija i Baranja open 2015"

Protekla dva dana u Našicama članovi kluba su sudjelovali na natjecanju "Slavonija i Baranja open 2015". Ovo natjecanje ujedno je bilo i početak sezone u Hrvatskoj i oba dana su se bodovala za Kup Hrvatske. Na lijepom našičkom terenu sakupilo se nešto više od 150 natjecatelja iz Finske, Hrvatske, Mađarske, Španjolske, Slovenije i Srbije, a natjecanje je sa uspijehom organizirao OK "Sova".

 

Analiza staza pokazala je da su staze u mlađim dobnim uzrastima bile tehnički preteške što je uzrokovalo velike vremenske razlike i dužine prolazaka staza, no hrabra djeca ipak su većinom uspijela proći zadanu stazu.

 

Vihoraša je nastupilo nešto malo manje od trideset, a najbolji rezultate ostvarili su Jasminka Vlahović koja je pobijedila u Ž21B te Kira Delgado Sršen koje je bila druga u Ž12 i Leire Delgado Sršen koja je bila treća u Ž12. Natjecanje je proteklo u dominaciji natjecatelja iz Mađarske koji su slavili u većini kategorija. Ukupni rezultati

Datum objave 22. 03. 2015.

•"Lipica Open TrailO2015"

Prvo ovogodišnje natjecanje u preciznoj orijentaciji održalo se u  u Lipici u Sloveniji u organizaciji Kreše Keresteša i OK Trzin. Prvo natjecanje bilo je u disciplini pre-O. Pobijedio je Talijan Marco Giovannini koji je točno odgovorio na svih 19 kontrola ispred Dušana Furucza iz Slovačke (također svi točni odgovori) i Elvia Ceresera iz Italije. Najbolji Hrvat bio je Tomislav Varnica na šestom mjestu sa 18 točnih odgovora. Ivica Bertol bio je dvanaesti, a Iva Lovrec trinaesta. Iva Lovrec je ovim plasmanom nastavila niz solidnih rezultata i u godini kada se Svjetsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji održava u Hrvatskoj ozbiljno je istaknula svoju kandidaturu za reprezentaciju.

Drugo natjecanje bilo je u disciplini Temp-O.

Rezultati su ovdje.

Datum objave 07. 03. 2015.

•"Lipica Open 2015"

U Lipici se održalo najveće proljetno natjecanje na ovim prostorima "Lipica Open 2015" sa više od tisuću natjecatelja. Izvrsni tereni, vrhunska organizacija, izuzetna konkurencija čine ovo natjecanje iz godinu u godinu sve popularnijim. "Lipica open" mnogima je otvorenje nove sezone i nakon tog natjecanja počinju tek domaća natjecanja u okruženju. Vihoraša je nastupilo petnaestak, a rezultati su ovdje .

Datum objave 07. 03. 2015.

•"Inside Orienteering" donosi članak o Svjetskom prvenstvu u preciznoj orijentaciji

Datum objave 18.02. 2015.

Izašao je novi broj časopisa međunarodne orijentacijske federacije IOF-a "Inside Orienteering", a dio se odnosi i na predstojeće Svjetsko prvenstvo u preciznoj orijentaciji koje će se održati u Hrvatskoj u organiaciji OK vihor. Razgovor sa Ivanom i Damirom Gobecom napravio je portugalski novinar i novinar IOF-a Joaquim Margarido.

 

Članak se nalazi i na blogu:

http://portugueseorienteeringblog.blogspot.com/2015/02/wtoc-2015-terms-of-endearment.html

 

Uvijek zanimljivi i aktualni orijentacijski blog koje piše Joaquim Margarido inače možete pratiti ovdje.

•Trening za Valentinovo

U subotu 14.02.2015. održan je zajednički trening male škole orijentacije i atletsko-orijentacijski trening ostalih članova kluba u organizaciji Kristine Krznar i Sanje Žužić.

Datum objave 14 .02. 2015.

•Članak o orijentacijskom trčanju u magazinu za djecu

Evo članka preko dvije stranice o Vihoru i orijentaciji u "Dječjem zabavniku" koji je izašao 07.02.2015.

Datum objave 10 .02. 2015.

•O-FER treće izdanje 08. 02. 2015.

Tradicionalno "indoor" natjecanje ove sezone dobilo je novi termin prije same vanjske sezone. OK "Jelen" se pokazuje iz dana u dan kao klub koji se vraća svojim starim stazama i organizacijsom ovog natjecanja svakako već sada spadaju u klubove koji dosta pridonose hrvatskoj orijentacijskoj sceni.

 

O-Fer je upravo onakva trka kavih bi trebalo biti više u sezoni: opuštena, bez imperativa bodova, kupova i sličnih stvari.

 

Rezultati? Matija Razum iz OK Japetića kod dečki najbrže je trčao po silnim stepenicama FER-a, a kod djevojaka članica Vihora  Ana Beblek ne propušta priliku dokazati da joj nema ravne po hodnicima fakulteta te pobjeđuje ispred Ive Lovrec iz Vihora i Mirje Pavić iz Japetića. Na postolju se našao ii naš  član Tomislav Vuk koji uvijek briljira na FERu pa je tako bio treći kod dečki.. Za Vihoraše ukupno osam plasmana na postolju: Jan Gobec drugi u kategoriji dječaka do 18 godina, Sanja Žužić prva, a Darinka Lovrec treća u ŽB, Nenad Lovrec prvi u M45, Maja Cvitković prva u Ž45.

 

Fotografije

Rezultati

 

Prolazna vremena

Rezultati

Datum objave 09.02. 2015.

•Prvenstvo Slovenije u skijaškoj orijentaciji - Rogla 08.02.2015.

I dok je dobar dio članova kluba trčao po zatvorenom u prostorijama FER-a Zdenko Horjan je branio boje kluba na prvenstvu Slovenije u skijaškoj orijentaciji koje se održavalo u nedjelju 08.02. na Rogli. Nakon gotovo 17 godina od nastupa Nenada Lovreca na Svjetskom prvenstvu u skijaškoj orijentaciji Zdenko Horjan je druga osoba iz kluba i Hrvatske koja je nastupila na nekom službenom natjecanju u skijaškoj orijentaciji. Čestitke Zdenku koji je ovim nastupom kompletirao nastupe u svim granama orijentacijskog sporta. Zdenko je ujedno osvojio i treće mjesto u kategoriji MB

 

Skijaška orijentacija je jedna od četiri ravnopravne grane orijentacijskog sporta. Nažalost u hrvatskoj nemamo razvijen sustav natjecanja u ovoj disciplini, no članovi Vihora su kao i kod ostalih disciplina uvijek spremni na pionirske pothvate. Nenad lovrec je prvi (i jedini) Hrvat koji je zabilježio nastup na Svjetskom prvenstvu prije desetak godina, a Zdenko Horjan sada biolježi nastup na prvenstvu Slovenije

 

Rezultati

Galerija fotografija

Datum objave 09.02. 2015.

www vihor.hr

vihor@vihor.hr

IBAN HR6524840081101296342

OIB  50138912140

ORIJENTACIJSKI KLUB "VIHOR"

Ribnjak 2, 10000 Zagreb

HRVATSKA

ORIENTEERING CLUB "VIHOR"

Ribnjak 2, 10000 Zagreb

CROATIA